Senarai akhir peserta contest HIDUP SEORANG BLOGGER

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pejam celik contest SEO “HIDUP SEORANG BLOGGER” sudah semakin dipenghujungnya. Tepat pada jam 11.59pm 6/9/2010 waktu Malaysia dengan rasminya contest akan ditutup dan pada jam 12.01am 7/9/2010 senarai top 10 ranking di google.com akan direkodkan. Di sini disenaraikan 50 peserta yang layak daripada 70 yang berdaftar untuk peneruskan perjuangan setelah menerbitkan entri wajib 1 dan 2 seperti yang telah ditetapkan.

1. Andyhowtt (Malaysia) –  Andyhowtt.gapuranetwork.net – PR2

2. X-PO (Malaysia) – Mohdhafizuddin.com – PR3

3. Muhamad Azman Ishak (Malaysia) – Azmanishak.com – PR4

4. Apiih – Apiih.com (Malaysia) – PR3

5. Zuls – Zulseffort.com (Malaysia) – PR2

6. Lizz – Lizarazak.com (Malaysia) – PR3

7. Munir Ardi (Indonesia) – Smp3lembang.blogspot.com – PR3

9. Azuan Razi (Malaysia) – Azuanrazi.com – PR4 dan Melayubolehzone.co.cc – PR4

10. Bang Iwan (Indonesia) – Amriawan.blogspot.com – PR4 dan Metrolisa.info – PR3

11. Sumijelly (Malaysia) – Sumijelly.com – PR2

12. Mohd Isa (Malaysia) – blog.mohdisa.com – PR3

13. Wazy (Malaysia) – Wazy84.com – PR3

14. Lord Zara (Malaysia) – Shafaza-zara.blogspot.com – PR3

15. Hurulaini (Malaysia) – Hurulaini.net – PR4

16. Tmukmkd (Malaysia) – Syafiq.net – PR2

17. Yanmie (Malaysia) – Yanmieonline.com – PR2

18. Sha-hir@Meng (Malaysia) – Sha-hir.blogspot.com – PR2

19. Azizan4444 (Malaysia) – Azizankadir.com – PR2

20. Cuz (Malaysia) – Cuzshar.com – PR3

21. Kulanz salleh (Malaysia) – Kulanzsalleh.com – PR4

22. Muhd zikri (Malaysia) – Zikrihusaini.com – PR2

23. Maliq (Malaysia) – Kb-mall-runtuh.blogspot.com – PR2

24. Faarihin (Malaysia) – Faarihin.blogspot.com – PR2

25. Iddin(Malaysia) – Iddinmcorner.blogspot.com – PR2

[ad#advertlets468]

26. Marvic (Malaysia) – Notesbymarvic.blogspot.com – PR2

27. Sharinginfoz (Malaysia) – Sharinginfoz.blogspot.com – PR3

28. Wanmus (Malaysia) – Wanmus.com – PR3

29. Mohd Shahrul Hafizi (Malaysia) – Mohdshahrulhafizi.blogspot.com – PR2

30. Rara (Malaysia) – Raracandyfloss.com – PR3

31. Zie Fauzi (Malaysia) – Fztogether.blogspot.com – PR2

32. Nfahk (Malaysia) – Nfahk.blogspot.com – PR3

33. Iza (Malaysia) – Azilas.blogspot.com – PR3

34. Fais (Indonesia) – Belajar-bersama-pemula.blogspot.com – PR3

35. Dwi Wahyudi (Indonesia) –Bloggerborneo.com – PR3

36. Mijie – Muhammadtarmizi.com – PR2 dan Cctvsecuritysystem.blogspot.com – PR2

37. Jamil Bahrin @rjuna (Malaysia) – Rjuna.net – PR3

38. Warnnie Musah a.k.a Bluedianthus (Malaysia) – Bluedianthus.com – PR2

39. Donny Ien (Indonesia) – Donnyien.com – PR2

40. Neyra (Malaysia) – Ieyra.com – PR3

41. Pisyek (Malaysia) – Pisyek.com – PR2

42. Paeh (Malaysia) – Paeh.net – PR3

43. Lutfi lokman (Malaysia) – Na5wa.blogspot.com – PR3

44. Luth Textile (Malaysia) – Luthtextile.com – PR3

45. Amirez (Malaysia) – Amirez.com – PR3

46. Zulkbo (Malaysia) – Zulkbo.blogspot.com – PR2

47. Anarm (Malaysia) – Anarm.net – PR2

48. Apis (Malaysia) – Hafizcakapmengarut.blogspot.com – PR2

49. Emila Yusof (Malaysia) – Emilayusof.com – PR4

50. Mommy Lyna (Malaysia) – Mysuperkids.net – PR2

Almaklumlah bulan Ramadhan ni kalau ada peserta yang tertinggal sila maklumkan supaya dapat dimasukkan kembali ke dalam senarai.

Kepada teman-teman sila baca entri menarik dari peserta contest yang telah meluahkan isi hati susah dan senang berjuang HIDUP SEORANG BLOGGER. Memang sangat menarik kerana ada yang telah mengecap kejayaan sehingga mendapat hadiah kereta dan pendapatan yang lumayan dengan berblog serta mempunyai kenalan yang ramai.

1. Entri wajib 1 HIDUP SEORANG BLOGGER.

2. Entri wajib 2 HIDUP SEORANG BLOGGER.

Terima kasih kepada semua yang mendaftar dan juga yang telah menerbitkan entri wajib 1 dan 2. Bagi yang menang tahniah dan kepada yang tidak menang jangan kecewa kerana ada banyak faedah lain yang akan diperolehi dalam jangka panjang dengan ikut serta contest ini. Kepada yang belum join contest Hidup Untuk memberi joom join @ Contest HIDUP UNTUK MEMBERI.

Lihat senarai Top 10 terkini dengan browser Firefox @ Google.com.

[ad#Mangga 300]

216 Comments

  1. Pingback: HIDUP SEORANG BLOGGER – Berakhirnya sebuah contest.
        1. Hehe.. tak pe.. saja jer nak memeriahkan suasana tu, lagipun nak cuba juga belajar selok belok contest SEO disamping nak cuba tengok takat mana kemampuan blog walaupun tidak berPR (Nak tahu juga samada faktor PR ni memang mempengaruhi carian dekat google ataupun keyword tu yang sebenarnya memainkan peranan penting).

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!