iPhone 5 sebagai Setiausaha Peribadi, Penasihat Pemakanan, Jurulatih Kesihatan

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, sekali lagi blog Denaihati akan ceritakan tentang Gadget Impian iPhone 5. Banyak sebenarnya fungsi iPhone 5 yang dapat membantu kehidupan seharian kita. Bukan nak kata smartphone lain tu tak bagus. Masing-masing ada baik dan buruk dia. Bagi pengguna iPhone 5 mesti mereka akan cakap iPhone is the best! Begitu juga pengguna smartphone yang lain juga akan cakap phone mereka adalah yang terbaik. Kalau nak berdebat tentang isu ni rasanya takkan habis. Betul tak?

Entri kali ni hasil coretan pemenang iPhone 5 Gadget Impian yang tak dapat hadir semasa majlis Sepetang Bersama Blogger #SBB2013. Hadiah iPhone 5 yang dimenangi telah dihantar menggunakan PosLaju. Alhamdulillah iPhone 5 tu dah selamat sampai ke tangan blogger Cheeze Maz. Joom kita baca review iPhone 5 daripada Cheeze Maz.

iphone 5 gadget impian cheezemaz

Kini iPhone 5 telah selamat dimiliki dan dibawa kesana sini dan digunakan dalam kehidupan seharian pihak CHEEZE MAZ. Memang hebat apabila memiliki Gadjet Impian ramai ini. Tambahan dalam membantu pihak CHEEZE MAZ dalam perniagaan SERBUK CHEESE jenama CHEEZE MAZ. Antara kelebihan Gadjet Terbaru CHEEZE MAZ ini adalah :

Skrin yang lebih besar dan terang

Skrin 4-inci baru membolehkan PIHAK CHEEZE MAZ melihat banyak maklumat dalam 1 masa sekali gus dengan paparan lebih cerah daripada paparan pada handphone E5 sebelum ini. Tak perlu lagi memakai cermin mata apabila menggunakan handphone!

Kelajuan Rangkaian Lebih Hebat

IPhone 5 telah sedia dibina dalam teknologi wayarles LTE yang menghubungkan kepada rangkaian MAXIS lebih cepat. Ini menjadikan muat turun email Cheeze Maz dan dapat melayari laman web ( terutama blog CHEEZE MAZ dengan lebih pantas, ini kerana CHEEZE MAZ dapat men”aksess” kebanyakan muka surat dan e-mel dengan serta merta!!. iPhone 5 milik CHEEZE MAZ mempunyai ciri ‘Simpan’ untuk membolehkan CHEEZE MAZ membaca laman sesawang internet pada mod offline.

Peningkatan Audio Terutama Pembesar Suara

Jika dahulu, ketika anak-anak, keluarga atau para pelanggan menghubungi CHEEZE MAZ, kedengaran bunyi-bunyi yang tidak sepatutnya, yang menganggu kelancaran maklumat yang diterima / diberi, tapi nasib baik iPhone 5 menyelamatkan keadaan. Ini kerana iPhone 5 mempunyai tiga mikrofon di bahagian bawah dan dilengkapi teknologi menyahbunyikan latar belakang yang bising.

CHEEZE MAZ perasan peningkatan kualiti dalam panggilan ketika meletakkan iPhone 5 ini dalam mod ‘loudspeaker’. Ketika memandu. CHEEZE MAZ lebih selesa menggunakan fon telinga yang sedia ada diberikan dengan pakej iPhone 5 ini. Selain mengelakkan berlakunya kemalangan atau disaman oleh polis traffik atau anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), fon telinga yang baru direka ini memang amat menyelesakan berbanding sebelum ini dan muat di telinga kita secara lebih semula jadi.

Peningkatan Kamera

Kamera iPhone 5 ini mempunyai keupayaan HDR yang lebih baik dan cepat mengambil gambar walaupun objek yang CHEEZE MAZ ambil bergerak laju. Kamera sekarang ini menyokong gambar panorama sehingga 240 darjah.

iphone 5 panorama

Walaupun teknologi iOS6 bukan terbaru, tetapi hakikatnya bahawa iPhone 5 membolehkan CHEEZE MAZ mengambil gambar dengan menekan butang pada skrin walaupun ia dikunci (lock) membantu CHEEZE MAZ tidak kehilangan peluang untuk mengambil gambar yang penting bagi perniagaan serbuk CHEEZE MAZ

FaceTime Tanpa WiFi Saja

Kini, CHEEZE MAZ telah menggunakan FaceTime melalui sambungan selular dan tidak hanya bergantung kepada WiFi semata-mata (rumah CHEEZE MAZ belum ada wifi). Ini bermakna CHEEZE MAZ tidak lagi perlu mencari hotspot WiFi sebelum anda boleh memanggil seseorang melalui FaceTime, kebiasaannya selalu akses di Restoren makanan segera Mc Donald dan KFC.

