Suami Curang ketika Isteri Mengandung

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, tertarik sungguh aku dengan entri dalam blog Hidup Biar Sedap yang bertajuk “Kenapa Dia Curang?“. Entri ini mengesahkan seorang pelawat setia Kak Jie memohon khidmat nasihat kerana ditipu oleh seorang lelaki yang merupa kekasihnya yang mengaku bujang walaupun sebenarnya isterinya sedang mengandung. Ramai sungguh yang memberi pandangan dan yang paling unik Kak Jie lansung tidak balas komen yang terdapat dalam entri ini.

Orang tua ada berkata dalam perkahwinan akan ada 3 peringkat ujian. Ujian pertama pada bulan ke 4 perkahwinan, ujian ke dua pada tahun ke 2 perkahwinan dan ujian ke tiga pada usia suami 40 tahun. Ujian datang dalam berbagai bentuk samada masalah kewangan, gangguan mertua dan paling ngetop sekali adalah masalah CURANG samada isteri atau suami. Tak kurang banyak rumahtangga hancur di tengah jalan hanya dengan satu ujian sahaja dan ada juga rumahtangga yang bertahan walaupun diuji dengan berbagai ujian.

Allah swt berfirman : “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; “Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.” – Surah Al-Ankabut ayat 2-3

Kita ini manusia biasa yang tidak sempurna pasti akan diuji dengan melakukan kesilapan demi kesilapan. Yang paling penting apabila kita sedar bahawa kita telah melakukan kesilapan maka cepat-cepatlah bertaubat kepada Allah swt dan memohon maaf kepada mereka yang kita sakiti. Percayalah mengakui kesilapan dan memperbaiki diri itu adalah perbuatan sungguh mulia di sisi Allah swt. Begitu juga memaafkan mereka yang telah insaf juga adalah sifat yang mulia kerana Allah swt itu setiap saat sentiasa memaafkan manusia yang sentiasa sahaja membuat dosa.

Baca juga : Seks Suami Isteri kerpa ok ke

Manusia sentiasa sahaja diuji Allah swt untuk mengukur tahap iman mereka. Namun kita sentiasa sahaja marah kepada Isteri, Suami, Anak, Keluarga, Sahabat, Pekerja, Majikan, Kerajaan, Pembangkang, Blogger dan dunia apabila ada masalah. Bukankah apabila kita marah pada mereka itu bermakna sebenarnya kita marah kepada yang memberi ujian itu kepada kita iatu Allah swt?

Banyak lagi entri rumahtangga dan suami-isteri yang boleh dibaca untuk dijadikan tauladan dan sempadan just klik je di related post dibawah.

——————————————————————-

Masalah seksual pada suami menyebabkan isteri mencari makan diluar dan tidak kurang ada main dengan suami orang. Masalah begini tidak akan berlaku sekiranya suami bertindak dengan mencari penawar kepada masalah yang dihadapi.

Rahsia terbaik buat para suami yang ingin memuaskan isteri dengan cara yang sensasi

Antara penawar yang paling mujarab yang sudah membantu ramai para suami adalah dengan mengambil makanan sampingan VITALPLUS yang dapat membantu meningkatkan tenaga lelaki untuk bersama isteri tersayang. Cuba sekarang hanya RM290 sahaja yang boleh mengubah kehidupan anda dan isteri. Bukan viagra dan bukan bahan kimia yang akan memberi kesan sampingan kepada para suami. 100% herba yang selamat dan sudah mendapat paten daripada pihak berkuasa.

Pakej Percubaan : Sekotak Codi Cafe + 10 kapsul Vitalplus + Sebotol Codi Juice =RM290

Apakah VITAPLUS?

VITAPLUS adalah gabungan unik herba Cordyceps militaris dan Diserticola Cistancheyang dirumuskan untuk meningkatkan daya ingatan, mental dan stamina. Cordiceps militaris dipatenkan (WIPO: 2005/058022A1) yang mengandungi bahan aktif seperti Cordycepin,-asid cordycepic, asid glutamik, polisakarida, asid amino dan vitamin B12.

Vitalplus meransang seks lelaki

Cistanche deserticola dinamakan “Rou Congrong” di China, adalah pembual semula jadi penting. Dalam tradisi, pengamal perubatan Cina mencatatkan sebagai perangsang organ seksual untuk mengatasi masalah mati pucuk, ejakulasi pra – matang dalam lelaki dan kemandulan, Lukoria, metrorhagia banyak di kalangan wanita. Malah, cistanche telah saintifik dikaji dan dilaporkan bahawa ia kaya di phenylethanoid, jenis komponen aktif yang merangsang badan manusia untuk sistem pembiakan.

Kepada yang ingin mencuba sila buat pesanan

beli sekarang

Bertindak sekarang sebelum terlambat kerana ada ramai lelaki dan suami orang yang mempunyai daya seks yang kuat sehingga boleh menambat hati isteri anda yang sedang gersang.


Spread the love

233 Comments

    1. Ya, peran suami saat istri hamil dan melahirkan ternyata tidak bisa diremehkan. Pengaruhnya sangat banyak. “Bayi yang dilahirkan pun, menurut penelitian, jauh lebih kuat. Nilai APGAR-nya jauh lebih baik. Jadi, keuntungannya sangat banyak,” terang Sugi.
     Curahan rasa Bang Iwan @ ..Keutamaan Bulan DzulhijjahMy Profile

  1. Luar biasa sekali,memang kita perlu belajar di setiap khdupan berumah tangga,selalu saja ada bara api cobaan yang selalu datang di kala sang istri mengandung/hamil..?Semoga sahaja artikel ini bs membantu umat untuk berhati hati dan bertaubat di masa mendatang..?

   nice lam kenal selalu

 1. Pingback: Sayangkan Suami Orang
 2. sentiasa dkat kn dri pd tuhan…DIA uji hambaNya…tntu de hikmah d sbalik kejadian…

 3. kesabaran,kejujuran.keikhlasan serta berdoa kepada allah sentiasa adalah kunci kebahgiaan sesebuah r/tangga dan diselami kasih dan sayang antara suami isteri….amin

 4. Adakah anda mengesyaki suami anda curang?

  Anda ingin tahu butiran apakah butiran chat/email/apa yang ditaip ke dalam facebook/tagged dll?

  Saya mempunyai software khas untuk anda mengetahui setiap patah perkataan yang ditaip semasa chat/email/facebook dll.

  Software canggih ini biasanya berharga RM300 di pasaran.

  Saya boleh installkan software ini di dalam PC anda untuk RM70 sahaja sekali dengan servis pemasangan.

  Email saya di dreambuilder2u@yahoo.com atau contact saya di 0134434329 (Ahmad) jika anda berminat.

  Tawaran harga ini terhad dan boleh naik ke harga asal bila2 masa sahaja.

  Keutamaan kepada warga Lembah Klang tetapi sesiapa yang berminat yang berada di negeri lain boleh berbincang.

  Adakah anda ingin berkira2 wang anda dan membiarkan masalah yang kecil makin membesar? Bertindak sekarang!

  Terima kasih.

 5. Kesetiaan khas dengan nilai-nilai Ilahi : “Sesungguhnya Allah membeli dari orang-orang beriman diri dan harta mereka dengan mahligai surga, mereka berperang di jalan Allah, mereka pun terbunuh atau membunuh. Adalah janji sejati atasNya di dalam kitab Taurat, Injil dan Al-Qur’an, siapakah yang lebih setia dari Allah SWT akan janjiNya. Bergembiralah dengan baiat (sumpah setia) yang kalian ikrarkan, itulah keberuntungan yang besar.” (At Taubah: 111)

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!