Qurban dan Aqiqah Lebih Mudah dengan eQurban

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, jika dahulu untuk melakukan ibadah qurban dan aqiqah adalah sesuatu yang janggal untuk generasi anak muda. Ramai anak muda akan menyatakan hasrat mereka kepada orang tua dan membiarkan orang tua mereka yang menguruskan aqiqah anak-anak mereka atau dalam urusan qurban.

eQurban di Kemboja

Kini dengan teknologi terkini, sesiapa sahaja boleh melakukan ibadah qurban dengan hanya beberapa klik. Orang tua, orang muda malah kanak-kanak juga boleh melakukannya. eQurban.com adalah inovasi terkini yang boleh membantu semua golongan masyarakat untuk melakukan ibadah qurban di Kemboja lebih mudah dan mesra pengguna.

Malah dengan program Rakan Niaga eQurban (RAQA) yang telah disertai ramai Rakan Blogger, anda boleh menjana pendapatan sehingga ribuan ringgit dengan hanya mempromosi link dan banner eQurban sambil mengajak rakan-rakan anda melakukan ibadah qurban.

Baru-baru ini, eQurban telah membuka sebuah gerai di Wisma UMNO Kuala Lipis sempena Mesyuarat Agung Koperasi Peringkat Daerah Kuala Lipis. Ramai yang telah hadir namun majoritinya golongan yang sudah berumur. Sambutan amat menggalakkan dan berniat untuk membantu umat Islam di luar sana.

equrban

Namun kesedaran golongan warga emas ini terhadap qurban dan aqiqah secara online ini agak kurang. Malah ada di antara mereka mempertikaikan kenapa harus berqurban di luar sana kerana Kemboja di bawah pengaruh Komunis.

eQurban - Qurban dan Aqiqah di Kemboja

Namun ini hanya sifat segelintir manusia sahaja. Masih ramai lagi yang peka betapa kita perlu membantu umat Islam di luar sana. Bukan dikatakan rakyat Malaysia ini semuanya senang-senang belaka tapi bila di lihat semua ramai yang masih ada daging qurban tahun lepas di dalam peti ais mereka yang tak terusik lagi terutama di kawasan bandar besar.

eQurban - Qurban dan Aqiqah di Kemboja

Sempena bulan Ramadhan dimana amalan sunat mendapat pahala fardu jika ada yang sudah berniat untuk melaksanakan qurban untuk tahun ini mengapa tidak menempah sekarang. Semuga dengan tempahan di bulan Ramadhan kita akan mendapat pahala yang berlipat kali ganda yang sukar diperolehi di bulan-bulan yang lain. Kepada yang ingin menempah sila klik link eQurban. Semoga usaha ini di beri kerahmatan dari Allah.

Nota :  Kepada Rakan Blogger, Facebook dan Twitter yang ingin menambah pendapatan sambil beramal sila jadi Rakan Niaga eQurban dengan mendaftar di eQurban.com (percuma).


Spread the love

179 Comments

  1. tapi alangkah lebih baiknya kan kita berkurban didaerah sendiri, karena kalau kita meninggal pun tentunya tetangga yang ada didaerah kita sendiri yang mengurusi jenazah kita. jadi usahakan untuk berbuat baik didaerah kita sendiri. 🙂
    Curahan rasa defa @ ..Cara Terbaik Mengobati Kista CoklatMy Profile

    1. Penyampaian qurban yang dilakukan Ibrahim pada masanya, adalah peristiwa yang menunjukkan makna tentang ruh pengorbanan yang sesungguhnya dimana kita merelakan hal hal kebendaan (duniawi) yang kita cintai sebagai bentuk ketaatan pada Allah semata, untuk tidak larut dalam bujuk rayu materialisme hedonistik yang menjajikan kesenangan sesaat dan pola hidup penuh rekayasa.
      Curahan rasa Bang Iwan @ ..Foto 35 Finalis Puteri Pariwisata Indonesia 2012My Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!