WordPress 3.0 please update now

Salam 1Malaysia, dalam dashboard aku baru keluar arahan terbaru “Click Here to Automatically Upgrade WordPress to latest Version 3.0. WordPress 3.0 is available! Please update now.” Video dari Youtube ini boleh dijadikan panduan kepada yang baru tahu kewujudan WordPress 3.0. Aku pun nak ambil lebih masa nak study hard supaya tidak tersilap langkah.

Aku pun ada baca entri “WordPress 3.0 telah dilancarkan“. Aku kena study betul-betul WordPress 3.0 sebelum aku tekan button update kat dashboard tu. Pertama yang aku kena tengok samada ianya sesuai atau tidak dengan theme blog aku ni Grunge style themes. Kedua seperti ayat Ariffshah : Kalau naik dari versi 2.x.x ke versi 3.0 memang banyak yang berubah.

Setakat ni yang aku tau dah update ke WordPress 3.0 hanya Shamhardy.com. Ada lagi?

@Berita, video dan keputusan #worldcup TERKINI di http://info.denaihati.com

124 Comments

  1. Unthinkable symbolism here – when working together, each myself’s “interest” contributes to an marvellous “whole.”
    Regards, Joe

  2. @Anazkia, Lagi baik kalau Anazkia berpindah sebelum terlambat. Nanti bila Alexa tu Ramping, menyesal nanti.. hehe

  3. saya dah upgrade ke WP3.0..semuanya ok kecuali bila post satu entry tu ada error tulis header cannot be changed..tak faham ar napa jadi camtu..adess tapi lepas refresh tu, takde prob ar..sangkut masa nak submit entry je..ermmm pening den..

  4. tapi saya belum nyoba yang baru….mudah-mudahan aman ya…terkadang wordpress kurang friendly buat saya jadi agak grogi he heh e

    1. @Tukiran, Tapi rasanya WordPress lagi senang bangat jika dibandingkan dengan blogger. Lagian orang bilang WordPress lagi SEO friendly.

        1. Menurut saya untuk pemula, WordPress memang sangat cocok dikarenakan fitur yang mudah dan dengan widget yang mungkin lebih lengkap seperti statistik blog,akismet ( pemblock spam ) yang tidak di temui di blogspot,mungkin ada yang lain, komentar terakhir, favicon, pengaturan gavatar, yang begitu mudah.
          Curahan rasa Bang Iwan @ ..Hakikat PernikahanMy Profile

          1. tapi sekarang blogspot yang begitu mudahnya mengganti themanya dan sekarang banyak sekali yang menyediakan thema blogspot yang sudah dimodifikasi dan begitu bagus, juga sepertinya patut di pertimbangkan. hehe

  5. Versi baru ini juga sedang team kami membuat ujikaji.

    Direct update nampak ada problem. So nak taknak manual update selepas ini. Mungkin masalah server aja.

    Lain server lain ragamnya.

    1. @Azuan, Hmm … secara otomatis, wordpress akan menunjukkan theme-theme menarik yang direkomendasikan untuk dipakai secara gratis.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!