Mathieu Flamini tidak kurang hebatnya

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, setelah bertahun penyokong Arsenal diketawakan oleh penyokong Manchester United, Chelsea dan Manchester City sesekali kena kutuk juga dengan Fan fanatik Liverpool akhirnya sekarang boleh tersenyum. Arsenal sepatutnya dah lama meninggalkan semua pasukan itu kalau tidak disebabkan polisi gaji yang menyebabkan hampir semua superstar daripada pemainan pertahanan hingga penyerang meninggalkan kelab kerana mendapat gaji yang lumayan.

Cesc Febregas, Samir Nasri, Emmanuel Adebayor, Gael Clichy, Kolo Toure dan Van Persie antara nama besar yang meninggalkan Arsenal dan berjaya menjulang piala di kelab baru. Tak boleh nak salahkan mereka yang mengejar gaji yang lebih mahal kerana peluang sekali seumur hidup tidak boleh dilepaskan. Arsenal telah mengubah polisi untuk mengekalkan Theo Walcott dan akhirnya memecah tabung untuk membeli superstar dari Real Madrid, Mesut Ozil.

Mesut Ozil
Kelincahan Mezut Ozil di bahagian tengah berjaya memikat Arsene Wenger

Perubahan polisi yang sepatutnya sudah lama dilakukan telah memberi kesan sangat bagus bukan sahaja meningkatkan motivasi pemain tetapi memberi keyakinan yang tinggi kepada penyokong setia Arsenal yang sanggup memekakkan telinga walupun disindir oleh peminat-peminat fanatik kelab besar yang lain.

Sana sini menyebut nama Mesut Ozil antara sebab peningkatan prestasi Arsenal tetapi tanpa disedari tidak kurangnya hebat bekas pemain Arsenal yang masuk semula Mathieu Flamini. Kehadiran Flamini di bahagian tengah sangat membantu tetapi mungkin kemasukan semula secara percuma telah melenyapkan kehebatanya. Sebahagian penganalisa BPL tidak teragak-agak memuji Flamini dan ada yang kata kehadiran Flamini lebih hebat daripada Ozil. Kepada penyokong Arsenal kehadiran Flamini dan Ozil sangat memberi kesan yang pasti akan membantu Arsenal menjulang piala pada musim ini.

Champions League 2013/14 Kumpulan F

Setelah berjaya menewaskan Olympic Marseille 2 – 1 di gelanggang lawan, perlawanan kedua kumpulan F menentang Napoli memang mendebarkan. Napoli pernah menewaskan Arsenal dalam perlawanan pra musim di Stadium Emirates. Memang tak sangka Arsenal dapat menewaskan Napoli 2 – 0 dengan mudah. Paling menarik jaringan pertama hasil ledakan Ozil dan jaringan kedua oleh Giroud dengan bantuan Ozil. Arsenal perlu dua lagi kemenangan untuk layak kepusingan kalah mati.

Video jaringan menarik Mesut Ozil

 

 

 

Barclays Premier League 2013/14 Week #7

Minggu ke tujuh Arsenal akan menentang West Brom untuk kekal di tahta BPL setelah Chelsea, Manchester United dan Manchester City menang perlawan mereka. Liverpool pun menang besar 3 – 1 menewaskan Crystale Palace. Arsenal mesti menang tetapi bukan mudah selepas West Brom menewaskan MU 2 – 0. Jika Arsenal tewas sudah pasti Liverpool atau Tottenham akan mengusai tahta BPL 2013/14.

Keputusan West Brom vs Arsenal : 1 – 1

Keputusan BPL 2013/13 Week #7

[box type=”shadow”]Manchester City vs Everton : 3 – 1

Fulham vs Stoke City : 1 – 0

Hull City vs Aston Villa : 0 – 0

Liverpool vs Crystale Palace : 3 – 1

Cardiff City vs Newcastle : 1 – 2

Sunderland vs Manchester United : 1 – 2

Southmpton vs Swansea : 2 – 0

Norwich City vs Chelsea : 1 – 3

Tottenham vs West Ham : 0 – 3[/box]

37 Comments

  1. pergh, video berdurasi 49 saat ini telah menunjukkan jaringan pertama Mesit Ozil dalam perlawanan arsenal vs napoli. goodjob! ni comfirm tuan denaihati.com ni melompat sakan bila tengok arsenal jarinkan gol. 😀
    Curahan rasa wawaabdulhadi @ ..PRELOVED GIVEAWAYMy Profile

  2. Meninggalkan klub untuk mendapatkan gaji yang lebih besar memang fenomena yang biasa dalam dunia sepakbola internasional.
    Sepertinya pretasi arsenal akan terus naik dalam kompetisi domestik maupun internasional di tahun 2013-2014 ini dengan banyaknya menumbangkan lawan-lawannya.
    Sukses terus Arsenal
    Curahan rasa Ferry @ ..Pengumuman Hasil Tes CPNS Tahun 2013My Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!