Forum Blogger Sempena Ekspo Buku Malaysia 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar sahabat-sahabat pembaca yang hebat?

Jutaan terima kasih kepada blogger Khir Khalid dan Yayasan Pembangunan Buku Negara kerana telah menjemput Abang untuk memberi ucap utama dalam majlis Forum Bloggers sempena ekspo Buku Malaysia 2016. Menarik tajuk forum kali ini iaitu Cabaran Online Dan Pembangunan Buku Negara dengan ahli panel terdiri Top Blogger iaitu Broframestone, Kamaruddin Abdullah dan Norazimah Abdul Talib.


Majlis forum dimulakan dengan ucap utama Abang. Memang terharu sebab ini kali pertama diberi penghormatan untuk memulakan majlis yang besar, pasti ucapan  akan menjadi panduan keseluruhan majlis. Antara isu kandungan ucapan Abang adalah :

  1. Ekonomi digital
  2. Kepentingan database
  3. Keperluan untuk berubah dalam industri
  4. Menjadi usahawan blog
  5. Kepentingan blogging dalam ekonomi digital
  6. Bagaimana blogger boleh menjadi jutawan
  7. Bagaimana nak jadi elite blogger Denaihati Network
  8. Blogger sebagai agen pemasaran penting syarikat besar
  9. Siapa itu blogger nakal

Untuk mengetahui isu kandungan ucapan Abang sila tonton video di bawah.

Abang sangat tertarik dengan usaha-usaha Yayasan Pembangunan Buku Negara untuk menganjurkan Anugerah Penulisan Digital Negara untuk menghargai industri blog dan eBook, yang selama ini kurang mendapat perhatian Kerajaan. Blogger merupakan insan penting yang menyumbang bahan kepada pustaka digital terbesar dunia Google.


Dalam sessi perbincangan forum Abang bawakan kepentingan aplikasi kepada setiap bogger untuk pergi next level. Sila tonton video perbincangan Abang dan paling baik  ambil tindakan untuk jadi lebih baik pada tahun 2017.

Andai anda ingin belajar selok belok Google dan menggunakan pemasaran blog secara sistematik, usah ketinggalan untuk hadirkan diri ke kelas WordPress For Business yang akan diadakan pada 7 & 8 Januari 2017. Ruang untuk mendominasi industri anda masih luas, lakukan sekarang dan anda akan dapat kesannya dalam tempoh 12 – 24 bulan dari sekarang.


Boleh terus ke http://akademi.denaihati.my untuk membuat pendaftaran.

Abang Denaihati
Penulis Blog
Facebook Denaihati (follower ya!)

Nota : Baca juga artikel menarik dibawah dan share pada kawan-kawan  niat sebagai amal jika ia memberikan menafaat.

37 Comments

  1. satu gabungan yang baik. semoga dengan adanya gabungan mantap ini, masyarakat akan mempunyai lebih banyak ruang dan pilihan.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!