Create Favicon cara mudah.

Lama juga aku bercita-cita nak tambah Favicon di address blog aku ni, akhirnya hari ni aku ada masa nak meng adjust benda ni. Bagi yang tak tau Favicon ni gambar kecil yang keluar bersama dengan alamat blog kita.

Cara yang aku buat macam simple je.

1. Aku pilih gambar untuk dijadikan Favicon. Aku pilih gambar favorite aku Jendela Nabawi.

2. Gambar yang kita pilih ini aku tukar menjadi Favicon dengan menggunakan Favicon Generator.

3. Favicon yang dah siap ni aku uploadkan ke photobucket untuk dapatkan direct link.
4. Kemudian aku masukkan link kedalam html aku. Caranya aku ikut panduan di blogger buster.
5. Alhamdulillah sukses create Favicon untuk blog Denaihati.

Anda bila lagi??

[ad#Mangga 300]

23 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!