Top Link Referrer untuk Acer Aspire One

Salam 1Malaysia, hari ini aku nak kongsi senarai top link referrer dari google analytics untuk tarikh 10/4/2010 – 15/5/2010. Kenapa 10/4/2010 kerana contest untuk menang Acer Aspire One bermula pada tarikh tersebut. Semuga senarai top link referrer terkini ini akan menjadi panduan untuk merancang strategi yang paling baik untuk terus kekal sebagai referrer paling top di denaihati. Berbagai strategi boleh digunakan antaranya memasang banner di sidebar, memasang banner di setiap entri, letakan link denaihati di dalam entri terbaru, buat blog review untuk denaihati dan anjurkan mini contest yang link ke denaihati. Mungkin teman-teman ada strategi lain jom kongsikan, ILMU jangan disimpan untuk diri sendiri sahaja.

Senarai Top Link Referrer

Nota : bukan semua yang tersenarai adalah peserta contest Hidup Untuk Memberi.

Untuk maklumat :

1. PENYERTAAN contest ini akan ditutup lebih awal dan ada juga yang mencadangkan contest ini hanya dibuka untuk 100 peserta sahaja.

2. Aku juga akan membuat special entri contest Hidup Untuk Memberi dalam bahasa English (kerjasama dengan Incik RestnRileks) dalam masa terdekat atas permintaan rakan-rakan yang mempunyai blog berbahasa English.

3. Semua hadiah untuk pemenang kedua, ketiga dan lain-lain akan diumumkan selepas PENYERTAAN contest ditutup.

4. Terima kasih kepada sponsor yang sudi sponsor contest ni. Kepada yang berminat samada individu atau syarikat boleh sponsor cash, produk, hosting, iklan dan lain-lain. Berminat untuk sponsor boleh terus Boleh bertanya terus hubungi aku melalui  twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact.

Jangan lupa untuk membaca entri daripada penulis jemputan pertama denaihati yang sangat menarik bertajuk Media cetak dan laman web serta blog secara am.
[ad#advertlets336]

304 Comments

  1. kalau ben dah join komfem menang lah beliau..gengblogger je dah bape k dah.. :mrgreen:
    .-= aizuddin´s last blog ..Aku Pemenang Contest Internet Anjuran Atok Poyos! =-.

    1. @aizuddin, Huhu Ianya ibarat Khai masuk sekali contest..
      Baru aku faham kenapa Khai menjauhkan diri dari contest..Ada benar gak kata mu
      Aku tak terpikir
      .-= Nizam6281´s last blog ..YOUTH10 FESTIVAL(MALAYSIA LARGEST YOUTH FESTIVAL) 2010 =-.

    2. @aizuddin, susah gak nak lawan name2 besar nih… hahaha…

      pape pun, tahniah bro~ 😉
      .-= Pisyek´s last blog ..GTalk korang stylo ke? =-.

      1. @Pisyek, jangan mengalah sebelum berakhir perjuangan. Tengok seperti F1 selalu juga berlaku team yang kuat kecundang ditengah perlumba. Contest ni lama jadi blogger yg ada daya tahan sahaja akan menang + strategi yg betul.

        1. @denaihati, wow~ dpt pembakar semangat dari denaihati~ ni membara2 nih.. hahaha… 😀
          .-= Pisyek´s last blog ..13 Perisian Wajib Pasang =-.

        1. @Steward John, nnt ade cadangan pelik2 sila propose mase meeting ye… hahaha… 😎
          .-= Pisyek´s last blog ..Gadis itu suka aku? =-.

            1. @Steward John, tulis atas kertas.. nnt submit mase meeting… haha…
              .-= Pisyek´s last blog ..Pasca WordCamp Malaysia 2010 =-.

    1. @mohdisa, tahniah bro… ni yg terbakar nih…

      hahaha… :mrgreen:
      .-= Pisyek´s last blog ..13 Perisian Wajib Pasang =-.

  2. wah….ramai blogger2 yg familiar dlm senarai kt atas ni….tahniah kepada korg semua, teruskan usaha hehe ..

