Australia vs Malaysia

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Harimau Malaya akan turun menentang Australia untuk perlawanan persahabatan persediaan Kelayakan Piala Dunia team Australia. Ausralia vs Malaysia akan berlansung di stadium Canberra, Australia pada jam 5pm waktu Malaysia. Walaupun sekadar perlawanan persahabatan tetapi pasti boleh menambah pengalaman pemain Pasukan Bola Sepak Malaysia yang berada pada momentom yang baik untuk meningkatkan kualiti permainan.

Matlamat paling utama sekarang adalah meningkatkan ranking FIFA Pasukan Bola Sepak Malaysia daripada ranking ke 140++ ke ranking lebih baik daripada 70. Dengan ranking FIFA yang lebih baik membolehkan pemain Malaysia beraksi di liga Europe yang pasti akan meningkatkan prestasi bola sepak Malaysia seperti Korea dan Jepun.

Keputusan Australia vs Malaysia : 5 – 0

Live Streaming Australian vs Malaysia @ Goal.com

Rakyat Malaysia juga boleh mengikut perlawanan Australia vs Malaysia secara live streaming twitter dengan hanya search menggunakan hashtag #harimaumalaya atau boleh tengok live Australia vs Malaysia di Astro Arena.


Spread the love

88 Comments

  1. Contohi negara jerman..diorg tubuhkan kelab dimana ramai pemain nye ialah pemain kebangsaan…so diorg train hari2 bersama..x sperti kiter..sume len2 kelab..bile ade match bru nk berlatih..tiada persefahaman..
    Curahan rasa Bumilangkawi @ ..Homestay di LangkawiMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!