Google Plus Pages bersama Denaihati

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Denaihati melangkah selangkah lagi dengan memperkenalkan Google + Pages. Mungkin ramai Rakan Blogger sudah nampak widget terbaru Google + Pages yang dipasang di sidebar blog Denaihati. Terima kasih kepada lebih 50 Rakan Google + yang sudah follow Denaihati Google + Pages. Selain daripada Fanpage Facebook aku sangat galakkan semua blogger pasang Google + Pages dan buang Google Friends Connect yang akan dimatikan oleh Google tidak lama lagi.

Sebagai Blogger yang memerlukan bantuan Google, produk terbaru ini sangat membantu. Menurut Google, secara tidak langsung, melalui penggunaan Google + Pages, laman yang didaftar akan disertakan pada Google+ Direct Connect, yang mana membolehkan para pengguna melakukan carian terus untuk nama laman anda pada carian Google dan mempunyai nilai SEO yang tinggi. Melalui widget yang disediakan juga, ia membolehkan para pengguna untuk +1 akan laman anda, selain pada masa yang sama menambah halaman Google+ Pages anda kedalam Circles mereka.

Kepada Rakan Blogger yang sudah join Denaihati Google + joom join Denaihati Network Google + Pages. Aku bercadang nak kongsikan banyak gambar-gambar sepanjang perjalanan aku kembara di dalam dan luar negara.

Kepada yang berminat nak pasang Google + Pages di blog masing-masing joom layan video cara memasang Google + Pages.

Macam faham ke? Apa lagi bertindak sekarang buat akaun Google Plus


Spread the love

169 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!