Tribe Denaihati Network di Triberr

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pernah dengar Triberr? Aku dah lama juga ikut Tribber setelah diperkenalkan oleh @Ariffshah yang menjadi pengasas tribe Blogger Malaysia. Apa ke benda Triberr ni? Triberr ini adalah khidmat Tweet secara automatik kepada semua ahli sesebuah tribe. Apa itu tribe? Tribe adalah kumpulan kecil di dalam Triberr.

Tribe Blogger Malaysia

Buat masa tribe Blogger Malaysia mempunyai 11 ahli dengan jumlah followers seramai 38,663 ini maknanya setiap kali ahli tribe publish entri baru secara automatik akan di tweet ke 38,663 ahli twitter yang lain. Bayangkan kalau tribe Denaihati Network ada 1juta ahli. Untuk join Tribber mesti atas jemputan dan free. Untuk setiap tribe maksimum 7 ahli sahaja kalau nak lebih kena bayar. Setiap ahli hanya dibenarkan join 1 tribe sahaja bagi mengelakkan double tweet.

Tribe Denaihati Network

Aku baru sahaja setting tribe Denaihati Network untuk membantu membina rangkaian rakan Denaihati Network mempromosi semakisma yang boleh untuk setiap entri baru selain perkongsian di Fanpage Facebook dan Retweet Twitter #dhretwt. 7 rakan twitter telah dijemput untuk join tribe Denaihati Network. Blogger yang terpilih hanya perlu melayari link yang diberi dan masukan kod jemputan. Insyallah bila semua berjalan lancar aku akan jemput lebih ramai rakan twitter untuk join tribe Denaihati Network.

Siapa lagi yang minat nak join tribe Denaihati Network? Tinggalkan @username twitter anda diruangan komen pastikan anda sudah follow @denaihati jika tidak Msg jemputan tidak akan sampai ke kotak msg twitter anda.

Terkini tribe Denaihati Network :

1. Jumlah ahli 63 dari 71
2. Capaian : 68,850 twitter followers

[ad#Yieldads]


Spread the love

170 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!