Serverfreak Cara Mudah Setup Wordpress

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, pada akhir 2009 ketika tercari-cari syarikat hosting mana paling sesuai untuk blog Denaihati berpindah daripada platform percuma memang ada berbagai perasaan. Apa yang Rakan Blogger fikir itulah yang aku fikirkan ketika ingin berpindah kepada Wordpress dan hosting baru. Alhamdulillah dengan bantuan Kak Jie keputusan telah dibuat dan sehingga hari ini berbagai kerjasama telah dibuat antara Denaihati Network dan Serverfreak.

“Yang ditunggu sudah tiba > Teknik Buat Duit dengan Affiliate dari Sifu Affiliate En Taitan @ Kitab Teknik SEO Merah Jambu

Sudah berapa kali anda melupakan hasrat untuk menulis blog menggunakan WordPress hanya kerana runsing bila memikirkan setup blog begitu juga yang aku fikirkan dahulu ketika nak berpindah ke Wordpress. Pemilihan dan pemasangan widget serta langkah-langkah teknikal yang memakan masa untuk dipelajari menjadi igauan buruk untuk berpindah ke Wordpress. Kini masalah tu dapat diselesaikan dengan pakej baru daripada Serverfreak – “Serverfreak Wordpress Easy Setup“.

serverfreak wordpress easy setup

Apa yang anda akan dapat daripada pakej ni? Anda akan memperoleh setup penuh template wordpress daripada Serverfreak. Boleh tengok demo template tersebut melalui laman web http://demo.serverfreak.net.

Template tersebut didatangkan dengan ciri-ciri yang fleksibel dengan widget-widget asas yang diperlukan :

  • Design Header Anda Sendiri
  • Social Media Icons yang hanya perlu masukkan link
  • Ruang Pengiklanan di sidebar kanan
  • Statistik User Online
  • Ruang Carian (Search Function)
  • Senarai Entri Paling Popular
  • Senarai Entri Baru
  • Gallery Flickr
  • Top Commentator

Semua ini ditawarkan hanya pada harga RM298 setahun (tahun pertama) dan tahun seterusnya (renewal) hanya pada harga RM198 setahun. Lebih menarik lagi, pakej ni didatangkan bersama dengan 1 domain PERCUMA (sah untuk .com / .net /.biz / .info sahaja).

serverfreak wordpress easy setup

Mereka yang berminat boleh klik link di bawah untuk membuat order anda sekarang!
http://www.web-hosting.net.my/wordpress-hosting.html

57 Comments

    1. Selamat Sejahtera Saudari Ayu Jamal,

      Ini adalah pakej baru di Serverfreak, sekiranya saudari baru renew pakej tetapi berminat untuk pakej ini, boleh hubungi kami untuk upgrade pakej, dengan hanya membayar top up fee.

      Sekiranya ada pertanyaan lanjut, sila hubungi kami di Serverfreak.

      Terima Kasih

  1. insyallah memang dalam perancangan untuk memajukan blog pada masa akan datang.. nak maju kena melaburlah sikitkan TN.

    1. Selamat Sejahtera,

      Ya, pakej ini termasuknya set up sepenuhnya, anda hanya perlu mula menulis blog sahaja.

      Sila hubungi kami di Serverfreak untuk pertanyaan lanjut.

      Terima Kasih

  2. suka dgn entry ni.. dulu saya penggunan paid hosting.. selepas kena hacked dah berhenti berBlog… dan berjinak semula dgn blogspot.. sekarang cuma guna domain dot com sahaja… hasrat nak ke paid hosting mmg ada tapi tengok blog pun hidup segan mati tak mahu… biar je lah dulu… tengah pikir nak bungkus org nak proceed…
    Curahan rasa Potia Casadelarossa @ ..CPUV (BE) Nuffnang – KL SOGO | Coke Ramadhan 2013My Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!