Malaysia vs Bangladesh

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, menjelang bola sepak Piala Suzuki AFF 2012 yang akan berlansung bermula pada 25/11/12 di Stadium Nasional Bukit Jalil, blog Denaihati akan membawa coverage perkembangan Pasukan Harimau Malaya yang merupakan Juara Bertahan Piala Suzuki AFF 2010.

Menjelang Piala Suzuki AFF 2012, Pasukan Harimau Malaya akan membuat persiapan terakhir menentang pasukan Bangladesh untuk perlawanan persahabatan pada jam 8.45 pm, 20/11/12 di Stadium Nasional Bukit Jalil. Perlawanan Malaysia vs Bangladesh pasti menjadi perhatian peminat bola sepak Malaysia setelah prestasi Harimau Malaya tidak menentu di perlawanan persahabatan sebelum ini. Terbaru Pasukan Harimau Malaya seri dengan pasukan Hong Kong 1 – 1.

Harimau Malaya

Bukan mudah untuk Malaysia mengekalkan Piala Suzuki AFF 2012 setelah diletakan bersama pasukan yang kuat diperingkat kumpulan iaitu Indonesia, Singapore dan Laos.

Malaysia vs Bangladesh

Pasukan Harimau Malaya mesti menunjukkan prestasi yang baik dan paling penting meningkatkan ranking FIFA untuk membolehkan pemain Malaysia beraksi di Liga Bola Sepak terkenal dunia. Sudah tiba masanya pasukan Malaysia menjadi seperti pasukan Korea dan Jepun yang berjaya mengeluarkan ramai pemain profesional yang beraksi di Europe. Persaingan bermain di Liga Profesional pasti akan meningkatkan kualiti pemain Malaysia.

Malaysia vs Bangladesh

Keputusan Malaysia vs Bangladesh : 1 – 1

Live Malaysia vs Bangladesh @ Astro Arena 801 tarikh 20/11/12 jam 8.45 pm waktu Malaysia.

Live Streaming Malaysia vs Bangladesh @ Goal.com @ TV3.

Live di Stadium Twitter dengan hashtag #Malaysia vs Bangladesh

93 Comments

  1. semoga pasukan Harimau Malaya dalam keadaan yang terbaik masa Piala Suzuki nanti.
    tak dapat dinafikan memang ada kegusaran di hati semua peminat dgn prestasi pasukan Harimau Malaya…
    kebanyakan pasukan hebat juga sebenarnya tidak bersungguh bila mengadakan perlawanan persahabatan
    Curahan rasa Ladfe Amir @ ..Mak..Akhirnya Aku Tahu SebabnyaMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!