Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar sahabat pembaca setia dan juga yang pertama kali terjumpa blog ini. Dah baca ke entri sebelum ini “soal jawab solat jamak yang ramai keliru“. Kali ini Abang nak berkongi jadual waktu berbuka puasa dan Imsak Malaysia.

Waktu berbuka puasa dan Imsak Malaysia 2017

Syukur ALLAH SWT telah pilih kita untuk bertemu dengan Ramadhan bulan Rahmat, Bulan Pengampunan dan Bulan Pembebasan dari api neraka untuk tahun 2013/1434H. Ramadhan bulan untuk merehatkan sistem penghadaman setelah dibebankan dengan berbagai makanan selama 11 bulan yang lain. Bulan untuk muhasabah diri dan meletakan diri pada landasan yang betul setelah tersalah fokus terlebih dunia sepanjang 11 bulan yang lepas.

Niat Berpuasa Bulan Ramadhan

Niat Berpuasa Bulan Ramadhan

Niat Berbuka Puasa

Niat Berbuka Puasa

Untuk paduan semua disertakan Jadual waktu Imsak dan Berbuka puasa Negeri-negeri seluruh Malaysia 2013. Semuga jadual ini akan memudah dan melancarkan ibadah Ramadhan Rakan blogger. Lebihkan doa kita sebelum berbuka puasa dan sebelum bersahur insyallah ALLAH SWT mendengar doa kita.

Kepada Rakan Blogger yang menggunakan platform Blogspot dan WordPress boleh pasang plugin Waktu Solat untuk countdown waktu imsak dan berbuka puasa mengikut kawasan anda. Dan jangan lupa baca larangan-larangan ketika berbuka puasa @ link.

Kepada yang mencari lokasi menarik untuk Buffet Ramadan bolehlah klik entri “Buffet Ramadhan Hotel dan Restoran Malaysia“.

Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri seluruh Malaysia mengikut Zon untuk tahun 2013/1434H – sumber

 

170 Comments

  1. Ramadhan Karim! Semoga Ramadhan kali ini adalah Ramadhan yan terbaik buat kita semua umat Islam dan semoga dengan keberkatan di bulan Ramadhan umat Islam dikurniakan kekuatan dan kemenangan hakiki.

  2. slmt berpuasa kpd semua umat Islam. jdikanlah Ramdhan tahun ini seolh-olh ini adalah Raamadhan yang terakhir bg kita…

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!