Tolong BLOG aku terlebih saiz

Semalam aku terjumpa link Meta Tags Analyzer. Apa lagi aku pun teruslah mencuba dan hasilnya :

This page exceeds 150k in size. In order to conserve bandwidth we have only analyzed approximately 150k of HTML source which is the maximum analyzed for non ScrubTheWeb.com™ Members. Large Web pages rarely do well in search engines because of keyword saturation and lack of focus. To be on the safe side and to insure your Web page is robot friendly to all major search engines, we suggest you limit your Web page’s content to well under 100k. Because of this limit, some warnings or error messages such as missing Tags may not be valid to the actual page.

Jujur dalam istilah kampung aku ni memang bangang sangat benda-benda ni. Aku minta bantuan teman-teman untuk jelaskan sikit masalah yang sedang blog aku hadapi. Kalau ikut jawapan di atas blog yang terbaik mesti bersaiz bawah 100k.


Soalan aku :

1. Macam mana saiz blog kita diukur hingga menghasilkan saiz kurang atau lebih 100k.
2. Bagaimana cara untuk aku kurangkan saiz blog aku kurang daripada 100k.

Aku pasti ada teman-teman yang mahir boleh berkongsi ILMU yang juga boleh dimanafaatkan oleh ramai teman-teman yang singgah sebentar di blog ini.

Teman-teman juga dijemput untuk follow aku punya Facebook dan Twitter.

---

  1. hmm
    blog saya pon terlebih saiz. na buat macam mane ni ek ? pening3.

  2. saya pikir masalah ini telah selesai sekarang

  3. tapi kalau aku tengok ekarang blog bro DH ini ringan ko’ nampaknya…

  4. aku juga kurang paham ni bro pasal benda ni..

Trackbacks

  1. [...] tidak begitu kuat. Yang ada hanya sekadar 1 bar untuk line 3G. Kalau nak melayari website dan blog yang ringan sizenya memang boleh tetapi tidak untuk website dan blog yang penuh dengan widget. Untuk mendapat line [...]