AirAsia Surabaya ke Singapura Hilang

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, awal pagi tadi ada terima pesanan wassap dari seorang rakan beritahu pesawat AirAsia dari Surabaya ke Singapore hilang. Aku tak berani nak sebarkan berita tersebut kerana tidak mahu menyebarkan berita palsu. Ketika blog ini ditulis berita Astro Awani telah melaporkan kehilangan pesawat AirAsia ini.

Sebuah pesawat penerbangan AirAsia dari Surabaya ke Singapura hilang komunikasi dengan menara kawalan pada Ahad. Pesawat QZ8501 itu terputus hubungan dengan menara kawalan Jakarta pada 6.17 pagi waktu tempatan, menurut pegawai Kementerian Pengangkutan Indonesia sepertimana dipetik AFP. – Astro Awani

Semasa sibuk kisah kehilangan pesawat MH370 dan tragedi MH17 aku pernah terbaca kisah konspirasi kehilangan pesawat dan antara konspirasi Diego Garcia yang ditulis adalah bakal akan hilang satu pesawat Malaysia yang terbang ke atau dari Indonesia. Adakah kehilangan pesawat AirAsia QZ8501 ini satu konspirasi tiada siapa yang dapat menjawab.

An AirAsia plane travelling from Surabaya, Indonesia to Singapore has lost contact with air traffic control on Sunday morning.  QZ 8501 has 155 people on board, including one Singaporean, one British, one Malaysian, three Koreans and 149 Indonesians, according to Indonesia’s Transport Ministry. “AirAsia Indonesia regrets to confirm that flight QZ8501 from Surabaya to Singapore has lost contact with air traffic control at 07:24 hrs this morning,” said an airline statement. “At the present time, we unfortunately have no further information regarding the status of the passengers and crew members on board. – The Sunday Times

Sebagai pengiat sosial media jangan sesekali kita menyebarkan berita yang tidak pasti tentang kehilangan pesawat QZ8501 melainkan sudah disahkan. Jangan menyakiti hati 155 keluarga mangsa dengan berita-berita palsu. AirAsia Indonesia telah mengeluarkan semua nama penumpang QZ8501 dan salah seorang adalah rakyat Malaysia iaitu Chung Huei Sii. Sama-sama kita berdoa semuga pesawat QZ8501 dan mangsa yang malang diketemui.

airasia qz8501 yang hilang

Kenyataan rasmi dari AirAsia Indonesia telah dikeluarkan dan ada berita katanya terdapat Pesawat yang Jatuh di Perairan Belitung Timur tetapi pihak berkuasa Indonesia menafikan. Untuk berita terkini kehilangan AirAsia QZ8501 yang sah sila ke website Astro Awani.kenyataan rasmi AirAsia Indonesia.

Berita Terkini Kehilangan Pesawat AirAsia QZ8501


[box type=”shadow”]Sponsor Ads

Rahsia Yakjuj Makjuj sudah terbongkar! Klik Sini

Jana Duit Tanpa Modal. Hanya perlukan kemahiran untuk dapatkan duit. Klik Sini

Panduan Lengkap buat duit dengan Facebook. Klik Sini[/box]

167 Comments

  1. kotak hitam air asia pun dapat jumpa. kotak hitam mh370 entah kemana entah. rasa sgt ditipu oleh “ORANG BESAR”

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!

Think Quran