        1. @Dya, pisyek pun sbnrnye fail gak bab jadi referer ni… hahaha…
          .-= Pisyek´s last blog ..13 Perisian Wajib Pasang =-.

          1. @Pisyek, hehe tu la pasal…nk jd referer ni kena kreatif tarik pengunjung…btw dya mtk maaf taw sbb dya ingt pisyek ni perempuan, dh image nk komen ni pn gmbr perempuan hehe

            1. @Dya, hah pisyek 2 lelaki ke?tapi apsal dia letal gambar pompuan ni..hehehe

            2. @Dya, haha.. pisyek saje je tu. da xde gambar lain nak letak… ni pun gambar gugle je… hahaha… :mrgreen:
              .-= Pisyek´s last blog ..Jadi hensem dengan Google Apps? =-.

          2. @Pisyek, jangan rendah diri la..kalau kita x usaha xde la hasiknya,,mieran tengah cari idea skrg ni..huhuh

            1. @mieran, nnt ade idea buleh share2 kn… hihi…. 😀
              .-= Pisyek´s last blog ..Cara terpantas selesaikan Rubik =-.

            2. erm boleh je..mieran pun suka share2 gak..sharing is caring right..tp mieran x byak sangat benda yang boleh disharekan..hehhe

        2. @Dya, xde apa yang nustahil skrg ni dya..teruskan berusaha,,kalau susah nak jadi top referal kejar top commentor la plak,,heheh

          1. @mieran, ngah mengejar la ni mieran .. mieran pn dh potong dya ni hehe .. takpela yg ptg dpt top 3

        1. @mieran, hehe strategi la sgt mieran..time xbz ni boleh la nk mengomen..nanti dh betul2 bz xsmpt nk view page pn huhu

    1. @Dya, belum dapat duk atas lagi..hehee..tp da tersenarai top10 pn da kira ok la..hehee

          1. @Steward John, hehe dh xde dh tu, sbb skrg dh jd daily commentators ni huhu .. but still boleh kejar mengejar

        1. @Bang Iwan, aah memang ramai yang join..ramai la pesaing kita dalam contest ni..heehe,

        2. @Bang Iwan, Yah, pesaing banyak udah nich, siap blogger2 hebat lagi yang ikut kontest ni.
          .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

      1. @denaihati, wah da 68 orang join contest ni..da ramai 2..kena ajak lagi ramai join cepat2 la..

        1. @Steward John, kalau blogger Pr tnggi join gak contest ni boleh la tumpang pr dia sikit..hehee

          1. @mieran, Ha.. bagi blog saya ni yang hanya berPR N/A, tak usah risau tu.. blog PR1 pun boleh sedut dah PR tu sikit-sikit.. huahah
            .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

    1. @Azuan, baru 68, sempat lagi~ hihi… 😀
      .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

        1. @ain, laptop free ade orang taknak ke? hahaha… :mrgreen:
          .-= Pisyek´s last blog ..Jadi hensem dengan Google Apps? =-.

          1. @Pisyek, Ha, kalau ada orang tak nak, sila buang dekat saya pulak.. hahah
            .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

            1. @Steward John, haha… pisyek ade satu, tp da rosak… hntr ke kedai, kedai ckp xleh repair la pulak.. tensen betul… 🙄
              .-= Pisyek´s last blog ..Orang Jepun makan orang? =-.

        2. @ain,memang nak taip laju2 tp tangan da lenguh…heheeh..tp akan terus komen gak

    2. @Azuan, cepat2 jangan terlambat, kalau tak menyesal plak..hehee..contest ni memang terhebat abad ni

    1. @Anazkia, dah boleh mulakan cabaran tu dari skarang… :mrgreen:
      .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

        1. @Bang Iwan, jom~ mari belajar… ekekeke~ 😀
          .-= Pisyek´s last blog ..Justin Bieber dan baby beliau =-.

