Qurban dan Aqiqah Lebih Mudah dengan eQurban

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, jika dahulu untuk melakukan ibadah qurban dan aqiqah adalah sesuatu yang janggal untuk generasi anak muda. Ramai anak muda akan menyatakan hasrat mereka kepada orang tua dan membiarkan orang tua mereka yang menguruskan aqiqah anak-anak mereka atau dalam urusan qurban.

eQurban di Kemboja

Kini dengan teknologi terkini, sesiapa sahaja boleh melakukan ibadah qurban dengan hanya beberapa klik. Orang tua, orang muda malah kanak-kanak juga boleh melakukannya. eQurban.com adalah inovasi terkini yang boleh membantu semua golongan masyarakat untuk melakukan ibadah qurban di Kemboja lebih mudah dan mesra pengguna.

Malah dengan program Rakan Niaga eQurban (RAQA) yang telah disertai ramai Rakan Blogger, anda boleh menjana pendapatan sehingga ribuan ringgit dengan hanya mempromosi link dan banner eQurban sambil mengajak rakan-rakan anda melakukan ibadah qurban.

Baru-baru ini, eQurban telah membuka sebuah gerai di Wisma UMNO Kuala Lipis sempena Mesyuarat Agung Koperasi Peringkat Daerah Kuala Lipis. Ramai yang telah hadir namun majoritinya golongan yang sudah berumur. Sambutan amat menggalakkan dan berniat untuk membantu umat Islam di luar sana.

equrban

Namun kesedaran golongan warga emas ini terhadap qurban dan aqiqah secara online ini agak kurang. Malah ada di antara mereka mempertikaikan kenapa harus berqurban di luar sana kerana Kemboja di bawah pengaruh Komunis.

eQurban - Qurban dan Aqiqah di Kemboja

Namun ini hanya sifat segelintir manusia sahaja. Masih ramai lagi yang peka betapa kita perlu membantu umat Islam di luar sana. Bukan dikatakan rakyat Malaysia ini semuanya senang-senang belaka tapi bila di lihat semua ramai yang masih ada daging qurban tahun lepas di dalam peti ais mereka yang tak terusik lagi terutama di kawasan bandar besar.

eQurban - Qurban dan Aqiqah di Kemboja

Sempena bulan Ramadhan dimana amalan sunat mendapat pahala fardu jika ada yang sudah berniat untuk melaksanakan qurban untuk tahun ini mengapa tidak menempah sekarang. Semuga dengan tempahan di bulan Ramadhan kita akan mendapat pahala yang berlipat kali ganda yang sukar diperolehi di bulan-bulan yang lain. Kepada yang ingin menempah sila klik link eQurban. Semoga usaha ini di beri kerahmatan dari Allah.

Nota :  Kepada Rakan Blogger, Facebook dan Twitter yang ingin menambah pendapatan sambil beramal sila jadi Rakan Niaga eQurban dengan mendaftar di eQurban.com (percuma).

---

  1. Sama2lah beramal, moga mendapat keberkatan…
    Entri terbaru Myra Jay – Special Offer Avon Kempen Hari RayaMy Profile

  2. salam..
    denaihati saya berminat untuk buat coverage bersama team denaihati, perempuan pun blh ke..

  3. ooo .. insyallah nak tahu pasal iftar di banting tu ..
    Entri terbaru puanbee – Video cara buat aiskrim gorengMy Profile

  4. Salam,

    KakYan nak sedekahkan 1 bahagian daging qurban yang kakyan menang dari affiliate equrban (semasa sepetang bersama blogger) hari tu, boleh ke?, kalau boleh terima kasih banyak2 sudi sampaikan kepada yang memerlukan.

  5. beramal dan dpt faedah bersama dunia dan akhirat
    Entri terbaru auc dot com – Statistik Blog AUC Bulan Julai 2012My Profile

  6. wah,,semua sekarng sudah lebih mudah dan praktis ya….terima kaish DH ata informasinya
    Entri terbaru Obat Herbal Penyakit Gagal Ginjal – Kisah Sembuh Penderita Kanker PayudaraMy Profile

  7. Alhamdulillah anak pertama saya dulu di aqiqah
    Entri terbaru Blog Keperawatan – Page Rank Google UpdateMy Profile

  8. Aqiqah untuk anak2 semua dah buat,untuk korban rasanya tahun ni akan buat,tapi belum tahu nak buat dimana,sama ada dengan EQurban atau dikampung.
    Entri terbaru azman – Novel : Biar Cinta Bertaburan – Yusnida TajudinMy Profile

  9. mereka yang disana lebih membutuhkan daging kurban…
    Entri terbaru Dadan – MP3 dan Lirik Separuh Aku, Single Pertama NOAHMy Profile

  10. Anyway, saya berminat nak buat coverage bro
    Entri terbaru eyriqazz – Luahan Hati Ibu Tunggal @ Alia HaryanieMy Profile

  11. InsyaAllah, plan tahun nak nak beraqiqah dengan eQurban….
    Entri terbaru eyriqazz – Luahan Hati Ibu Tunggal @ Alia HaryanieMy Profile

  12. Weee… alhamdulillah dah join pun eQurban. Lebih baik kita sedekahkan daging korban utk mereka yg lebih memerlukan.

    Bestnya brother.. mcm mana tuh nak join?
    Entri terbaru nurmisnan – Jom ramai2 join FB Denaihati NetworkMy Profile

  13. Salam Bro Denaihati..

    Mummy nak ajak join Segmen di blog Mummy untuk membantu anak-anak yatim menambah pendatapan mereka.

    Segmen: Jom “Follow” Blog El Qashrin Qaisara untuk “Projek Amal EQQ” di URL http://elqashrinqaisara.blogspot.com/2012/08/segmen-jom-follow-blog-el-qashrin.html

    Tq
    Entri terbaru Mummy Akmar – Segmen: Jom "Follow" Blog El Qashrin Qaisara untuk "Projek Amal EQQ"My Profile

  14. Semoga banyak yang berqurban melalui jalan ini
    Entri terbaru smp3lembang – London 2012 Shot PutMy Profile

  15. sip nice share gan :)
    Entri terbaru obat alternatif jantung koroner – Obat alternatif diabetesMy Profile

Trackbacks

  1. [...] puasa atau iftar amat sinonim dengan bulan Ramadhan. Pada 8/8/2012 (Rabu) Kumpulan Al Ansar, eQurban dan Dewan Perdagangan Islam Malaysia (DPIM) akan menganjurkan satu majlis iftar Ramadhan. Untuk itu [...]

Artikel pilihan...close