Google Chrome Extensions

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, browser Google Chrome dah jadi browser no 1 Malaysia mengikut entri blog Amanz.my bertajuk “Pelayar Web Chrome Menjadi Paling Popular Di Malaysia – Menewaskan Firefox“. Aku pun salah sorang mengguna browser Google Chrome berhijrah dari browser Firefox. Memang best guna browser Google Chrome ni tetapi aku tertarik dengan satu komen mfirdausmoh di blog Amanz.my “saya lagi suka mozilla sebab bleh tambah addonn yg sepatutnya“.

Mungkin ramai dah biasa fungsi addon firefox tapi mungkin ramai tak perasaan Google Chrome juga ada fungsi yang sama tapi nama berbeza iaitu “Extensions“.

Extensions Google Chrome

Apa yang perlu rakan blogger buat ialah klik lambang spanar dihujung kanan atas “Customise and control Google chrome” > Tools > Extensions > Get More Extensions dan pilihlah extensions yang diperlukan. Setakat ini aku dah install extensions Alexa Ranking, SEO Doctor, SEO SERP, Ping Chrome, Adsense Earning dan Woorank. Ada berpuluh lagi extension yang boleh dipilih bersesuian keperluan kita.

Rakan Blogger dah cuba ke  Google Chrome Extensions?

Update terbaru Chrome telah dinobatkan sebagai browser terpantas di dunia @ Amanz.my


Spread the love

47 Comments

  1. saya baru tau ada extension untuk google, selama ini pake mozilla soalnya. sepertinya harus dicoba extension u/ chromenya, semoga ada extension buat idm juga ^^

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!