Bercuti bukan habiskan duit saja tapi boleh buat duit

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Cuti sekolah tahun 2018 hampir melabuhkan tirainya. Ramai tak yang pergi bercuti? Tak semestinya bercuti ke luar negara baru dipanggil bercuti, di negara Malaysia pun apa kurangnya dengan tempat-tempat yang menarik. Banyak hotel, homestay, pulau, restoran dan lokasi menarik untuk bercuti.

Kami baru kehilangan FB page yg mempunyai lebih 2 juta follower. Mohon seminit LIKE page baru kami yang penuh dengan ILMU untuk jadi top 10 Malaysia! Klik Sini

Ada yang tanya lagi di entry Tips dapat harga hotel murah bagaimana nak jadikan percutian kita menjadi sesuatu yang membuahkan hasil. Bercuti memang perlu belanjakan duit. Tapi ada tak yang tahu, kita boleh buat duit dengan bercuti?

Bila pergi bercuti cari jalan untuk dapat manafaat lain. Contohnya guna debit kad BigPay. Bila berbelanja dapat collect points.

Nak kumpul point, sangat mudah!

Tambah nilai setiap RM50, dapat 1 point.
Buat transaksi dengan kad atau online setiap RM20, dapat 1 point.

Points yang terkumpul boleh guna untuk beli tiket Airasia percuma untuk trip travel yang lain. Ia akan menghubungkan dengan airasiabig.com untuk tebus point-point tersebut.

Ada banyak beza jika kita gunakan semua pembelian itu dengan tunai berbanding dengan menggunakan debit kad BigPay. Usah biarkan apa yang kita belanja itu pergi begitu sahaja sedangkan kita boleh dapat manfaat yang lebih jika guna cara yang lebih efisien.

Mana-mana tempat yang menerima Mastercard, memang itulah tempat yang kita perlu gunakan. Daripada buat tempahan online hotel dan tiket penerbangan, kita boleh gunakan kad debit BigPay. Di situ kita dah boleh dapat berpuluh-puluh point dah. Untuk makan di restoren dan lain-lain entertainment pun kita gunakan debit kad BigPay.

Caranya mudah sahaja, kita transfer dahulu dari akaun simpanan kita ke kad debit BigPay dan kemudian barulah kita gunakan untuk tujuan percutian kita.

Jumlah yang bakal terkumpul untuk trip Afrika Selatan kali ini lebih kurang 13 ribu points. Bayangkan berapa banyak tiket Airasia boleh dibeli nanti.

Selain dari dapat points BigPay dapat juga voucher Agoda, mileage points Mauritius Air dan Emirates. Kepada yang belum guna kad BigPay boleh download apps di smartphone

iOS : bigpay.link/ios
Android: bigpay.link/android

dan daftar guna code GRGAK2G8Y1

Kalau tak berapa faham boleh refer info di Kad Debit BigPay atau boleh juga kami bagi panduan. Nak apply pun mudah sangat.

93 Comments

  1. so far point dari agoda dan air asia sudah dimanfaatkn sebaik mungkin. lepas ni boleh kumpul point lebih lgi utk next trip.

  2. Orang biasa biasa akn pandang cuti atau travel ni membazir duit, tapi org luar biasa akan cakp, lagi byk ko travel, lagi banyak buat duit.

  3. Betul tu tuan admin sya sangat setuju dengan pendapat tuan, jangan habiskan duit tapi bercuti juga boleh dapat duit atau penjimatan…sama macam kita guna telefon. Kenapa perlu habis duit untuk topup sedangkan ada telco yang bayar kita..

      1. Tapi kalau selalu pergi bercuti pun perlukan duit, pastu dapat duit, then guna lagi..wah sampai bila bila la kan untungnya

    1. Mesti boleh dapat punya. Ada la jalannya tu kan. Janji spend spend spend.. kalau ada kad, simpan sahja tak jadi gk

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!