Singapore vs Malaysia Sea Games 2011

Assalamualaikuam dan salam 1Dunia, perlawanan pertama bola sepak Sea Games ke 26 Indonesia 2011 antara Singapore vs Malaysia akan berlansung di Stadium Utama Gelora Bong Karno pada 7/11/2011 jam 5.00pm waktu Malaysia. Harimau Malaya yang merupakan juara bertahan di Sea Games ke 25 telah diundi dalam Group A bersama team Indonesia, Singapore, Thailand dan Cambodia. Ramai pemerhati bola sepak mengatakan team Malaysia terpaksa melalui laluan sukar untuk mengekalkan pingat emas.

Perlawanan Singapore vs Malaysia adalah perluang terbaik untuk Harimau Malaya membalas kekecewaan team senior dalam perlawanan pusingan Piala Dunia. Perlawanan live Singapore vs Malaysia boleh disaksikan di Astro Arena 801 atau boleh juga live streaming Singapore vs Malaysia melalui twitter dengan hashtag #malaysia atau #singapore.

Keputusan Singapore vs Malaysia : 0 – 0

Senarai Pemain Pasukan Bola Sepak Malaysia

Penjaga Gol : Khairul Fahmi Che Mat, Mohd Izham Tarmizi Roslan
Pertahanan : Mahali Jasuli, Mohammad Fadhli Mohd Shas, Muhammad Zubir Mohd Azmi, Mohd Asraruddin Putra Omar, Muhammad Amer Saidin, Mohammad Muslim Ahmad, Mohamad Fandi Othman.
Tengah : Mohd Irfan Bin Fazail, Mohammad Nazmi Faiz Mansor, Gurusamy Govandar Kandasamy, Baddrol Bakhtiar, Yong Kuan Yong, Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria, Abdul Shukor Jusoh.
Penyerang : Thamil Arasu A/L Ambumamee, Ahmad Fakri Saarani, Syahrul Azwari Ibrahim, Izzaq Farris Ramlan.

Jadual Perlawanan Bola Sepak Group A (Waktu Malaysia)

07.11.2011 : Keputusan Indonesia vs Cambodia : 6 – 0

09.11.2011 : Keputusan Malaysia vs Thailand : 2 – 1
09.11.2011 : Keputusan Cambodia vs Singapore : 1 – 2

11.11.2011 : Keputusan Singapore vs Indonesia 0 – 2
11.11.2011 : Keputusan Thailand vs Cambodia : 4 – 0

13.11.2011 : Keputusan Malaysia vs Cambodia : 4 – 1
13.11.2011 : Keputusan Indonesia vs Thailand : 2 – 1

17.11.2011 : Keputusan Thailand vs Singapore : 0 – 2
17.11.2011 : Keputusan Indonesia vs Malaysia : 0 – 1

Semuga pasukan Harimau Malaya berjaya mengekalkan rekod cemerlang pingat emas dan kontinjen Malaysia memungut sebanyak pingat emas yang boleh pada Sea Games 26 Indonesia 2011. MALAYSIA BOLEH.

Dapatkan berita terkini Kontinjen Malaysia SEA GAMES 26 INDONESIA @ Malaysia Sea Games 2011

100 Comments

 1. harap permainan antara kedua2 negara tidak ade helah lagi yang ditimbulkan penyokong2 garuda…go go go go..harimau malaya..

  1. salam kepada muslimin dan muslimat. kepada saudara Pengobatan herbal kanker payudara, saya juga amat berharap insiden seperti pengunaan kereta kebal untuk membawa timnas pelawat ke stadium tdak terjadi lagi, gara2 fanatiknya dan mengilanya supporters di sana yang bisa2 saja mengancam nyawa timnas malaysia. saya juga berharap, agar insiden pelatih di halau keluar stadium gara2 menonton perlawanan pihak lawan tidak terjadi lagi. ini sama sekali mengambarkan dan mencerminkan betapa tidak professionalnya indonesia sebagai tuan rumah. dan semoga aja sepanduk2 ganyang malaysia tidak akan ada di luar mahupun di dalam stadium. seburuk2 supporter malaysia, kami tidak pernah membawa2 sepanduk anti indon. seburuk2 malaysia sebagai tuan rumah seperti di ajang aff, kami tidak melayan buruk timnas indon juga pelatihnya. malah, kedua2 insiden yang saya sebut kan tadi, sama sekali tidak pernah terjadi pada mana2 negara sebelum ini, kecuali indonesia. sadarlah, dan perbaiki diri anda sebelum mahu mengungkit2 kesalahan segelintir supporter malaysia yang menguna sinar laser.

