Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, awal pagi tadi ada terima pesanan wassap dari seorang rakan beritahu pesawat AirAsia dari Surabaya ke Singapore hilang. Aku tak berani nak sebarkan berita tersebut kerana tidak mahu menyebarkan berita palsu. Ketika blog ini ditulis berita Astro Awani telah melaporkan kehilangan pesawat AirAsia ini.
Sebuah pesawat penerbangan AirAsia dari Surabaya ke Singapura hilang komunikasi dengan menara kawalan pada Ahad. Pesawat QZ8501 itu terputus hubungan dengan menara kawalan Jakarta pada 6.17 pagi waktu tempatan, menurut pegawai Kementerian Pengangkutan Indonesia sepertimana dipetik AFP. – Astro Awani
Semasa sibuk kisah kehilangan pesawat MH370 dan tragedi MH17 aku pernah terbaca kisah konspirasi kehilangan pesawat dan antara konspirasi Diego Garcia yang ditulis adalah bakal akan hilang satu pesawat Malaysia yang terbang ke atau dari Indonesia. Adakah kehilangan pesawat AirAsia QZ8501 ini satu konspirasi tiada siapa yang dapat menjawab.
An AirAsia plane travelling from Surabaya, Indonesia to Singapore has lost contact with air traffic control on Sunday morning. QZ 8501 has 155 people on board, including one Singaporean, one British, one Malaysian, three Koreans and 149 Indonesians, according to Indonesia’s Transport Ministry. “AirAsia Indonesia regrets to confirm that flight QZ8501 from Surabaya to Singapore has lost contact with air traffic control at 07:24 hrs this morning,” said an airline statement. “At the present time, we unfortunately have no further information regarding the status of the passengers and crew members on board. – The Sunday Times
Sebagai pengiat sosial media jangan sesekali kita menyebarkan berita yang tidak pasti tentang kehilangan pesawat QZ8501 melainkan sudah disahkan. Jangan menyakiti hati 155 keluarga mangsa dengan berita-berita palsu. AirAsia Indonesia telah mengeluarkan semua nama penumpang QZ8501 dan salah seorang adalah rakyat Malaysia iaitu Chung Huei Sii. Sama-sama kita berdoa semuga pesawat QZ8501 dan mangsa yang malang diketemui.
Kenyataan rasmi dari AirAsia Indonesia telah dikeluarkan dan ada berita katanya terdapat Pesawat yang Jatuh di Perairan Belitung Timur tetapi pihak berkuasa Indonesia menafikan. Untuk berita terkini kehilangan AirAsia QZ8501 yang sah sila ke website Astro Awani..
Berita Terkini Kehilangan Pesawat AirAsia QZ8501
Rahsia Yakjuj Makjuj sudah terbongkar! Klik Sini
Jana Duit Tanpa Modal. Hanya perlukan kemahiran untuk dapatkan duit. Klik Sini
Panduan Lengkap buat duit dengan Facebook. Klik Sini[/box]
167 Comments
pihak berkuasa dah pun jumpa serpihan pesawat. semoga allah tabahkan hati keluarga
Curahan rasa nikkhazami @ ..(Sinopsis) Istikharah Cinta di Tv3
saya baru hari ni boleh hantar komen sebab baru boleh guna internet. banjir di kelantan ni memang teruk
Curahan rasa nikkhazami @ ..(Sinopsis) Istikharah Cinta di Tv3
selagi ade masa ni mari kita komen banyak banyak utk bantu mangsa banjir agar dpt ringankan beban mereka/
Curahan rasa nikkhazami @ ..(Sinopsis) Istikharah Cinta di Tv3
Akhirnya ditemukan pula jenasah 40 penumpang Pesawat Air Asia dan dievakuasi dengan menggunakan KRI Bung Tomo
Curahan rasa Hamizan Update @ ..Jenasah Penumpang Pesawat Air Asia Ditemukan
tahun mendukacitakan untuk malaysia. semoga segala musibah ini di ambil dari sudut positif. Allah nak uji kita.
https://afterfeelsolution.wordpress.com/
benar tu….tahun yang paling banyak musibah.
tapi jika melihat dari sudut hikmah, ternyata peringatan-peringatan dari Allah adalah kerana Dia menyayangi kita semua..
Curahan rasa maria @ ..2014; Antara Hikmah Dan Musibah
dalam berita tadi cakapsudah jumpa beberapa mayat..takziah buat semua mangsa..tahun ini betul2 hebat dugaan buat kita semua
Curahan rasa blogger lelaki @ ..Jom Aktifkan Mykad
Semoga berita ditemukannya puing-puing pesawat dan jenasah penumpang Pesawat Air Asia QZ8501 ini segera dikonfirmasi kebenarannya oleh pihak-pihak yang terkait
Curahan rasa Blog Nailah @ ..Penemuan Pesawat Dan Jenasah Penumpang AirAsia QZ8501 Yang Hilang Jatuh
Banyak betul dugaan malaysia tahun ni. Semoga semuanya selamat. Mangsa banjir dan penumpang air asia.
Curahan rasa nikkhazami @ ..(Sinopsis) Istikharah Cinta di Tv3
ya betul banyak betul dugaan dalam tahun ini…diharap tahun hadapan 2015 tiada apa-apa yang teruk akan berlaku..insyallah
Curahan rasa blogger lelaki @ ..Jom Aktifkan Mykad
Berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul. Semoga keluarga mangsa diberi kekuatan dan ketabahan
Semoga pesawat air asia ini segera ditemui dan menangkis segala spekulasi.
Curahan rasa BM @ ..Rangkuman Tahun 2014 (Ilmu Dikongsi Bersama)
Moga misteri kehilangan pesawat kali ini dapat terungkai dan ada jalan penamatnya. Moga keluarga penumpang dan crew tabah.
Curahan rasa Ila Fyra @ ..2 Cara Mudah Jadi Ahli Shaklee
semoga cepat ketemui kapal terbang tersebut ya musibah yg kita semua minta simpang berlaku tp allah itu maha mengetahuinya..
Curahan rasa adna2029 @ ..Our little Bridgette discovers a balloon that blows back
Polair Polda Bangka Belitung (Babel) melaporkan adanya temuan serpihan di perairan utara Bangka dan Pulau Tujuh. Temuan tersebut diperoleh berdasarkan informasi dari nelayan Belinyu.
Curahan rasa Abdullah @ ..Islam Agama yang Sempurna (Bagian 7: Islam dan Politik)
Berharap sangat kehilangan Pesawat AirAsia QZ8501 akan dijumpai.
Janganlah hilang lagi secara misteri seperti MH370.
Curahan rasa Mrs. A @ ..New IC
Ya benar. Harap jalan ceritanya tidak seperti MH370 yang hilang begitu sahaja tanpa petunjuk.
Curahan rasa Ila Fyra @ ..Hernia Pada Bayi Mengundang Komplikasi
Setiap kali musibah yang menimpa banyak penganalisis tidak bertauliah muncul. Semua dengan satu tujuan iaitu memecahbelahkan rakyat Malaysia. Banyak sangat fitnah.
Curahan rasa cikpin @ ..Kurma Untuk Mangsa Banjir
Comments are closed.