Dialog poligami menyentuh hati

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, memang ada beberapa entri kisah poligami yang ditulis dalam blog ini antaranya poligami pengalaman peribadi, bila isteri tak percaya sumai poligami dan paling sensasi kisah benar “Hati seorang Madu“. Daripada entri-entri ini berbagai komen dan pesanan peribadi diterima untuk mereka berkongsi rasa antara yang menyentuh hati yang ini. Memang tak berani nak masuk campur urusan rumahtangga orang lain, semuga ALLAH permudahkan.

selamat pengantin madu

Assalamualaikum abang Denaihati .. Maafkan Shikin sebab menganggu abang Denaihati. Shikin nak minta tolong pada abang Denaihati untuk berkongsi kisah rumah tangga poligami saya yang sedang bergolak. Saya berusaha memohon bantuan daripada sahabat suami saya, Abang Man tetapi beliau tak berapa sudi nak membantu. Semuga luahan Shikin dapat melega hati yang gundah dan sedih teramat.

Shikin nak minta tolong pada abang Man tapi ternyata abg Man tak berapa nak sudi tolong Shikin. Tak pe lah abang Man.. Shikin faham tapi Shikin tetap nak minta tolong abang jugak tetang Jamal … Dah masuk 3 bulan Jamal tak bagi nafkah dekat Shikin. Sekarang ni Shikin tak de duit untuk belanja harian. Jika dia tak suka Shikin pun nafkah tetap kena bagi juga

Tadi Shikin wasap Abang jamal terus di blok no Shikin… Shikin cakap kat dia Shikin rindu tapi terus kena blok

Shikin mohon sangat pada abang Man .. Bantulah Shikin … Abang Man jangan dengar sebelah pihak. Shikin boleh explain kat abang nanti

Bagilah ruang pada Shikin untuk betulkan apa yang abang Man dengar dari Jamal.

Shikin bagi sijil nikah tu pun bersebab

Sijil nikah tu Abang Jamal minta ustaz dan hakim mahkamah di Kelantan keluarkan. Lagi pun abang Man.. Shikin dah check dengan kawan yang keje kat firma lawyer yang sijil tu bukan tak sah tapi sindiket. Untuk kes berpoligami ni perintah mahkamah keluar dulu baru sijil nikah

Abg Man … Tolong Shikin selamatkan rumahtangga Shikin nih abang

Banyak keaiban Abang Jamal yg abang Man tak tahu…

Abang Man .. Abang le harapan Shikin selain Allah utk lembutkan hati abang Jamal …

Shikin ada jumpe seorang ustaz untuk pulihkan Abang Jamal semula.. Insyaa Allah dalam proses. Shikin tidak henti-henti mendoakn untuk Abang Jamal.

Selama 7 tahun tahun setengah Shikin jadi wife Abang Jamal … Shikin sedar Shikin ada kekurangan … Tapi sebab musabab Abang Jamal nak ceraikan Shikin memang tak logik

Shikin tak pernah curang pada Jamal… Malah masih lagi jaga kehormatan Shikin sebagai wife dia… Jamal dah hmpir 3 bulan tak balik rumah Shikin

Tapi Shikin tetap sedia tuggu Abang Jamal

Selama Shikin kawin dengan Jamal … Alhamdulillah kehidupan mak mertua terbela berbanding dulu …

Bukan Shikin cakap Shikin yang bagi semua tu tapi melalui Shikin Allah atur semua tu… Tapi ada org tak suka Shikin banyak tegur Abang Jamal tentang dulukan keluarga dia.

Shikin risau lepas ni mak mertua tak dapat dah nak nikmati duit Abang Jamal macam selama tujuh tahun Abang Jamal dengan Shikin

Baru-baru ni je lah Abang Jamal banyak luangkan masa dan wang ringgit untuk mak dia… Shikin tahu hukum abang Man sebab itu Shikin tegur Jamal.. Dia kena lebihkn mak dia…

Shikin bantu mana yang Shikin mampu

Abang Man… Tolong lah Shikin ya … Tolongkan ingatkan Jamal tetang tanggungjawab dia terhadap Shikin dan anak Shikin. Kesian kat anak Shikin yang merindui ayahnya. Dia baru nak rasa kasih sayang dari seorang ayah walaupun hanya ayah tiri … susut badan anak Shikin sebab teringatkan ayahnye… Shikin pun sama.

Jamal sedap makan kat hotel-hotel..  tapi kami terpaksa ikat perut … Gaji Shikin pun bukanlah banyak … Gaji Shikin banyak kena potong loan rumah…

Minta tolong sangat-sangat abang Man.. Tolonglah Shikin… Bila abang tolong Shikin .. Allah akan tolong abg Man sekeluarga.

Shikin tahu abang Man seorang abang yang baik dengan Jamal … Tolong lah abang Man … Sebab tu Shikin text Abg Man. Jika tidak sebelum ni Shikin tidak pernah ganggu abang Man … Tapi Shikin rasa sudah tiba masanye Shikin kena bagi tau abg Man tentang hal ni

Kalau benci pun jangan le smpai macam ni

Dulu abang Jamal tak macam ni

Jamal memang baik tapi tak sangka dia sanggup blok Shikin

Nabi Muhammad saw pun tak ajar kita saling benci membenci

Sekurang-kurangnya kenanglah jua jasa Shikin selama menjadi isterinya… Hampir 25 tahun kami berkenalan.. tujuh tahun baru jadi husband n wife… Tapi memang tak disangka Jamal buat Shikin macam ni

Masa dia susah dulu.. Ada juga Shikin bantu dia

Kes muflis itu lagi lah …dulu Shikin le tempat dia ngadu masalah.. Hampir berjam-jam Jamal call Shikin nak cerita masalah dia termasuk hal rumhtangga … Masa tu Shikin belum kawin dgn Jamal lagi.. Shikin pun solo masa tu…tapi itu semua tinggal kenangan je

Sekarang dah sepi…

Tak ada tempat nak luah perasaan .. Kat abang Man je lah Shikin luahkan..harap abang Man sudi baca.. Walau tak balas

121 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!