Tips untuk meningkatkan Page Rank blog ANDA.

Alhamdulillah entri terbaru Kuasa Page Rank menentukan populariti blog ANDA mendapat respond yang baik. Ramai yang memberi pandangan, cadangan dan tips. Bagi aku Page Rank ini bagaikan suara merdu yang dipunyai oleh seseorang. Ada manusia yang mempunyai suara merdu tetapi hanya diketahui oleh kawan-kawan rapat dan keluarga, dia gembira begitu. Ada pula yang mempunayai suara merdu seperti Siti Nurhaliza dan pandai menafaatkannya sehingga menjadi Jutawan seni. Begitu juga Page Rank, ada blog yang mempunyai Page Rank tinggi tetapi mereka dan rakan-rakan online gembira walaupun mereka tidak buat duit dan ada pula blog yang mempunyai Page Rank tinggi menggunakan Page Rank sehingga menjadi Jutawan Online.

Berikut adalah antara tips untuk meningkatkan Page Rank yang dikongsikan oleh otai-otai kita yang hebat :

@ Melayu : PR masih lg penting, ada PR tinggi, google dah pandang lain. tp usia domain lg penting dari PR kalu nak rank kat serps, makin tua domain, makin google suka.. tp kalau ada dua2 aspek ni, lagilah google suka dan mmg lg mudah nak rank kat serps.. andai kata blog kita dpt PR5 cthnya, site kita mmg mudah mendapat lawatan dr google, google mudah nak bagi kelebihan pada site kita utk dia rank kat serps, sebab dia anggap site kita itu berkualiti dan berauthoriti bila ada PR tinggi2 ni, jadi knp dia nak letak site2 yg berkualiti kat belakang2??.. kalu tak knp ada istilah PR? lebih baik google buang jer fungsi PR ni.. ada org kata, tak ada PR pun boleh mendapat first page, itu mmg betul, tp tgk pada persaingan kata kunci serta permintaan kata kunci. Kalu kata kunci yg tak membawa makna apa2, yg tak ada permintaan, yang langsung tak ada carian, yg tak ada persaingan, sy jamin dalam satu hari jer leh mausk first page. tp cthnya jika kata kunci seperti Education(umum) ni, try la tgk leh masuk tak first page kalu tak ada PR tinggi-tinggi? hehe..
[ad#HTML]
@ X-PO : mgikut apa yg aku bc, backlink dan komen kt blog org lain akan watkan PR blog kita akan cpt naik.

@ Naz : backlink dari site yg PR tggi, dofollow & relevan bleyh naikkan PR, jgn lupa anchor text. aku rasa aku ada cerita dalam entri HBUG terbaru aku, tersurat & tersirat. usia sesuatu blog pun bleyh mempengaruhi kenaikan PR & jgn lupa content yg helpful & berguna

@ Napie : aku baru lagi dlm blog nie. bab pr2 nie mmg jahil sgt. tak tahu plak pr nie penting.apa yang bleh naikkan pr yek? yg ak tahu dua je..social bookmarking dan rss feed yg lain tak tahu plak..tapi ak rasa backlink yg membawa kepada pr kn?lagi byk backlink lg tinggi pr kn?

@ Sweet Thinker : akoo rasa tips akoo… kalo nak PR naik cpt dan anda target visitor dari negara sendiri. guna la dot MY! hoho

Kalau ada lagi tips yang bagus jangan disimpan dalam hati joom kita kongsi dengan teman-teman.

Kepada teman-teman yang ingin senaraikan blog yang mempunyai Page Rank sila tinggalkan Nama Blog dan Page Rank @ Senarai Blog yang ada Page Rank.

Kepada teman-teman yang sudi nak mempromosi joom buat satu entri khas tentang Senarai blog yang ada Page Rank. Mudah je copy paste Senarai blog yang ada Page Rank dan jangan lupa tinggalkan link Senarai blog yang ada Page Rank seandainya ada blog lain yang juga ingin ikut disenaraikan.

[ad#nuffnang336]

418 Comments

  1. baru aku faham erti PR. patutlah semua cuba mendapatkan PR ranking yang tinggi.

    menarik entri ini. aku dah dapat gambaran sedikit tentang PR rank.

  2. huhu..harap harap dapat la blog ni PR..hahaha…blog duniacikgu.wordpress ada 2 PR. Tapi saya pun tak tahu macamna boleh dapat..

  3. Thanks 4 sharing.. The article is very useful for newbie like me.. Sometimes its easy but sometimes its too difficult to increase our blog pagerank..Thnks..
    Curahan rasa Jemy @ ..Fashion for ManMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!