Soalan Percubaan PMR Online 2011

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Peperiksaan PMR 2011 tinggal tak berapa hari lagi. Kalau tak tahu jadual boleh terjah lansung di entri “Jadual Peperiksaan PMR 2011“. Sebagai seorang bapa berdebar juga sebab anak sulong aku dan 4 orang anak saudar akan menghadapi peperiksaan PMR 2011. Sebelum abang balik asrama selepas cuti raya aku dah bagi beberap tips untuk menghadapi peperiksaan PMR.

Tips Menghadapi Peperiksaan PMR :

1. 1 bulan sebelum peperiksaan jangan baca buku teks nanti pening. Fokus menjawab soalan-soalan percubaan sebanyak yang mungkin.  Lebih banyak soalan yang kita jawab keberangkalian untuk menjawab soalan yang akan keluar dalam peperiksaan sebenar lebih tinggi. Buku teks hanya menjadi rujukan untuk jawaban soalan yang kurang pasti sahaja.

Antara Soalan Percubaan PMR 2011 online :

2. Buat nota kecil untuk jawaban soalan PMR yang berkemungkinan keluar untuk dijadikan rujukan sebelum masuk ke ruang peperiksaan. Jangan bawa buku teks ketika nak pergi exam nanti bertambah pening.

3. Sentiasa berdoa semuga ALLAH SWT bukakan hati untuk membaca dan menjawab soalan percubaan yang bakal keluar dalam peperiksaan sebenar dan dapat menjawab dengan baik.

4. Jaga kesihatan dengan makan makanan yang seimbang, cukup minum air dan tidur yang cukup. Terbaik tidur awal dan bangun awal pagi untuk mengulangkaji pelajaran.

5. Anak dan ibubapa mesti rajin solat malam berdoa semuga ALLAH SWT memudahkan urusan peperiksaan PMR.

Kalau Rakan Blogger ada tips lain bolehlah kongsi untuk anak-anak calon PMR 2011. Kita doakan semua calon PMR 2011 berjaya dengan cemerlang.

---

  1. PMR atau ujian Nasional di sini selalu membuat berdebar menunggu putusannya
    Entri terbaru smp3lembang – Preview Semifinal Piala Eropa 2012 Jerman Vs ItaliaMy Profile

  2. selain mencuba soalan percubaan negeri2, cuba juga beberapa soalan ramalan … yg dibuat oleh guru berpengalaman. good luck!
    Entri terbaru Acik – Bagaimana Nak Jadi PandaiMy Profile

  3. jelly gamat says:

    good luck para calon PMR 2011

  4. oh bapa ye .. moga anak berjaya ye ..good luck pada semua calon PMR juga

  5. all the best utk calon2 PMR this year!=)

  6. Biasanya ada 2 -3 soalan percubaan yang akan naik dalam peperiksaan yang betul.

  7. Entri ini amat berguna kepada semua pelajar yang akan menghadapi PMR tahun ini.

  8. Terima kasih untuk info ni,saya dah share kat sepupu
    Entri terbaru wazy – Wordless Wednesday #17 : Honda C70My Profile

  9. Tips yang sangat bagus
    Semoga mereka yang menghadapi PMR bisa melakukannya dengan optimal dan penuh percaya diri
    Entri terbaru Rina As – Google Plus Resmi di Buka Untuk Umum | Google+My Profile

  10. good luck utk anak..
    Entri terbaru Ibu Mifzal Arsyad – Siaran Langsung Perlawanan Bola Sepak Kelayakan Sukan Olimpik 2012 (Malaysia vs Jepun)My Profile

  11. gudluck sume calon pmr 2011..

  12. besnye skang..sng je nak cari soalan percubaan..

  13. Bolehlah pelajar PMR membuat persediaan dr skrg dgn adanya soalan percubaan secara online. Semoga mereka menjawab soalan dgn tenang dan dpt keputusan yg cemerlang.
    Entri terbaru sensasi2020 – Cabaran Malaysia #Merdeka54My Profile

  14. semua tips di atas amat berguna kepada pelajar
    Entri terbaru KiD – Seronoknya dapat shopping RM5,000!!My Profile

Trackbacks

  1. [...] untuk-untuk peperiksaan yang besar-besar macam PMR 2011 ni atau apa saja lah yang melibatkan masa depan kita ni. Memang [...]

  2. [...] Soalan Percubaan PMR Online 2011 [...]

  3. [...] Koleksi Soalan Percubaan PMR Online [...]

Artikel pilihan...close