Tips dapat harga hotel murah yang ramai tidak tahu

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Musim cuti sekolah yang panjang, ramai yang ingin menghabiskan masa bersama keluarga, rakan ataupun ada yang bercuti sendirian. Sama ada untuk menghabiskan cuti tahunan atau yang sudah merancang percutian di mana sahaja tidak kira dalam atau luar negara.

Kami baru kehilangan FB page yg mempunyai lebih 2 juta follower. Mohon seminit LIKE page baru kami yang penuh dengan ILMU untuk jadi top 10 Malaysia! Klik Sini

Untuk bercuti, ada beberapa perkara yang perlu diuruskan terlebih dahulu begitu juga dengan senarai keperluan untuk bercuti. Jika bercuti berdua mungkin lebih mudah namun jika membawa keluarga yang ramai sudah tentu inginkan sesuatu yang berbaloi dan menjimatkan.

cara beli tiket AirAsia termurah

Tips dapat cuti harga murah

Ada beberapa cara untuk dapatkan harga percutian kita menjimatkan dan murah.

Bilik atau homestay kena booking awal baru boleh dapat banyak diskaun. Boleh buat tempahan atas talian antaranya agoda. Jika selalu buat tempahan, ada voucher tambahan untuk diskaun lagi banyak.

Kepada yang nak cuti hujung minggu ni boleh book online kat http://hotel.denai.my boleh dapat banyak diskaun sehingga 60%. Boleh juga jadi member Airbnb boleh dapat homestay murah kat https://abnb.me/e/wTPvBJN8OS

Kawasan Bo-kaap Cape Town
Kampung Melayu antara penempatan awal di Cape Town yang sudah berusia lebih 400 tahun.

Bayar harga murah daripada biasa

Contoh homestay di kawasan bo-kaap Cape Town ni tiga tingkat, 4 bilik, 5 bilik air, pemandangan cantik, lokasi dekat sangat dengan bandar dapat harga kurang dari RM1K sehari. sepatut harga beribu riban. Kami duduk 10 orang memang jimat sangat.

Untuk membuat bayaran hotel dan juga jika melibatkan pengangkutan kita, kena gunakan kad debit BigPay yang lebih memberikan pulangan bernilai. Pindahkan amaun yang diperlukan ke dalam kad debit BigPay tersebut dan gunakan sahaja di mana-mana online dan offline yang menerima MasterCard.

Mata ganjaran yang dapat daripada pembayaran kad BigPay itu nanti boleh digunakan untuk menebus penerbangan AirAsia. Kita tambah nilai di kad itu dah dapat mata ganjaran, kita gunakan untuk buat pembelian pun dapat mata ganjaran.

Banyak lagi tips untuk travel murah yang ramai tak tahu.

Denaihati.com

203 Comments

  1. Saya suka cara pendekatan Agoda untuk tackle pelanggan setia mereka.. contohnya sekali kita nak booking hotel lepas tu tak jadi sebab nak survey dulu hotel yang lain atau homestay…
    Masa tu setiap hari Agoda akan hantar email dekat kita offer harga lagi murah berbanding sebelum ni… setiap kali hantar email harga akan jadi lagi murah.. masuk sahaja hari ke 5 atau ke 6 dapat email dari Agoda, terus confirm booking..

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!