Kumpulan Pengodam Anonymous Ingin Menyerang Halaman Portal Kerajaan

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, seram sejuk aku baca ni betul atau hanya gosip alam maya ni. Tapi bila aku baca 1 komen di blog Amanz.my macam betul je pulak. Ya ke mereka nak melancarkan serangan ke atas halaman Malaysia.gov.my pada hari Khamis ini, sekitar pukul 3.30 pagi waktu tempatan. Mungkinkah ada kaitan dengan isu “No More Download Percuma“.

Sumber blog Amanz.my

Anonymous pada 14 Jun 2011” Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world’s strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.We are Anonymous , We are Legion, We do not forgive, We do not forget, Expect us. “ – Petikan dari kotak komen blog Amanz.my harap dibenarkan untuk perkongsian umum.

Nak baca detail soal jawab dan kerisauan ini terus sahaja ke kotak komen blog Amanz.my dan mungkin boleh baca ulasan menarik di blog phoenix-studio.net. Kita tunggu apa jadi 3.30 am hari Khamis ini .. semugalah tiada apa-apa yang berlaku.

@Ada yang mengelarkan ini “Operation Malaysia“.

@Kabarnya website cidb.gov.my dah kena hack detail @ http://yanmieonline.com

@Dapat tweet ni “@M0hamadFaiz: RT: Senarai Laman Web Dihack & Down http://t.co/EPpeiq0” dan banyak website utama telah di OFFLINE. Senarai website Malaysia yang telah di godam atau OFFLINE @ http://www.sabahbloggers.com

@Website http://gengblogger.com pun dah kena godam tapi dah pulih semula.

Nota : Kawan-kawan jangan lupa update kisah godam diruang komen untuk maklumat semua ya!! Kabarnya POLIS sedang monitor kerana ada sebahagian datang dari dalam negara. Kita tengok siapa yang kena.

84 Comments

  1. usah pandang rendah pada kepakaran penggodam. laman web sabahtourism telah berjaya di godam sehingga kini belum pulih

  2. V for vendetta….hik3….kadang2 byk sgt tindakan dibuat government dengan terburu2 tanpa membuat kajian terperinci dan lebih kepada memuaskan hati sesetengah pihak sahaja…
    Curahan rasa eyriqazz @ ..I Won IPAD 2My Profile

    1. Aku setuju dengan ko. Nama pun INTERNET. INTERNET tu luas tanpa sempadan…semua berhak layari laman web mana2pun ikut kesedaran sendiri. Lagipun internet kat Malaysia ni bukan percuma, kita bayar wehh! Aku sendiri bayar RM98.00 sebulan. Sikit2 nak block, sikit2 tak boleh. Apa citer???

      1. Kan kan kan??

        Sebab pemikiran govern Malaysia tidak sejauh pemikirn govern international.
        Nak tau sebab ape SKMM block file sharing website?

        Sebb byk aktiviti muat turun brlaku n industri muzik dlm keadaan teruk skarang. So tindakn SKMM hanye ingin mmbantu industri muzik.

        Pekehe plak ngan Anon??
        Anon bengkek coz SKMM block file sharing website. File sharing website umpama nadi ekonomi bg luar negara yg reti brpikir sperti hollywood. Kalo di block, mane nk dtg income from malaysia??

        Vice verse. Setiap bnde yg brlaku msti ade reason.

  3. Bodo r goverment ni block sana, blok cni, sampaikan ym pun kne block? kalau taknak pekerja surf internet masa kerja xpayah pasang internet terus! pasang LAN je untuk email pekerja… KERA-jaan Najib memang macam ini… menghalang hak kebebasan manusia.. bukan dalam internet je. tp dalm media pun sekali rakyat tiada hak untuk bersuara langsung! macam negara komunis! Plis la hack website tu ajar sket mangkuk2 ayun ni

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!