Valentine’s day haram

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pada awalnya aku tak berniat nak buat entri hari kasih sayang di bulan Februari ni tapi atas desakan keadaan semasa maka menjadi tanggungjawab untuk aku berkongsi fakta. Mengikut fatwa yang dikeluarkan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan dan disokong oleh semua Majlis Fatwa Negeri menyambut, menyertai dan merayakan Valentine’day hukumnya adalah HARAM untuk umat Islam.

Valentine’s day atau lebih dikenali dengan.hari kasih sayang adalah khas untuk penganut agama kristien untuk mengenang Paderi Valentine yang telah menulis surat cinta sebelum beliau dihukum mati di Rome suatu ketika dahulu. Jadi biarkan lah sambutan Valentine’s day ini disambut oleh mereka yang beragama kristien dan kita yang beragama Islam tidak perlu terikut-ikut dengan budaya yang jelas bukan budaya Islam.

Bagi Islam setiap hari adalah hari kasih sayang terutama kpada Allah S.W.T, Rasulullah S.A.W, ibubapa, suami/isteri, keluarga dan semua umat manusia juga haiwan dan tumbuhan. Semuga teman-teman blogger dapat copy paste dan tambah dengan fakta yang lebih baik dan publishkan di blog anda supaya semua muda-mudi Islam yang sedang tertunggu Vantine’s day tersedar dari keasyikan dunia percintaan. Diharapkan juga semua sudi retweet dan share FB seberapa banyak yang boleh. Insyallah usaha anda akan mendapat balasan yang sewajarnya dari Allah S.W.T. Aminnnnn.

[ad#nuffnang336]


Spread the love

86 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!