10 Aplikasi paling popular 2018 di dunia dan Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sudah kiranya majoriti penduduk di Malaysia kini sudah mempunyai telefon bimbit pintar. Secara normalnya seunit seorang dan ada juga mempunyai dua telefon bimbit dan ada juga yang lebih daripada itu.

Kami baru kehilangan FB page yg mempunyai lebih 2 juta follower. Mohon seminit LIKE page baru kami yang penuh dengan ILMU untuk jadi top 10 Malaysia! Klik Sini 

Apabila mempunyai dan menggunakan telefon bimbit pintar, sudah tentu pelbagai aplikasi yang telah dimuat turun bagi kegunaan harian. Ada yang menggunakannya untuk bersosial, berbisnis, rekabentuk gambar atau video serta pelbagai lagi aplikasi yang ada.

Untuk android, yang paling tinggi dimuat turun di Malaysia pada tahun 2018 adalah:

 1. Whatsapp
 2. Shopee
 3. Lazada
 4. Popular Wars
 5. Messenger
 6. SHAREit
 7. Touch N Go
 8. Tik Tok
 9. Grab
 10. Facebook
Top Malaysia Android App 2018

Untuk iOS, yang paling tinggi dimuat turun di Malaysia pada tahun 2018 adalah:

 1. Lazada
 2. Shopee
 3. Touch N Go
 4. PUBG Mobile
 5. ZEPETO
 6. Popular Wars
 7. Plato : Find Fun
 8. Facebook
 9. Whatsapp
 10. Youtube
Top Malaysia iOS App 2018

Bagi muat turun aplikasi paling tingg di dunia pada tahun 2018 ini, pelbagai aplikasi dapat dilihat dan jumlah muat turunnya pun cukup memberangsangkan.

Uber mendahului dalam lebih daripada satu kategori, Spotify juga sudah semakin melonjakkan angka peminatnya dan Wish pula lebih diminati dalam membeli belah atas talian.

Aplikasi yang paling dimuat turun pada 2018?

Itulah WhatsApp, platform pemesejan global Facebook yang lain, dengan lebih dari 779 juta muat turun antara iOS dan Android. Satu-satunya aplikasi lain yang tinggi dari kategori permainan adalah Helix Jump, dengan lebih daripada 334 juta muat turun.

Worldwide Download pada tahun 2018

Dari senarai aplikasi dalam membeli-belah, makanan dan minuman, muzik, dating, sosial, hiburan, dan permainan, jelas bahawa pengguna mudah alih moden mahu apa yang dia mahu dengan serta-merta. Selain itu sudah pastinya mesra telefon bimbit, tidak menggunakan ruang yang besar dan lancar.

Berapa jumlah aplikasi yang ada di dalam telefon bimbit anda?

166 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!