Kumpulan Pengodam Anonymous Ingin Menyerang Halaman Portal Kerajaan

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, seram sejuk aku baca ni betul atau hanya gosip alam maya ni. Tapi bila aku baca 1 komen di blog Amanz.my macam betul je pulak. Ya ke mereka nak melancarkan serangan ke atas halaman Malaysia.gov.my pada hari Khamis ini, sekitar pukul 3.30 pagi waktu tempatan. Mungkinkah ada kaitan dengan isu “No More Download Percuma“.

Sumber blog Amanz.my

Anonymous pada 14 Jun 2011” Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world’s strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.We are Anonymous , We are Legion, We do not forgive, We do not forget, Expect us. “ – Petikan dari kotak komen blog Amanz.my harap dibenarkan untuk perkongsian umum.

Nak baca detail soal jawab dan kerisauan ini terus sahaja ke kotak komen blog Amanz.my dan mungkin boleh baca ulasan menarik di blog phoenix-studio.net. Kita tunggu apa jadi 3.30 am hari Khamis ini .. semugalah tiada apa-apa yang berlaku.

@Ada yang mengelarkan ini “Operation Malaysia“.

@Kabarnya website cidb.gov.my dah kena hack detail @ http://yanmieonline.com

@Dapat tweet ni “@M0hamadFaiz: RT: Senarai Laman Web Dihack & Down http://t.co/EPpeiq0” dan banyak website utama telah di OFFLINE. Senarai website Malaysia yang telah di godam atau OFFLINE @ http://www.sabahbloggers.com

@Website http://gengblogger.com pun dah kena godam tapi dah pulih semula.

Nota : Kawan-kawan jangan lupa update kisah godam diruang komen untuk maklumat semua ya!! Kabarnya POLIS sedang monitor kerana ada sebahagian datang dari dalam negara. Kita tengok siapa yang kena.

84 Comments

    1. apsal plak nak kecewa bro… orang yang buta n tak tau kepentingan jer cakap cam tu….

      Salam…

      Smuggle

    1. dulu orang kenal mirc ngan laman chatting jer… aku rasa ko pun sama pikir camtu… tetapi sebenarnya mirc adalah salah satu software yang digunakan oleh hackers untuk hacking… mirc software hacking sebenarnya disebalik kekaburan penggunanya yang tahu hanya untuk chatting…

      Berhati2 bro… ur ip is open n will be mine…

      pesanan khas dari penaja… kekeke

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!