“CABARAN DUIT RAYA RM1000 DI TUTUP PADA JAM 10.45AM 28/8/2011”
Assalamualaikum dan salam 1Dunia, nak duit raya? Blog Denaihati menyediakan duit raya RM1000 untuk direbut oleh semua rakan setia seluruh dunia. Nak dapat duit raya tak semudah itu ada tugas yang perlu dibuat tetapi taklah sesusah mana. Semua rakan setia Blog Denaihati dari Malaysia sampai ke Russia dan dari Indoensia hingga ke Kanada layak untuk ikut serta cabaran Duit Raya RM1000 untuk Rakan Blogger.
Tugasan yang perlu dibuat mudah sahaja iaitu Rakan Blogger perlu memilih satu entri di Blog Denaihati contohnya “Cinta Dari Kaabah” kemudian klik entri lain di Related Post dan klik entri lain di Related Post sehingga anda tidak melihat tajuk entri pertama yang ada dalam senarai Related Post yang terakhir.
Rakan Blogger sila baca perlahan-lahan tugas yang di beri.
1. Sediakan sehelai kerta A4 kosong.
2. Pilih satu entri di Blog Denaihati tak kira lah baru atau lama baca sehingga habis. Contohnya aku pilih entri “Cinta dari Kaabah” dan tuliskan tajuk entri tersebut di atas kertas A4.
3. Di bawah entri tersebut ada “Related Post” klik salah satu entri tersebut contohnya “Isra dan Mikraj hanya kisah dogeng” dan tuliskan tajuk entri tersebut di atas kertas A4.
4. Entri “Cinta Dari Kaabah” adalah antara yg tersenarai di Related Post di entri kedua yang anda pilih dan tugasan seterusnya klik entri yang lain contohnya “Wordless Wednesday #6 : Menuju Tapak Kelahiran Rasulullah SAW” dan tuliskan di atas kertas A4.
5. Entri “Cinta Dari Kaabah” tidak kelihatan di related post entri ke tiga yang anda pilih dan ini bermakna tugasan anda tamat.
6. Jumlah entri yang telah anda tulis di atas kertas adalah tiga iaitu “Cinta Dari Kaabah”, “Isra dan Mikraj hanya kisah dogeng” dan “Wordless Wednesday #6 : Menuju Tapak Kelahiran Rasulullah SAW“.
7. Buatkan satu entri di blog anda bertajuk “Duit Raya RM1000 dari Blog Denaihati 2011” dan senaraikan tiga entri dan link seperti yang telah anda tulis di atas kertas A4.
8. Tinggalkan komen di bawah entri ini dan letakkan link penyertaan di CommentLuv.
9. Pemenang ditentukan melalui entri dan link paling banyak disenaraikan oleh Rakan Blogger tetapi entri berulang tidak dibenarkan. Untuk itu Rakan Blogger perlu mencuba beberapa kali dengan entri yang berbeza-beza untuk mendapat senarai entri yang paling banyak. Admin akan memeriksa setiap entri dan link yang disenaraikan untuk menentukan pemenang yang sebenar.
10. Cabaran duit raya akan ditutup lewat malam ini atau tengahari esok mengikut jumlah penyertaan. Kena cepat jangan lambat.
11. Duit raya berjumlah RM100 akan diberi kepada 10 Rakan Blogger yang menyenaraikan paling banyak entri dan link dalam entri blog masing-masing.
12. Duit raya bonus dengan jumlah yang dirahsiakan akan di beri kepada Rakan Blogger yang menyenaraikan paling banyak entri. Jumlah duit raya bonus akan hanya diumumkan pada entri pemenang duit raya.
13. Setiap Blogger hanya dibenarkan 1 penyertaan sahaja.
Selamat Berjuang dan jangan lupa follow Denaihati di Twitter, Facebook, Aweber dan juga klik Google +1, like FB dan Retweet ya!!! Kepada yang nak memandu pulang ke kampung mesti baca entri “Tips Mengelakkan Kemalangan Jaan Raya“.
311 Comments
cabaran yang menarik dan kreatif…tapi tak sempat la nak join.baru je tau ni ha..huhu
Curahan rasa mno @ ..How to Embed a Picture in a Message in OWA – Outlook Web Application
Ketinggalan berita nie saya…
Terus maju ya portal denaihati..
Curahan rasa Rina As @ ..Cara Membuat Read More di Blogspot
Soalnya Rina jarang mampir sih…
Curahan rasa Bang Iwan @ ..Daftar Lengkap Pemenang Grammy Awards 2012
wah ketinggalan, semuga yang terbaik yang menang…
Kita tungguin contest yang lain pulak
Curahan rasa Steward John @ ..Appreciation from a blogger friend
siapa lah yg menang. tak larat den nak go through satu satu entri dlm ni. hehe
Keputusan telah pun keluar
Curahan rasa BloggerHowtt @ ..Dapat Invitation Nuffnang Preview Screening – Apollo 18
siapalah menang agaknya
Curahan rasa Hans @ ..Snow White And The Seven Dwarfs – Part 6 (Versi Hans)
Dah umum pun
Curahan rasa BloggerHowtt @ ..Dapat Invitation Nuffnang Preview Screening – Apollo 18
Tak join serta ker bro? sayang tak join tau..
Curahan rasa Steward John @ ..Interesting Pearls of Wisdom
Bila keputusan nak di keluarkan. Cuak ni
Curahan rasa BloggerHowtt @ ..Manchester United VS Arsenal
biler nk taw kptsn nih???
Curahan rasa Are_Rull @ ..Duit Raya RM1000 dari Blog Denaihati 2011
sabar2… heheheh apa2 pon….~ good luck!
Betul nak tahu jugak kan
Curahan rasa BloggerHowtt @ ..Manchester United VS Arsenal
salam. nk tanya macam mana bro denaihati nk pilih pemenang? sebab entri ramadhan dan isu murtad paling popular. kalau xnak kantoi meniru pun, sy boleh pusing2 order post so nampak x sama dengan org lain. tapi still paling banyak entri yg berjaya listed.
Curahan rasa ub3y @ ..Penghujung Ramadhan, Pembebasan Api Neraka!
Rasanya dah terlewat nak join, baru je nampak entri ni. Ades.
Curahan rasa Hisyam @ ..Ilusi Semata-Mata #2
xpe la bro, next contest la, byk lagi DH nk memberi~ hehhehe
Tak pe, banyak lai contest dekat DH ni.. kita tunggu jer.
Curahan rasa Steward John @ ..Interesting Pearls of Wisdom
macam dah terlewat aje aku nak join nih. hehe..
titan, bandwidth dah habis laaaaaaa. x leh komen kat sana…
dah berape ratus pnyertaan ni??
Curahan rasa Fakarepain @ ..MUZIK YANG MENYENTUH KALBU DAN JIWA
94 orang je join
Curahan rasa BloggerHowtt @ ..MAX 24:7 Bukan Kumpulan Lelaki Gay
rajen tol hang kira…. hehehhehe
Denaihati ada update dekat Facebook lah
Curahan rasa BloggerHowtt @ ..Manchester United VS Arsenal
plish3 , terima la penyertaan kita tu , ^_^
alamak , .. tak sedar pulak kita ulang , kita edit semula , hope masih boleh diterima :))
http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/08/duit-raya-rm1000-dari-blog-denaihati.html
http://smkpendangmathsociety.blogspot.com/2011/08/duit-raya-rm1000-dari-blog-denaihati.html
Bukanb dah tutup 10:45 am tadi ke?
Curahan rasa BloggerHowtt @ ..MAX 24:7 Bukan Kumpulan Lelaki Gay
Comments are closed.