Peningkatan Aplikasi E-mel

Aplikasi e-mel telah bertambah baik dalam beberapa cara untuk membuatkan CHEEZE MAZ lebih cekap dalam menjawab pertanyaan dan order melalui email. Ini kerana. ada folder e-mel VIP di mana CHEEZE MAZ boleh melihat semua mesej yang paling penting dalam satu senarai. Ini membolehkan CHEEZE MAZ untuk membalas e-mel yang paling penting dulu sebelum e-mel – email yang lain.

Pilihan Ciri Panggilan

Kini, CHEEZE MAZ boleh menolak panggilan tetapi menghantar mesej teks yang telah ditetapkan kepada beberapa individu, boleh menambah satu peringatan untuk memanggil mereka semula dikemudian hari

Integrasi Facebook dan Twitter Lebih Mendalam

Kini, CHEEZE MAZ sudah boleh mengakses Page CHEEZE MAZ di FB dari pelbagai aplikasi lain pada iPhone 5 dan membantu CHEEZE MAZ mengemaskini status catatan dengan hanya beberapa klik sahaja.

Peningkatan Siri (Pembantu Maya)

iPhone 5 memang banyak membantu CHEEZE MAZ dalam mencari restoran yang baik, menghantar e-mel, menambah peringatan kalendar, dan banyak lagi. Dalam ertikata lain iPhone 5 Gajet yang membantu CHEEZE MAZ dalam kehidupan harian dan urusan perniagaan Serbuk Cheese CHEEZE MAZ.

iphone siri

My FitnessPal & Nike+ Running (Aplikasi kesukaan Cheeze Maz dan anak2 Dara Cheeze Maz)

Selepas sehari menerima iPhone 5 dari DH, CHEEZE MAZ dan anak2 gadis CHEEZE MAZ kembali aktif berjogging dan bersenam. Malah iPhone 5 ini banyak membantu kami dalam aktiviti2 ini. Semua catatan mengenai larian, pusingan dan jadual pemakanan CHEEZE MAZ disimpan (di log) dalam gadjet impian ini dengan Aplikasi Nike+ Running serta Aplikasi My FitnessPal.

Dengan adanya My FitnessPal ini, CHEEZE MAZ boleh melihat segala kalori yang CHEEZE MAZ makan setiap hari dan ia mencadangkan jenis senaman bagi membantu membuang kalori yang berlebihan di dalam badan CHEEZE MAZ. iPhone 5 ini telah membantu CHEEZE MAZ melakukan diet harian walaupun menikmati sos cheese keluaran sendiri yang memang TERBAIK untuk kesihatan!

myfitnesspal iphone 5

Aplikasi My FitnessPal ini memang “rakan aplikasi terbaik” dalam membantu amalan diet CHEEZE MAZ, kerana ia mampu menyimpan dan mengenal jumlah kalori makanan dan mencadangkan CHEEZE MAZ melakukan senaman. Setahu CHEEZE MAZ, aplikasi ini menyimpan lebih 2 juta mengenai rekod kalori makanan, kandungan protein, kandungan gula dan kolestrol di dalamnya! Ingat 2 JUTA!!!! Bukan sikit maklumat berguna yang memang perlu diketahui terutama kaum wanita yang mementingkan kehidupan yang sigar dengan pengamalan makanan seimbang! Malah aplikasi kesukaan CHEEZE MAZ ini juga mempunyai 350 bentuk senaman yang boleh dilakukan / dipraktikkan seperti senaman kardio dan kekuatan.

nike+ running iphone apps

Aplikasi Nike+ Running yang memang didatangkan secara percuma membantu CHEEZE MAZ menyimpan data mengenai jarak, kadar dan masa larian @ senaman berjalan kaki. Lagipun ianya turut disertakan distem kedudujan global (GPS) untuk menyimpan rekod mengenai lokasi ketika CHEEZE MAZ berjogging. Dua aplikasi ini memang rakan terbaik CHEEZE MAZ dan anak-anak dara CHEEZE MAZ.

Dalam erti kata lain, CHEEZE MAZ bukan sahaja sudah memiliki Gadjet Impian tetapi sudah memiliki setiausaha peribadi dan penasihat pemakanan dan jurulatih kesihatan peribadi. Semuanya dimiliki dengan iPhone 5 Gadjet Impian!

92 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!