Dialog orang kaya dan orang kurang kaya

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, aku tertarik dengan tulis di wall Facebook teman hebat smartlady yang juga seorang toke tudung dan toke emas. Beliau telah merakamkam dialog dua orang pelanggan untuk kita jadikan pengajaran.

Pemanggil 1 – “Kak saya baru beli 5 jongkong emas semlm, setiap satu 10 gram, u boleh jumpa i dan terang smartgold tak, u nak ke tak nak, kalau tak nak just forget it…!

Pemanggil 2 – “Kak saya ni adalah duit sikit kalau nak beli sekilo gold bar mcm mana yer, boleh saya jumpa kakak to know further tak, kakak ada masa tak?

Inilah warna-warni manusia ciptaan Allah SWT. Memang ramai manusia yang lebih sudu dari kuah. Apa agaknya komen teman-teman setelah baca dialog ini?

Minat nak beli tudung dan emas sila ke Facebook Smartlady.

[ad#nuffnang336]

50 Comments

  1. actually 2-2 kaya…hehehe…sebab mampu beli emas…cuba yang no 1 tu kaya yang agak sombong…no 2 kaya yang bersopan dan mungkin bersederhana..
    Curahan rasa Maziela_84 @ ..Join Contest Aku KayaMy Profile

  2. Hehehe.. biasa tu macam-macam karenah pelanggan.
    Akupun tak tau sangat pasal emas ni dan tak pasti juga apa niat diorang sebenar, tapi kalau ikut pemahaman aku diorang silap guna istilah saja agaknya. Cuma ayat pemanggil kedua tu “..boleh saya jumpa kakak..” nampak lebih sopan..
    Apa2 pun… mungkin ada sesetengah perkara berkaitan pelanggan yang perlu kita rahsiakan. Kalau orang lain yang share, just nak jadikan pengajaran xda masalah juga.. tapi kalau mereka tu bakal pelanggan kita sendiri rasanya tak sesuai perkara tu kita highlight, takut nanti boleh memberi kesan kepada kepercayaan pelanggan lain yang bakal berurusan dengan kita.. hanya pandangan 🙂
    Curahan rasa kulanz @ ..Blogger Jangan Lakukan 10 Perkara IniMy Profile

  3. sekadar nak berkongsi warna warni manusia….dari sini boleh belajar mengenai karekter seseorang…duit tak berkokok sebenarnya…ini lah yg selalu terjadi orang yg berduit selalunya mmg humble, sbb itu lah dipanggil “silent millionaires”…kalau kita nak sukses cara terbaik utk mendapat ilmu melalui pengalaman orang lain hanya perlu SOPAN & BERHEMAH…bukan susah pun nak bersopan…

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!