The Championship Wimbledon Final 2011 Live

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, antara sukan favorite aku adalah Tennis. Kesemua Grand Slam di Australia, Prancis, Wimbledon dan US aku follow. Favorite player aku tak lain tak bukan Roger Federer.

The championship wimbledon 2011 Federer hanya mampu sampai di peringkat suku akhir tewas kepada Tsonga. Harapan Tsonga untuk sampai keperingkat akhir terkandas setelah tewas kepada Djokovic.

Djokovic menentang Nadal untuk final The Championship Wimbledon 2011. Kekuatan Djokovic seakan sukar ditandingi oleh Nadal yang sedang mengalami kecederaan. Ketika entri ini ditulis Djokovic sedang mendahului Nadal 2 – 0. Harap sangat Nadal menang set ketiga supaya final kali ini lebih menarik.

Keputusan Nadal vs Djokovic

Keputusan set pertama : 4 – 6

Keputusan set kedua : 1 – 6

Keputusan set ketiga : 6 – 1

Terkini set ke empat Nadal menentang Djokovic : 3 – 6

Keputusan final the championshiop wimbledon 2011 Djokovic menewaskan Nadal 3 – 1. Djokovic juara baru wimbledon serta ditabalkan pemain tenis lelaki no 1 dunia yang baru mengambil alih tempat Nadal.

20110703-220118.jpg

30 Comments

  1. Dah ada juara baru.. Minat jugak dengan roger federer.. Dia antara pemain yang lama memegang ranking no.1 dunia..

    1. owhhhh bnyknye link yg diletakkan, nie dah kira spam dik, nasib baik abang DH approve, kat commentluv kan dah ada link, blh pilih link mana yg adik nak letak, kalau tak silap siap dofollow lagi sistem komen kat sini -..-

      sekadar teguran aje, maaf klu adik akak kata akak menyibuk, akak cuma nak bantu saje, hope tak kecik hati yea 🙂
      Curahan rasa yanmie @ ..Kabinet Tidak Benarkan Astro Naikkan Harga Pakej LanggananMy Profile

        1. 1st time memang lepaskan tapi 2nd time mesti tak. Dah ada ruang rakan Denaihati boleh share kat situ apa juga link popular cuma ramai tak kisah sgt.

  2. Salam,

    Kami suami isteri pun mmg minat sukan tennis nie, tak kira Grand Slam dimana pun, pasti kami tengok…kikiki

    untuk malam ini (tengah tengok) macam biasa kami sokong nadal…ehehe 🙂

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!