   1. waalaikum salam warahmatullahi wabarakutuhu….
    mudah-mudahan perang sengit terjadi hanya dalam lapangan hijau saja, dan tentunya secara fair play,,,,
    dan alhamdulillah belum terjadi dan jangan sampai terjadi, insiden menimpa pemain dan suporter negara2 pelawat ke indonesia ter aniyaya. Untuk penggunaan kereta kebal waktu itu, pihak polisi indonesia mengantisipasi suporter Indonesia fanatik, yang merasa di perlakukan dengan tidak baik kepada pemain-pemain indonesia oleh suporter malaysia. pihak polisi indonesia tidak mau mengambil resiko. dan hasilnya alhamdulillah efektif, mungkin hanya ada beberapa laser masuk ke stadion tapi tidak sebanyak yang ada pada pertandingan malaysia vs indonesia, dan vietnam kala itu. salam kenal dan damai @manja sheila dan seluruh muslim di dunia….
    Curahan rasa Agen xamthone plus bandung @ ..Faktor penyebab asam uratMy Profile

    1. salam kenal kepada agen xambthone plus bandung. iya. mujur saja pihak aparat keamanan disana mengambil langkah terbaik. jika tidak pasti nama baik indonesia sebagai tuan rumah AFF tahun lalu akan tercalar besar. saya juga mengharap agar rasa fanatik dan mengila supporter disana tidak akan sepertinya di ajang aff yang lalu. yang jelas amat menunjuk2 benci kepada malaysia. sila lihat balik bagaimana sambutan negara kami juga warga supporter malaysia terhadap supporter indonesia dileg1. apa ada sependuk anti indon? apa ada jersi ganyang indon? juga ngak ada. jangan gara2 isu laser yang tidak seberapa dibesar2kan. walhal ulahnya supporter indon dileg 2 aff jauh lebih parah.hingga menghina coach dari malaysia. apa ada terjadi di malaysia? coach arfild reidl di hina2? fikir2kan lah.pihak mana yang lebih banyak menganggu dan memprovokasi pihak lawan. seburuk2 supporter malaysia tidaklah sefanatik supporter indon.
     Curahan rasa manja sheila @ ..miniature perfume setMy Profile

   2. jika pihak indonesia menuduh atas provokasi supporter malaysia melalui sinar laser maka mental pemain timnas indonesia mendadak menurun lantas membawa kepada kekalahan telat, kami juga bisa2 saja menuduh kalian begitu. atas provokasi melampau supporter indon di leg2 , sejak dari awal kedatangan timnas malaysia aja sudah di provokasi. hingga ke SGBK. ini juga telah mengakibatkan mental pemain kami amat2 terganggu. namun, apa ada media kami malah supporter kami menyalahkan kalian atas kekalan kami 2-1 di SGBK leg2? tidak ada bukan? media kami juga tidak memperbesar-besarkan ulah gila2 kalian. jadi fikir2kan lah. siapa yang jauh lebih bersalah dan suka membuat provokasi murahan.
    Curahan rasa manja sheila @ ..miniature perfume setMy Profile

    1. assalamualaikum..
     lalu apa salah vietnam?, yang menyambut baik malaysia. dan tidak menyerang pemain atau pelatih malaysia. tapi pas lawatan ke malaysia pemain vietnam di soroti laser.
     jika leg pertama di mulai dari malaysia, saya yakin suporter vietnam akan melakukan hal yang sama untuk membalas sikap suporter malaysia yang membawa laser…
     terimakasih,,,
     Curahan rasa Agen xamthone plus bandung @ ..Faktor penyebab asam uratMy Profile

 2. manja sheila
  sepertinya dengan perlawanan menentang skuad bola sepak Thailand, malaysia nampaknya gagal menguasai boleh sepenuhnya, berbanding dengan pihak lawan. Namun, mujur saja, skuad negara kita berjaya mengegalkan keputusan seri tanpa jaringan. walau agak sedikit kecewa, namun, syukur lah. dari kalah. lagi tak da makna. walaupun malaysia telah di undi bersama2 dengan tim “maut” yang bertitik tolak dari TAKTIK KOTOR PIHAK TUAN RUMAH, namun, ku panjatkan rasa syukur kepada ALLAH SWT, kerana skuad negara berjaya melepasi dua pasukan ancaman kuat seperti singapura dan thailand. jadi, kepada semua warga malaysia, ayuh, kita panjat kan doa buat skuad negara agar mereka trus diberi rahmat oleh Allah swt dan mendapat bantuan dariNya.amin.
  Curahan rasa manja sheila @ ..GORGEOUS BAGS 4 SALES!!!! ^__^ (album code :HW)

  Health Fitness
  semoga tetap fairplay dalam permainannya
  Maju SEA GAMES

  Ahmad Hati
  Kalau tak kena letak more effort
  Curahan rasa Ahmad Hati @ ..26th Sea Games 2011 Live Streaming

 3. sepertinya dengan perlawanan menentang skuad bola sepak Thailand, malaysia nampaknya gagal menguasai boleh sepenuhnya, berbanding dengan pihak lawan. Namun, mujur saja, skuad negara kita berjaya mengegalkan keputusan seri tanpa jaringan. walau agak sedikit kecewa, namun, syukur lah. dari kalah. lagi tak da makna. walaupun malaysia telah di undi bersama2 dengan tim “maut” yang bertitik tolak dari TAKTIK KOTOR PIHAK TUAN RUMAH, namun, ku panjatkan rasa syukur kepada ALLAH SWT, kerana skuad negara berjaya melepasi dua pasukan ancaman kuat seperti singapura dan thailand. jadi, kepada semua warga malaysia, ayuh, kita panjat kan doa buat skuad negara agar mereka trus diberi rahmat oleh Allah swt dan mendapat bantuan dariNya.amin.
  Curahan rasa manja sheila @ ..GORGEOUS BAGS 4 SALES!!!! ^__^ (album code :HW)My Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!