Bradford vs Arsenal Capital One Cup 2012/13

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, akhirnya menang juga Arsenal menewaskan West Brown dengan dua jaring penalti Mikel Arteta setelah kecewa beberapa kali berturut-turut sebelum ini. Ketajaman penyerang Arsenal masih dipersoalan kerana gagal menghasilkan jaringan padang walaupun telah dihidangkan dengan banyak peluang.

Bradford vs Arsenal - Sumber Google

Arsenal perlu berterima kasih kepada pasukan lain yang tewas dan seri sehingga membolehkan Arsenal memanjat ke tangga ke tujuh EPL 2012/13 dengan beza 15 mata dengan pendahulu liga MU. Peluang Arsenal untuk jadi top 4 EPL 2012/13 masih terbuka luas dengan syarat Arsenal perlu menang lebih banyak perlawanan.

Bradford vs Arsenal - Sumber Google

Arsenal akan meneruskan persaingan Capital One Cup 2012/13 diperingkat suku akhir menentang Bradford. Pasukan kecil yang tidak boleh diperkecilkan kerana biasanya mereka akan mengerah seluruh tenaga dengan pasukan terbaik untuk menentang team besar.

Bradford vs Arsenal - Sumber Google

League Cup 2012/13 adalah peluang terbaik untuk Arsenal menjulang tropi setelah tewas kepada Bolton pada final musim lepas. Pasti semua Arsenal Fan menyokong Arsene Wenger untuk menurunkan pasukan utama menentang Bradford. Menjuarai Capital One Cup pasti akan menjadi suntikan semangat kepada pemain Arsenal untuk terus berjuang menang semua perlawanan.

Keputusan Bradford vs Arsenal : 1 – 1 penalti (3 – 2)

Live Bradford vs Arsenal @ Astro Supersport 831 tarikh 12/12/12 jam 3.45 am waktu Malaysia.

Live Streaming Bradford vs Arsenal @ Goal.com.

Live di Stadium Twitter dengan hashtag #Arsenal

KEPUTUSAN CAPITAL ONE CUP 2012/13

Norwich vs Aston Villa : 1 – 3

Swansea vs Middlesbrough : 1 – 0

Leeds vs Chelsea : 0 – 0


Spread the love

52 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!