Kumpulan Pengodam Anonymous Ingin Menyerang Halaman Portal Kerajaan

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, seram sejuk aku baca ni betul atau hanya gosip alam maya ni. Tapi bila aku baca 1 komen di blog Amanz.my macam betul je pulak. Ya ke mereka nak melancarkan serangan ke atas halaman Malaysia.gov.my pada hari Khamis ini, sekitar pukul 3.30 pagi waktu tempatan. Mungkinkah ada kaitan dengan isu “No More Download Percuma“.

Sumber blog Amanz.my

Anonymous pada 14 Jun 2011” Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world’s strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.We are Anonymous , We are Legion, We do not forgive, We do not forget, Expect us. “ – Petikan dari kotak komen blog Amanz.my harap dibenarkan untuk perkongsian umum.

Nak baca detail soal jawab dan kerisauan ini terus sahaja ke kotak komen blog Amanz.my dan mungkin boleh baca ulasan menarik di blog phoenix-studio.net. Kita tunggu apa jadi 3.30 am hari Khamis ini .. semugalah tiada apa-apa yang berlaku.

@Ada yang mengelarkan ini “Operation Malaysia“.

@Kabarnya website cidb.gov.my dah kena hack detail @ http://yanmieonline.com

@Dapat tweet ni “@M0hamadFaiz: RT: Senarai Laman Web Dihack & Down http://t.co/EPpeiq0” dan banyak website utama telah di OFFLINE. Senarai website Malaysia yang telah di godam atau OFFLINE @ http://www.sabahbloggers.com

@Website http://gengblogger.com pun dah kena godam tapi dah pulih semula.

Nota : Kawan-kawan jangan lupa update kisah godam diruang komen untuk maklumat semua ya!! Kabarnya POLIS sedang monitor kerana ada sebahagian datang dari dalam negara. Kita tengok siapa yang kena.

84 Comments

      1. Tak ramai yang ada semangat kenegaraan sekarang ni, yg ada perasaan marah yg membuta tuli dan tunjuk perasaan tak puas hati terhadap kerajaan. Kerajaan juga tak dapat memuaskan hati semua org, nama pun manusia biasa tak ada manusia yang sempurna di dunia ini termasuk diri kita. jika ada yg tidak betul tegur lah secara berhemah melalui saluran yg betul..

    1. X setuju… hacking adalah asam garam dunia internet…. kekeke

      jangan marah yer….

  1. tu la… sony corp pon depa boleh godam… inikan skmm… hmmm

    x taw la… kita tunggu dahn lihat je laaa

  2. Ada sesetengah hacker telah menyalahgunakan event camni utk hack blog orang lain.. kurang asam btul org camtu.. gengblogger terkna tempias beberapa jam yang lalu, website diorg kena hack oleh hacker tp diorg dh recover balik website tu..
    Curahan rasa ZoOL @ ..VentZero versi Itachi ~ Windows 7My Profile

  3. Tunggu dan lihat hasil drpd pengodom, terror setara mana…Bolehlh tahu seteguh mana security Portal web kerajaan Malaysia..

  4. Assalam..

    Moga2 ia hanyalah gurauan dari anonymous & pihak kerajaan patut telah bersedia dgn ciri2 keselamatan yg kukuh setiap masa

    1. Security Patches jer bukannya susah pun… tapi malangnya IT Officer aka Webmaster tu semua lena ngan makan gaji buta… kalau diorang celik dan berjaga dan bekerja kerana mencari rezeki yang halal mesti web diorang tak kena sebab dah ada sekuriti…

      Free Vulnerability Pentest by Smuggle

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!