          1. @Pisyek, jom nak belajar gak..pisyek jadi cikgu ek..hehee..free je kan kalau nk belajar..hehe

            1. @mieran, xde bakat jadi cikgu la… penah apply tuk cikgu tapi fail…

              hahaha… 😆
              .-= Pisyek´s last blog ..13 Perisian Wajib Pasang =-.

            2. @pisyek, ye ke..xpe jadi cikgu blogger boleh je kot..huhuh..mieran pn nk apply cikgu gak pas ni

        2. @Bang Iwan, da bermula dari mula2 contest lagi..tapi x mampu kejar top referal 2..huhuhu

      1. @Pisyek, aah betul 2..bermula dari sekarang sampai ke hujung contest..sure boleh je jadi top referal

    2. @Anazkia, ehheh 2 la bro..aku masuk tengok komen yang ribu2 2 da nak terkeluar biji mata..dan tengok top referal 2 memang mantap la

    1. @hans, taknak celen bro ben ke? hehe… 😀
      .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

      1. @Pisyek, ish….den xsuka la nak celen blog dia….hahaha…den berblog sebab minat menulis…kalau orang suka blog den pun den dah syukur dah…..

        1. @hans, wah~ T____T

          terharu dgn kate2 anda… 😉
          .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

            1. @hans, pisyek mmg cmni.. mudah tersentuh… hihi… :mrgreen:
              .-= Pisyek´s last blog ..Jadi hensem dengan Google Apps? =-.

      2. @Pisyek, Geng, macam mana kita nak celen dengan no.1 tu.. payah sangat..
        .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

        1. @Pisyek, Kena cuba juga ni bro. Sayang belajar SEO kalau tak dapat kalahkan.. hahaha. Tak la kalahkan. cuma nak tengok sejauh mana kita dapat aplikasikan benda tu.
          .-= Steward John´s last blog ..Backlink Revealed =-.

    2. @hans, bro ben memang mantap la..x terkejut la dia jadi top referal buat masa ni..huhuhu

  3. Camne nak check jadi topl link referer bro ade screenshot tak kat plug in tu hehe nak tengok personally
    .-= Nizam6281´s last blog ..YOUTH10 FESTIVAL(MALAYSIA LARGEST YOUTH FESTIVAL) 2010 =-.

          1. @Pisyek, memang penting ikhlas masuk contest tapi alang2 da masuk contest ni buat sehabis baik la..ehehhe

            1. @mieran, Yer la.. dah masuk contest ni, terpaksa la berusaha bersungguh-sungguh..
              .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

      1. @Pisyek, xpe..jadikan sume 2 batu loncatan utk kita terus berjuang dalam memantapkan blog kita dan seterusnya dapat jadi top referal 🙂

        1. @mieran, agak2 ade ke ebook psl cmne nk jadi top referrer? kalo ade best gak nih.. hehe.. :mrgreen:
          .-= Pisyek´s last blog ..Tips menjadi pelajar cemerlang =-.

          1. @Pisyek, ada ke?x tahu la ada ke x ebook pasal 2..ala kalau ada pn x perlu beli..ikut gaya kita sendiri je..huuhh

            1. @mieran, kalo dah ade care yg berkesan, tak payah fikir cara baru… hehehe…
              .-= Pisyek´s last blog ..13 Perisian Wajib Pasang =-.

            1. @Steward John, nnt pisyek buat… hahaha… komfem ade… 😎
              .-= Pisyek´s last blog ..13 Perisian Wajib Pasang =-.

            2. @Pisyek, Amboi, nak buat ebook… Bagus juga cadangan tu. Tapio teknik kena dicuba terlebih dahulu.. pastikan betul2 berkesan.. hehe
              .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

        1. @Steward John, dah buleh buat ebook 1, komfem laku.. hehehe…
          .-= Pisyek´s last blog ..GTalk korang stylo ke? =-.

