Benarkah Blogger dah tak kisah Pagerank?

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, entri jemputan oleh Ariffshah bertajuk “Google Pagerank 2011” dipublish tepat waktunya ketika Google sedang update pagerank secara besar-besaran setelah sekian lama tiada update. Mengikut entri Ariffshah google telah meletakan syarat yang lebih ketat dalam penilaian Pagerank sesebuah website dan blog. Sudah pastilah blog mengikut kriteria yang telah ditetapkan oleh google dalam jangka masa panjang akan mendapat kesan yang positif.

Dari feedback yang diterima melalui twitter dan juga komen di blog-blog yang menulis tentang PR update, ramai blogger dah tak kisah dengan Pagerank. Antaranya :

@ohbulancom PR mcm dah tak relevan. Unless kalau buat payperpost, TLA. Kalau nak cpm, PR don’t give any sense.

Komen yang di petik di entri blog Mohdisa : Google Pagerank update 2011
@Kreuger erm.. blog aku jatuh 1 anak tangga. dari 4 jatuh ke 3. tak pe la.. dah tadek ape dah aku nak kejar hehe~
@Eizil PR blog aku masih lagi ditakuk lama… tapi disebabkan aku tak ambil kisah sangat, takper aa kot.
@Kujie Blog Kak Jie dah 3 tahun dok PR3 tak pernah naik2btau sebab, banyak sgt link keluar, subdomain le apa tu tapi sebab tak kisah sgt pun, trafik ok je alexa je yg nak tengok sbb ranking dia lebih spesifik.

Benarkah PR dah tak releven??
Benarkah blogger dah tak kisah Pagerank??

[ad#nuffnang336]

159 Comments

  1. Pingback: Pagerank Alkiram.Net Jatuh Satu Anak Tangga | Jurnal Alkiram
  2. bagi saya pr tetap penting. walaupun ramai yg lebih suka pada alexa, pada saya alexa is just about your traffic but pr is about the quality of your traffic… hehe… betul ke? or salah and menyimpang jauh? hahaha
    Curahan rasa papabear @ ..LHDN going after Bloggers!My Profile

  3. hahaha..malas nak ambik kisah, sebab bila terlalu kisah,..frust pulak nanti kalau pr tak naik

  4. Bagi aku PR masih penting…cuma kalau nak kejar semata-mata untuk PR banyak sangat kerja renyah2 nak kena buat.So blogging jer la mana yg patut..selagi boleh dapat tempat 1st page kira dah ok dah tuh.Kengkadang PR tinggi tak semesti kita akan berada dimuka pertama dalam semua kata kunci.Paling tinggi pernah aku rasa pun PR5.Tapi tu pun kejap.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!