Blog saya DoFollow apa status blog ANDA?

Salah satu tips yang dikongsi oleh teman-teman untuk meningkatkan Page Rank ialah dengan menukar status blog daripada NoFollow ke DoFollow. Berdasar  DoFollow Blog Information tujuan kita mengubah status blog kepada DoFollow adalah untuk meningkatkan intraktif antara blog. ANDA pasti suka menerima komen yang berkualiti daripada teman-teman yang singgah sebentar di blog dan sebagai ganjaran blog ANDA akan memberi backlink kepada blog tersebut. Perkara ini hanya berlaku kepada blog yang berstatus DoFollow. Status DoFollow juga akan memudahkan search engine untuk mengikut link ke blog tersebut.

Cara mudah untuk menukar status bagi blog wordpress adalah dengan memasang DoFollow Plugin. Manakala untuk blog blogspot ANDA perlu delete rel=’nofollow’. Caranya untuk blogspot, ANDA perlu masuk ke layout kemudian ke edit HTML dan perlu klik expand widget templates dan tekan Ctrl F lalu masukkan rel=’nofollow’. Setelah jumpa rel=’nofollow’ deletekan dan save.

Maklumat yang aku dapat daripada Ariffshah untuk kita mengetahui status blog yang kita lawati itu DoFollow atau NoFollow adalah dengan memasang plugin Firefox khas.

Senarai Blog Malaysia dengan status DoFollow :

1. Denaihati.com

2. Ariffshah.com

3. Kujie2.com

4. Ceriteras.blogspot.com

5. Sipanda.com

6. Mymariuca.com

7. Mariucasperfume.com

8. Meowdiaries.com

9. RestnRileks.com

10. Murkiester.com

11. Kulanzsalleh.com

12. Ramdzi.com

13. Imranshamsir.com

14. Azfarul.com

15. Ohmalaysia.com

Adakah ANDA seperti Ariffshah juga blog DoFollow. Tinggalkan nama blog ANDA diruang komen untuk aku senaraikan blog di sini.

[ad#nuffnang336]

[ad#Adsense234x60]

148 Comments

  1. Our webspider saw that your site is dofollow. We just made the first wordpress dofollow search engine and we have also indexed your site. This will increase the visitors. You have our adress on our name on this commnent. We will be very happy if you will help us too a hand in promoting it by adding our url somewhere on your blog.

  2. Pingback: Maureen

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!