          1. @Pisyek, Bukan takat ebook, kalau hasilkan buku dijual dekat kedai buku pun, gerenti ada juga orang mau beli tu.
            .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

            1. @Steward John, pecah rekod oxford dictionary nnt… hahaha… :mrgreen:
              .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

            2. @Pisyek, Oxford Dictionary kenapa pulak terlibat nih? Sepatutnya Malaysia’s book of record ker, World Guinness book of record ker..
              .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

    1. @Fitrihadi.com, jangan putus asa bro..kena usaha lagi la..chaiyok2 sure boleh 🙂

          1. @ain, kak yan saje je 2 typo..hehehe..hidup kak yan..hehehe..trafik kak yan memang gempak la

        1. @yanmie, wah terlebih typing error kak yan ni.hehehe..ni sah2 nak taip cepat2..

    1. @yanmie, Pssst.. cukup hebat dah tu… Siap kalahkan gengblogger lagi tu…
      .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

      1. @Steward John, tahu xpe..kalau nak tahu trafik blog kak yan beribu-ribu dalam sehari..kalau tak caye g la terjah blog kak yan

    2. @yanmie, kak yan still top lagi 2..xpe jangan putus asa kak yan,make sure kak yan dapat jadi top referal

  4. huhuhuh… semua hot hot belaka… hahaha mau la jadi top referer. tak kasik chance langsung. tak pe tak pe.. cube lagi.. hoyeah~
    .-= Kreuger´s last blog ..Mana dapat tu kak Mon??? =-.

    1. @Kreuger, cuba jangan x cuba..kalau usaha berterusan insyaAllah boleh jadi top referal..

            1. @Bang Iwan, Wa.. kalau macam tu, mesti Bang Iwan ni ada harapan menang.. Tentu saja ramei Bloggers di Indonesiah yah..
              .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

      1. @denaihati, bro betul ke nk ambik 100 peserta terawal je?sekarang da berapa peserta?

      1. @Pisyek, semakin hari semakin ramai yang join contest ni..tapi elok gak kalau bro DH fix kan kpd 100 peserta terawal je..hehehe

            1. @Steward John, nmpk cm x tertarik je… huhu…
              .-= Pisyek´s last blog ..Pasca WordCamp Malaysia 2010 =-.

      1. @ain, eh komen ni ada had bilangan word kan.kena komen lebih drp 7 word baru dikira komen ni..btl x?

    1. @arynet, ha cepat2 jangan terlambat atau terlepas kalau tak memang rugi..ehehe

      1. @mieran, betul tu, sila cepat2… lambat2 rugi la… hihi… 😀
        .-= Pisyek´s last blog ..Gadis itu suka aku? =-.

    1. @enydiamond, buat la 1 komuniti baru sendiri… hehe…
      .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

        1. @ain, nnt nk login pakai apa pulak? pakai suara? hehehe…
          .-= Pisyek´s last blog ..GTalk korang stylo ke? =-.

            1. @Steward John, nmpak cam canggih sikit.. hihi… 😆
              .-= Pisyek´s last blog ..Cara terpantas selesaikan Rubik =-.

            2. @Pisyek, Login guna suara ek? Bagus login guna thumb print ker, eye scan ker…
              .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

        2. @ain, Ha, ni mesti ada kaitan dengan gengblogger ni kan. Hari tu nak juga signup, tapi tak dapat cari button signup. Rupanya kena buat melalui facebook. Last2 tak jadi nak join.
          .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

          1. @Steward John, pisyek buat FB smata2 nk join GB… huhu… 😉
            .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

            1. @Pisyek, Hahaha.. Tu la.. terpaksa semata-mata nak join komuniti. tapi belum lagi join komuniti genblogger tu
              .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

            2. @Pisyek, tapi, kalo x silap ade gak yg jenis login gune twitter, tapi lupe la kat mane..

              ekeke…
              .-= Pisyek´s last blog ..Cara terpantas selesaikan Rubik =-.

