MML Tile Makeover Sebelum dan Selepas

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, mesti ramai nak tengok perubahan yang dah dibuat dalam kempen MML Tile Makeover di entri-entri lepas. Di sini aku nak tunjukkan beberapa gambar sebelum dan selepas Makeover oleh MML. Pemenang MML Tile Makeover memang berbaloi. Makeover yang telah dibuat di rumah pemenang memang cukup kemas dan cantik. Joom kita tengok gambar-gambar Makeover yang telah dibuat.

Pemenang Porch Makeover : Chin Siew Gaik

Pemenang kategori Porch Makeover merupakan milik keluarga Chin Siew Gaik di mana mereka menjaga 5-7 kanak-kanak pada satu-satu masa selain 3 orang anak mereka dan juga anak saudara. Anak-anak kecil banyak menghabiskan masa lapang mereka bermain di kawasan anjung yang mengalami retak besar yang berlaku di seluruhnya dan sehingga ke dinding rumah jiran.

Isu utama yang menjadi masalah pada ruang anjung di rumah milik keluarga Chin Siew Gaik adalah konkrit asas dan jubin mengalami kerosakan yang telah merebak jauh ke bawah. Tambahan pula, permukaan yang licin dan air bertakung semasa musim hujan memburukkan lagi masalah yang sedia ada pada anjung.

Gambar di bawah adalah rupa keadaan ruang anjung di rumah milik Chin Siew Gaik sebelum makeover dibuat.

Jubin Porch sebelum Makeover oleh MML
Jubin Porch sebelum Makeover

porch sebelum makeover

jubin porch sebelum makeover

sebelum makeover MML

Sebagai pemenang MML Tile Makeover, Chin Siew Gaik diberi peluang memilih jubin sendiri untuk makeover ruang anjung di rumahnya. Pada pendapat beliau, jubin MML adalah jubin berkualiti yang hebat dan beliau pasti akan menggunakan di bahagian-bahagian lain di rumahnya. Reka bentuknya juga menakjubkan dan benar-benar berbeza dengan mana-mana jubin di luar sana.

MML Tile Makeover
Kerja-kerja Makeover sedang dilakukan

Dengan selesainya makeover yang dibuat oleh MML, Chin Siew Gaik sekeluarga berasa amat teruja kerana porch atau anjung kini lebih selamat, lebih baik dari segi estetik dan membuatkan ianya lebih terjamin bagi kanak-kanak untuk bermain di ruang anjung. Gambar-gambar di bawah adalah ruang anjung selepas makeover oleh MML.

Porch selepas makeover oleh MML
Porch selepas makeover oleh MML

Selepas makeover MML

porch mml tile makeover

Keluarga Chin Siew Gaik tak sabar menanti ketibaan Tahun Baru Cina 2013 untuk tunjukkan rupa baru ajung rumahnya yang telah dibuat makeover oleh MML. Semoga Tahun Baru Cina 2013 bagi keluarga Chin Siew Gaik akan lebih bermakna dengan anjung yang lebih cantik dan selamat buat tetamu yang datang bertandang ke rumah berjalan tanpa rasa risau terjatuh akibat licin.

Pemenang Living Room Makeover : Suria Anilah Wan Abdullah

Pemenang kategori Porch Makeover merupakan keluarga Suria Anilah Wan Abdullah yang menetap di Semenyih. Setelah tinggal di rumah selama hampir 10 tahun mereka telah menjalankan pelbagai pengubahsuaian dari bumbung garaj baru kepada 2 jubin berasingan di jalan masuk rumah mereka.

living room sebelum

Richard (pereka bentuk) selepas dibuat pemeriksaan lanjut mendapati ada beberapa masalah di mana air telah bocor dari sumber yang tidak diketahui dan air menembusi jubin sebelumnya dan menjadi berwarna. Selain itu, jubin kosong ditemui di beberapa sudut yang dianggap sebagai kawasan berisiko tinggi mengakibatkan jubin pecah.

Menambah kepada masalah ini adalah hakikat bahawa grouting tidak dilakukan dengan betul, membolehkan bakteria untuk mengumpul dalam barisan grout. Ini bukan kebersihan terutamanya apabila anak-anak berjalan di sekitar dan bermain di atas jubin. Dengan 3 orang anak perempuan keluarga ini menghabiskan banyak masa di ruang tamu. Mereka menonton TV, menikmati makanan mereka bersama-sama dan melakukan kerja rumah mereka di sana.

Tile sebeleum Makeover

Mengambil kira semua ini, MML membantu mereka memasang semula keseluruhan jubin ruang tamu mereka untuk mewujudkan sebuah ruang keluarga yang sangat selesa dan cantik yang mereka boleh dinikmati bersama-sama.

Hasilnya, ruang tamu kelihatan lebih berbeza berbanding sebelum ini. Ia kini nampak lebih anggun dan cantik terutama dengan jubin khas MML. Dengan ruang tamu yang baru, seluruh keluarga Suria Anilah berasa benar-benar gembira dan mereka menghabiskan banyak masa berkualiti bersama-sama.

living room selepas makeover

Keluarga Suria Anilah benar-benar berterima kasih kepada MML kerana membuat impiannya menjadi satu kenyataan. Keluarganya kagum dengan reka bentuk ruang tamu baru dengan jubin MML yang cantik dan kelihatan benar-benar bergaya. Reka bentuknya juga unik dan menarik. Ianya pasti satu jenama yang akan dicadangkan kepada keluarga dan rakan-rakan yang lain.

Untuk meningkatkan lagi keindahan jubin ruang tamu, mereka telah cat ruang tamu dengan warna baru, membeli sofa baru dan juga perabot.

living room selepas makeover

Sebelum ini jenama MML dianggap tidak mampu dimiliki kerana harganya yang mahal tetapi sekarang beliau sedar bahawa terdapat banyak julat harga yang mampu dimiliki. Kini, jubin yang berkualiti adalah satu kemestian!


Spread the love

50 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!