Wakaf Membina Madrasah Tahfiz Sulaimaniyyah

Assalamualaikum dan salam 1 Dunia,

TAWARAN MENAMBAH SIMPANAN TETAP DENGAN MENYUMBANG BAGI KOS RENOVATION DAN PEMBELIAN PERABUT UTK ASRAMA MTS HQ D KAJANG

Madrasah Tahfiz Sulaimaniyyah Kajang

Alhamdulillah pihak Madrasah Tahfiz Sulaimaniyyah telah menyewa dua buah banglow 3 tingkat bagi tujuan pejabat HQ MTS dan asrama pelajar-pelajar seramai 50 orang yang akan berangkat ke Turki.

Penambahan kos pembinaan sebanyak RM 50,000.00 masih diperlukan untuk tujuan renovation tandas dan pembelian perabut ( katil, locker, air cond, langsir dll)

Sehubungan itu pihak MTS membuka ruang sumbangan satu lot RM 100.00 untuk para ibubapa, saudara mara n rakan2 utk kita bersama2 menggerakkan dana ini.

Infaq boleh di masukan ke account MTS:

ACCOUNT NO : 5622-6350-6887

Nama: MTS BANGI CENTRE

Bank : Maybank

Sila hantar bank in Slip untuk record ke 0185737467

Semoga infak yang sedikit ini akan menjadi wasilah kita mendapat syafaat Al Quran kerana bersama2 menyokong usaha membina taman-taman syurga al quran ini..insya Allah.

Asrama MTS Konya Turki
Asrama MTS Konya Turki

Alhamdulillah pihak Denaihati telah menziarahi berpuluh-puluh madrasah tahfiz Sulaimaniyyah di Turki ketika Kembara Turki pada awal tahun 2014. Pihak Denaihati bersama eQurban juga adalah antara pengasas membina madrasah tahfiz sulaimaniyyah di Kemboja. Jangan lepaskan peluang yg hebat sebagai pelaburan negeri akhirat yg tiada kesudahannya juga sebagai cahaya terang di dalam alam kubur kelak.

Kalau sebelum ini kita membantu Madrasah Tahfiz An Nur pasti kali ini kita boleh membantu lagi. Rakan yang budiman juga boleh mewakafkan duit anda hanya RM55 di Wakaf Bisnis Denaihati.

Nota : Memberi ada kunci segala kejayaan.

139 Comments

 1. Firman Allah Taala, bermaksud: “Perumpamaan orang-orang yang membelanjakan hartanya di jalan Allah adalah seperti sebiji benih yang menumbuhkan tujuh tangkai, di setiap tangkai itu pula terdapat seratus biji. Allah menggandakan (pahala) bagi sesiapa yang Dia kehendaki dan Allah Maha Luas ( kurniaanNya), lagi Maha Mengetahui.” (AL-Baqarah:261)
  Curahan rasa Supernifz @ ..Misi 33 Selangor TercapaiMy Profile

  1. FirmanNya lagi, bermaksud: “Orang-orang yang membelanjakan hartanya di jalan Allah, kemudian mereka tidak mengiringi apa yang yang dibelanjakan itu dengan mengungkit-ngungkit pemberiannya dan tidak menyakiti (perasaan sipenerima), bagi mereka itu ganjaran pahala di sisi Tuhan mereka. Tidak ada kekhawatiran terhadap mereka dan tidak pula mereka berdukacita.” (AL-Baqarah:262)
   Curahan rasa Supernifz @ ..Misi 33 Selangor TercapaiMy Profile

 2. Sesungguhnya orang-orang yang selalu MEMBACA KITAB ALLAH dan mendirikan SOLAT dan MENAFKAHKAN sebahagian daripada rezeki yang kami anugerahkan kepada mereka dengan diam-diam dan terang-terangan, mereka itu mengharapkan PERNIAGAAN YANG TIDAK AKAN RUGI
  Curahan rasa Supernifz @ ..Misi 33 Selangor TercapaiMy Profile

 3. Antara hikmah, kenapa Allah SWT mencipta manusia daripada berbagai bangsa, warna kulit dan bahasa. Firman Allah SWT dalam surah al-Hujurat ayat 13, yang bermaksud:
  “Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan berpuak-puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu sama lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang lebih bertakwa. Sesungguhnya Allah maha mengetahui, lagi maha mendalam pengetahuanNya.’
  Curahan rasa Supernifz @ ..Misi 33 Selangor TercapaiMy Profile

 4. Jika ada manusia yang tidak suka berkawan atau melarang orang lain daripada berkawan, dia dianggap ganjil dan tidak memenuhi ciri-ciri sebagai seorang manusia yang normal

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!