            3. @Pisyek, Tak best la nak login-login guna benda2 macam tu. Bagus login biasa jer.
              .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

            4. @Pisyek, terpikir gak nape la dorg x enable je login biasa… 😉
              .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

            5. @Pisyek, Ha, tu tak pasti pulak pisyek. Mungkin dorang nak pengunjung add facebook dorang juga kot. Pasal benda tu, saya tak join geng tu.
              .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

            6. @Pisyek, byk je org yg nk add pisyek.. buat tatau je…

              ekeke~
              .-= Pisyek´s last blog ..WordCamp Malaysia 2010 =-.

            7. @Pisyek, pisyek buat taktahu je… tapi ade la yg bising2.. hahahaha… XD
              .-= Pisyek´s last blog ..Gadis itu suka aku? =-.

        3. @ain, huhuh..sama2 buat la..tapi kena kumpul ramai geng la baru best nak buat kominiti baru

          1. @mieran, Betul ker nak ni? Ni kena cari quorum dulu.. Bila dah cukup, baru kita cuba
            .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

            1. @Steward John, dah boleh stat cari orang nih.. hehehe… 😀
              .-= Pisyek´s last blog ..13 Perisian Wajib Pasang =-.

            2. @Steward John, kalau ada ramai yang nak boleh je..nak join gak kalau ada..huhu

            3. @Mieran, Ler, Mieran buat apa nak join? Kita yang buat komuniti tu sendiri.
              .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

          2. @mieran, kumpul beberapa pun da ok kut… hahaha… 😉
            .-= Pisyek´s last blog ..GTalk korang stylo ke? =-.

        1. @Steward John, ade punye… try la buat.. kalo xde tutup la balik.. ape susah…

          hehe… XD
          .-= Pisyek´s last blog ..WordCamp Malaysia 2010 =-.

            1. @Steward John, haha… bape lame tu nk jadi gunung? ekeke~
              .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

            1. @Steward John, dah buat ke john? hihi… nk join nih.. :mrgreen:
              .-= Pisyek´s last blog ..Jadi hensem dengan Google Apps? =-.

      1. @Pisyek, betul-betul..tapi ambik masa la kalau nak buat komuniti sendiri..hehehe

        1. @mieran, oh, kene mula dari skrg la… hehe… 😀
          .-= Pisyek´s last blog ..Jadi hensem dengan Google Apps? =-.

          1. @Pisyek, erm memang kena mula dari sekarang..tapi kena make sure ada orang nak join la komuniti kita 2..huhuh

            1. @mieran, kne pomot je… kalo x pomot, org tak tahu… ekeke~ 😉
              .-= Pisyek´s last blog ..GTalk korang stylo ke? =-.

      1. @yangbaik, pelik jugak kalau ntah sape2 yg jadi top, tapi tu tak mustahil…

        :mrgreen:
        .-= Pisyek´s last blog ..Tips menjadi pelajar cemerlang =-.

        1. @Pisyek, yg jadi top 2 mmg usaha berterusan la ditambah pula blog dia memang ramai yang masuk..

          1. @mieran, jom2 sume masuk blog pisyek pulak…

            hehehe… 😆
            .-= Pisyek´s last blog ..Orang Jepun makan orang? =-.

            1. @Pisyek, selalu gak terjah blog pisyek..hehehe..dia je yg x datang blog mieran..sedey

            2. @Pisyek, pisyek silent reader la kat blog mieran… hihi…. :mrgreen:
              .-= Pisyek´s last blog ..Cara terpantas selesaikan Rubik =-.

            3. @Pisyek, silent reader la katekan… lg pun nk komen, tak tau nk komen ape… kang spam, susah pulak… tgk kat sini da la.. mcm2 keluar… hahaha… :mrgreen:
              .-= Pisyek´s last blog ..Pasca WordCamp Malaysia 2010 =-.

      2. @yangbaik, 2 la pasal..da tersenarai dalam 2 pn da kira ok bg mieran..hehehe.nak jadi no1 mmg susah la..x terdaya den

        1. @mieran, ni kene usaha byk lagi la…

          When do u know u are giving ur 100%?

          when u dont stop at 100. :mrgreen:
          .-= Pisyek´s last blog ..Tips menjadi pelajar cemerlang =-.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!