10Malaysia Top Link dan Commentator Mac 2011

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Mac 2011 sibuk dengan contest iPad 2 Malaysia yang menyediakan hadiah iPad 2 kepada pemenang. Selain berkongsi rezeki tujuan contest iPad 2 Malaysia adalah untuk promosi blog denaihati bagi meningkatkan direct dan organik trafik serta mengurangkan bounce rate. Ternyata contest ini memberi kesan yang sangat positif. Jangan buat contest sekadar contest tanpa apa-apa tujuan.

Trafik analisa dari Google analytics Mac 2011

Contest iPad 2 Malaysia juga memberi peluang blogger membina network baru untuk menambah teman blogger dan trafik serta bermain keywords iPad 2 yang pasti akan menjadi keywords yang HOT di search engine dalam jangka masa yang panjang. Ini terbukti apabila banyak blog yang ikut serta contest ini tersenarai antara top 30 Google untuk keywords iPad 2 Malaysia. Jadi jangan fikir join contest in hanya untuk hadiah tetapi ianya melangkaui jauh dalam dunia blogging seperti SEO, Pagerank, Branding, Trafik dan sebagainya. Review bulan pertama telah di keluarkan dalam entri “iPad 2 Malaysia the best review“. Senarai penuh peserta contest di Senarai Peserta contest iPad 2 dan sekiranya ada yg tertinggal sila tinggalkan link di ruangan komen tersebut dan kepada yg belum join apa tunggu lagi.

Di akhir Mac blog ini telah memulakan projek baru iaitu “5 blog paling kerap dilawati” dan alhamdulillah mendapat sambutan yang sangat menggalakan dari teman blogger Malaysia dan Indonesia (Brunei dan Singapore belum lagi). Tujuan projek ini adalah untuk mencari blog yang paling kerap dilawati oleh teman blogger pada tahun 2011. Projek ini akan terus berjalan sepanjang tahun 2011. Kepada yang belum join apa tunggu lagi dah pastikan kita jujur dengan blog yang kita senaraikan. Mungkin blog anda antara yang paling kerap dilawati jom tengok @ Blog paling kerap dilawati 2011 (senarai akan di update dari masa ke semasa).

Berikut ada 10Malaysia top link referrer Mac 2011 mengikut Google Analytics (dah guna ke kalau belum joom guna memang best) dan hadiah untuk top 3.

1. Amriawan.blogspot.com – RM50

2. Ariffshah.com – RM30

3. Yanmieonline.com – RM20

4. Kulanzsalleh.com

5. Freeultimateddownload.com

6. Eyriqazz.com

7. Pendekarberkuda.org

8. Syahrilhafiz.com

9. Blog.mohdisa.com

10. Kujie2.com

(p/s : Joom ramai-ramai kita terjah blog yang tersenarai di atas)

Berikut ada 10Malaysia top commentator Mac 2011 dan hadiah untuk top 3.

1. Abang Iwan – RM50

2. Syahrilhafiz – RM30

3. Eyra – RM20

4. Pendekar

5. Shah

6. Ariff

7. Cerita Dewasa

8. Wawank

9. Yanmie

10. News Blog

Terima kasih juga kepada semua yang sudi singgah dan tidak tersenarai di atas juga kepada semua silent readers. You all memang the best lah. Jom ikut cabaran iPad 2 Malaysia dan tunggukan contest-contest lain yang bakal diumumkan dari masa ke semasa. Teruskan bersama denaihati mungkin anda akan dapat apa yang anda tidak dapat diblog-blog lain …ILMU dan HADIAH. Kepada yang berminat nak jadi sponsor boleh terus contact aku.

P/s : Kepada pemenang sila hubungi melalui contact atau boleh DM lansung ke Facebookdan Twitter.

 

[ad#facebook]


Spread the love

155 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!