Rahsia buat duit dengan Emas dan Perak

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, ramai Rakan Blogger yang bagi respond yang bernas apabila aku keluarkan entri Nilai Dahulu, Sekarang dan Esok. Tak sangka rupanya Rakan Blogger juga sensitif dengan Ekonomi Dunia yang semakin parah. Kecelaruan Ekonomi Dunia menyebabkan nilai duit menyusut dan nilai Gold dan Silver meningkat. Kalau nak tahu bagaimana nilai duit semakin murah sila baca analisa ringkas dan mudah difahami di blog Ariffshah bertajuk “Kenapa Duit Semakin Murah“.

Klik untuk tahu RAHSIA buat duit dengan EMAS

Kesedaran masyarakat dengan peningkatan harga Emas dan Silver semakin meningkat. Gold menjadi trend dalam pasaran ekonomi terkini dan harganya telah meningkat beratus peratus sehingga tidak mampu dimiliki oleh orang biasa. Berdasarkan komen-komen sebelum ini lebih ramai Rakan Blogger yang memilih untuk melabur dalam Gold dari Slver.

Ambil masa beberapa minit untuk melihat video berikut yang mungkin boleh mengubah pemikiran kita untuk perancangan ekonomi masa depan.

Apa pilihan anda Dollar, Gold atau Silver?

73 Comments

 1. Dinar dan Dirham adalah Matawang.

  Bukan komoditi yang diperdagangkan seperti Kapas, Minyak dan sebagainya.

  Emas – tiada nilai Intrinsic. Harga dibina atas KEPERCAYAAN manusia.

  Perak – ada Nilai Instrinsic. Harga ditentukan oleh kegunaan dalam industri dan sebagainya.
  Curahan rasa tuanbri @ ..Beli Emas Perak boleh jadi Haram ?My Profile

 2. kalau nilai duit nak turun tentu ada planning dibalik itu tentang naiknya perekonomian. namun tengok mana lagi bisa nilai duit turun, perekonomian meningkat – namun kemampuan masyarakat tak bisa berbanding lurus.. kacau suda semua..
  Curahan rasa Admin @ ..Friv | Permainan Online Friv | Friv.comMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!