Akibat terlebih diberi muka

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, ingat pada rakan blogger kita Emilayusof.com yang menang contest MasTraveller. Sekarang beliau berada di Korea Selatan sedang menikmati hadiah pertamanya iaitu melawat Korea Selatan sebelum ke Cape Town.

Dalam lawatan tersebut Emilayusof telah mengambil gambar dengan sedikit penjelasan di ruangan yang telah dikhaskan untuk beliau di Yahoo Malaysia. Tapi malangnya ada segelintir manusia yang dah terlebih diberi muka memberi komen yang sungguh menyakitkan hati.

Salah satu photo menarik oleh Emila Yusof

Apa perasaan rakan blogger apabila membaca komen-komen berikut :

  • blah – malaysia stupidity reporter come back ,with more boring story. just bring along your house, and come with picture to .
  • NAKALABUS – Just travel at moslem country la..end of eating problemBlaBlaBla –  BRING OWN FOOD…Or bring the whole kitchen and cook inside the hotel room !!
  • genesys4 –  went to Korea to eat something you can eat at the back of your house!? I still don’t get it why people travel for this….
  • RIGHTEOUS65 – HEY, hypocrites…if u are a crimninal u are one and who are u to talk of halal or non halal food. AS FOR THIS REPORTER, SHE SHOULD JUST TAKE OFF HER TUDUNG AND EAT dog instead of looking for halal good…(edited, due to vulgarity)
  • Logic – If there’s any intention of traveling to non muslim country. Bring Malaysia halal food and u won’t smell the piggy foods.
  • Nlg Nlg – Not enough with our government clowns travel overseas and waste peoples money, now this idiotic reporters have come up with their own plan to waste our money further.
  • Nlg Nlg – Who cares what she eat or @#$% there? Why have to waste pages for this kind of news?
  • hardyyboyy – U cannot expect every country to cater for ur special needs like halal food. If ur picky just stay in ur own country and eat nasi lemak daily.

Panas juga hati aku membaca komen tersebut tetapi nasib baik Emila Yusof cool je tapi dalam hati siapa tahu. Ramai rakan blogger yang lain memberi sokongan kepada beliau dan ada juga yang marah-marah kepada yang pendek akal bagi komen bodoh macam tu.

Bagi aku ini lah akibat apabila ada sebahagian daripada kita yang bagi muka sangat sehingga mereka rasa demokrasi itu memberi kebebasan untuk buat apa sahaja sehingga boleh mengutuk tanpa ada batas agama. Keberanian mereka tiada batasnya kerana mereka tahu mereka ada sokongan dari 1Dunia yang kononnya memperjuangkan demokrasi bebas. BERSIH 2.0 sebagai bukti bagaimana beraninya mereka memporak perandakan Islam dan Melayu.

Kami bersama mu EMILA YUSOF selamat juga untuk trip ke Cape Town.

[ad#Adsense234x60]

93 Comments

  1. Pingback: Melekat Dengan Otai |

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!