Datuk Dr Hasan Mohd Ali aku di belakang anda dan mungkin ramai lagi

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, aku menentang jika politik dipisahkan dari Islam tapi aku juga menentang jika Islam dijadikan sebahagian daripada politik. Islam ini martabatnya sangat tinggi dan politik hanya sebagaian daripada Islam. Tarikan untuk mendapat kuasa yang dikatakan akan dapat mengubah bermacam benda kekadang menyebabkan Islam dijadikan barang dagangan. Tetapi tidak semua pemimpin Islam begitu.

Petikan Utusan Online : “Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat Istiadat Melayu dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Mohd. Ali, yang tidak disenangi oleh anggota Exco yang lain atas ketegasannya mengenai soal Islam, menegaskan beliau sanggup dipecat demi kepentingan akidah ummah. Katanya: “Saya sanggup melakukan apa sahaja termasuk menerima kenyataan jika saya diminta melepaskan jawatan sebagai Exco Kerajaan Negeri dan apa-apa jawatan sekali pun demi memperjuangkan apa yang saya yakin dapat membantu umat Islam, khususnya di negeri Selangor.”

Exco Selangor, Datuk Dr. Hasan Mohd. Ali

Isu Murtad di kalangan Islam Malaysia sangat membimbangkan seluruh Umat Islam Malaysia. Baca sahaja komen-komen rakan blogger di entri “Murtad” pasti kita dapat merasai rasa hati semua. Ketegasan Datuk Dr Hasan Mohd Ali dalam isu ini sangat dihargai kerana lebih ramai rakan politik Datuk Dr Hasan Mohd Ali yang menjauhkan diri atau berdiam diri bagi menyelamatkan periuk nasi.

Aku tidak pernah anti dengan agama lain kerana Islam itu adalah hidayah dari ALLAH SWT dan hanya ALLAH SWT sahaja yang akan memilih siapa yang dikehendaki. Aku anti kepada pemimpin Islam yang menjaja Islam untuk mendapat kuasa dan jadi kecut apabila ada isu panas sebegini, diam seribu bahasa.

Ini ujian besar dari ALLAH SWT untuk menguji Datuk Dr Hasan Mohd Ali dan pemimpin Islam serta seluruh Umat Islam Malaysia. Pasti ada hikmahnya disebalik peristiwa JAIS serbu Gereja yang hendak ALLAH SWT tunjukkan. ALLAH SWT sedang melihat bagaaimana isu ini diselesaikan. Datuk Dr Hasan Mohd Ali aku di belakang anda dan mungkin ramai lagi. InsyAllah, ALLAH SWT bersamaa orang yang benar kemenangan mungkin tidak di dunia tapi pasti di akhirat kelak.

Sebagai tanda sokongan kenapa tidak kita buat entri tanda sokongan bukan menyokong politik bukan menyokong Datuk Dr Hassan Mohd Ali tetapi menyokong martabat Islam.

74 Comments

  1. Datuk Dr. Hasan Mohd. Ali, sebagai seorang islam yang mendokong Islam kita sepatutnya diam dan menerima ketentuan dan apa yang ditetapkan oleh pemimpin… Ini seolah-olah Dr nak jadi pemimpin dan tidak berpuas hati dengan keputusan pemimpin
    Curahan rasa Whoamie @ ..Kenali Ubat Anda – ParacetamolMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!