Nak buah segar 14 hari? Gunakan pelekat Stixfresh!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebagai orang Asia, kita suka buah-buahan. Di samping itu, kita mempunyai iklim yang sempurna dan tanah untuk menanam buah-buahan yang enak dan manis.

Kami baru kehilangan FB page yg mempunyai lebih 2 juta follower. Mohon seminit LIKE page baru kami yang penuh dengan ILMU untuk jadi top 10 Malaysia! Klik Sini

Walau bagaimanapun, seringkali yang menjadi isu adalah hayatnya. Secara amnya, buah-buahan tidak bertahan lama dan ia cenderung untuk masak dan membusuk dengan cepat.

Walau bagaimanapun, sebuah syarikat Malaysia yang dipanggil Stixfresh telah membangunkan pelekat yang akan memanjangkan jangka hayat buah-buahan sebanyak 14 hari.

Pelekat Stixfresh boleh ditampal pada buah-buahan seperti epal, pear, alpukat, buah naga, kiwi, mangga, oren, dan buah sitrus lainnya. Ia juga akan memelihara buah-buahan, manis dan berair.

Stixfresh diasaskan oleh Zhafri Zainudin dan dia berfikir ketika membuat syarikat itu dan 4 tahun yang lalu, beliau menubuhkan syarikat bersama pengasas bersama Moody Soliman dan Steve Hulteng.

Pelekat dibuat dengan 100% bahan organik. Ia terdiri daripada natrium klorida dan lilin lebah. Idea pelekat ini adalah untuk mengurangkan proses pematangan dengan membuang Ethylene, hormon pematangan yang terdapat dalam buah-buahan.

Ia juga menghalang perkembangan acuan pada buah-buahan.

Mereka telah beroperasi di Malaysia selama beberapa tahun sekarang dan baru sahaja membuka pintu ke pejabat AS mereka pada November 2018.

Syarikat itu melakukan yang terbaik untuk bekerja dengan ladang buah di seluruh Asia untuk mendapatkan pelekat pada buahnya. Memperluas ke USA adalah langkah pertama mereka menembusi pasaran barat.

Mereka tidak berhenti dengan hanya buah citrus. Mereka juga merancang untuk membangunkan pelekat yang akan berfungsi pada buah berries dan sayuran pada masa akan datang.

49 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!

Think Quran