Duit Raya RM1000 untuk Rakan Blogger

“CABARAN DUIT RAYA RM1000 DI TUTUP PADA JAM 10.45AM 28/8/2011”

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, nak duit raya? Blog Denaihati menyediakan duit raya RM1000 untuk direbut oleh semua rakan setia seluruh dunia. Nak dapat duit raya tak semudah itu ada tugas yang perlu dibuat tetapi taklah sesusah mana. Semua rakan setia Blog Denaihati dari Malaysia sampai ke Russia dan dari Indoensia hingga ke Kanada layak untuk ikut serta cabaran Duit Raya RM1000 untuk Rakan Blogger.

Tugasan yang perlu dibuat mudah sahaja iaitu Rakan Blogger perlu memilih satu entri di Blog Denaihati contohnya “Cinta Dari Kaabah” kemudian klik entri lain di Related Post dan klik entri lain di Related Post sehingga anda tidak melihat tajuk entri pertama yang ada dalam senarai Related Post yang terakhir.

Rakan Blogger sila baca perlahan-lahan tugas yang di beri.

1. Sediakan sehelai kerta A4 kosong.

2. Pilih satu entri di Blog Denaihati tak kira lah baru atau lama baca sehingga habis. Contohnya aku pilih entri “Cinta dari Kaabah” dan tuliskan tajuk entri tersebut di atas kertas A4.

3. Di bawah entri tersebut ada “Related Post” klik salah satu entri tersebut contohnya “Isra dan Mikraj hanya kisah dogeng” dan tuliskan tajuk entri tersebut di atas kertas A4.

4. Entri “Cinta Dari Kaabah” adalah antara yg tersenarai di Related Post di entri kedua yang anda pilih dan tugasan seterusnya klik entri yang lain contohnya “Wordless Wednesday #6 : Menuju Tapak Kelahiran Rasulullah SAW” dan tuliskan di atas kertas A4.

5. Entri “Cinta Dari Kaabah” tidak kelihatan di related post entri ke tiga yang anda pilih dan ini bermakna tugasan anda tamat.

6. Jumlah entri yang telah anda tulis di atas kertas adalah tiga iaitu “Cinta Dari Kaabah”, “Isra dan Mikraj hanya kisah dogeng” dan “Wordless Wednesday #6 : Menuju Tapak Kelahiran Rasulullah SAW“.

7. Buatkan satu entri di blog anda bertajuk “Duit Raya RM1000 dari Blog Denaihati 2011” dan senaraikan tiga entri dan link seperti yang telah anda tulis di atas kertas A4.

8. Tinggalkan komen di bawah entri ini dan letakkan link penyertaan di CommentLuv.

9. Pemenang ditentukan melalui entri dan link paling banyak disenaraikan oleh Rakan Blogger tetapi entri berulang tidak dibenarkan. Untuk itu Rakan Blogger perlu mencuba beberapa kali dengan entri yang berbeza-beza untuk mendapat senarai entri yang paling banyak. Admin akan memeriksa setiap entri dan link yang disenaraikan untuk menentukan pemenang yang sebenar.

10. Cabaran duit raya akan ditutup lewat malam ini atau tengahari esok mengikut jumlah penyertaan. Kena cepat jangan lambat.

11. Duit raya berjumlah RM100 akan diberi kepada 10 Rakan Blogger yang menyenaraikan paling banyak entri dan link dalam entri blog masing-masing.

12. Duit raya bonus dengan jumlah yang dirahsiakan akan di beri kepada Rakan Blogger yang menyenaraikan paling banyak entri. Jumlah duit raya bonus akan hanya diumumkan pada entri pemenang duit raya.

13. Setiap Blogger hanya dibenarkan 1 penyertaan sahaja.

Selamat Berjuang dan jangan lupa follow Denaihati di  Twitter, Facebook, Aweber dan juga klik Google +1, like FB dan Retweet ya!!! Kepada yang nak memandu pulang ke kampung mesti baca entri “Tips Mengelakkan Kemalangan Jaan Raya“.

311 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!