Semak Saman Trafik Online

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, sekarang sana sini sibuk bercerita tentang Kamera AES. Secara peribadi aku memang sokong dengan Projek Kamera AES cuma perlu dibuat pembaikan mana-mana yang lemah. Sebab utama aku sokong Projek Kamera AES kerana ramai sangat samseng jalanraya yang suka-suka bawa kenderaan macam jalan mak bapak diaorang.

Aku memang tah faham puak-puak yang menyokong samseng jalanraya ni. Dah berani nak bawa laju jangan malas nak bayar saman. Nyawa pengguna jalanraya lain lebih bernilai daripada nyawa samseng jalanraya ini.

Joom periksa kawasan Lokasi Kamera AES @ JPJ.

Kemudahan internet memudahkan pemandu di Malaysia untuk semak saman trafik secara online atau SMS. Yang lebih menarik pemandu akan dimaklumkan setiap kali mendapat saman trafik melalui SMS dan email jika berdaftar dengan MyEG. Dengan semua kemudahan semakan saman online menyebabkan pemandu Malaysia semakin berani kerana tak perlu berjumpa Polis atau JPJ untuk menyemak saman trafik. Patutlah jumlah kemalangan kian meningkat.

Saman Trafik Online

Semak Saman Trafik Polis online

Semak saman trafik JPJ melalui Online :

Hanya perlu memasukan no kad pengenalan atau masukan no kad pengenalan dan no plat kereta @ JPJ Online

Semak saman Polis melalui SMS :

  • Taip POLIS SAMAN [NO KAD PENGENALAN] hantar kepada 32728
  • contoh :  POLIS SAMAN 701010011010 hantar kepada 32728

atau untuk dapatkan maklumat lebih detail , taip sms :

  • POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] SEMUA , hantar kepada 32728
  • contoh :  POLIS SAMAN BHN786 hantar kepada 32728

Kalau mahu detail saman dihantar ke alamak email, taip

  • POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] [email ] hantar kepada 32728
  • Contoh : POLIS SAMAN BHN786 denaihati@yahoo.com dan hantar ke 32728

Kepada yang dah tersenarai ada saman trafik boleh buat pembayaran saman  secara online di MyEG tapi mesti daftar jadi ahli.

Selain semak saman trafik secara online dan SMS pemandu juga boleh memperbaharui cukai jalan kenderaan secara online dan membeli insuran secara online. Kalau nak tahu boleh lansung ke “Renew Road Tax secara Online“.

Untuk melihat gambar sikap buruk pemandu Malaysia boleh terus ke “Gambar Sikap Buruk Pemandu Malaysia“. Untuk melihat kereta-kerta terbaru boleh terjah “Autoworld“.

---

  1. Barangkali ini bisa menjadi sebuah pelajaran berharga untuk semua orang
    Entri terbaru Mas Gie – Sepeda Motor Bebek Injeksi Kencang dan Irit Jupiter Z1My Profile

  2. kalau cek kna plak saman..adoiyai..hehe
    Entri terbaru AKU LOLA KE? – Kasihan..Anjing Ini Kehilangan Kaki HadapannyaMy Profile

  3. teknologi nie semakin memudahkan semua..
    Entri terbaru AKU LOLA KE? – Lelaki Miskin Ini Merupakan Adik Presiden Amerika Barack ObamaMy Profile

  4. Hal semacam ini tentunya juga sangat diperlukan oleh para pemandu di Indonesia.
    Entri terbaru Bang Iwan – Fenomena Mudik LebaranMy Profile

  5. info salah, buta2 jer kene rm0.50..lepas send sms ikut entry kt atas,ader msg reply charge 50sen ” sila taip POLIS SAMAN [no ic/no kend][email] & sms ke 32728..

  6. alhamdulillah xda saman.mgkn sebab jarang memandu.
    Entri terbaru khairil – Kisah Paling Lawak Dalam Sejarah Olimpik Di Kolam RenangMy Profile

  7. Nasib baik x kena saman pon.. Alhamdulilah..
    Entri terbaru Webberita – Eyriqazz vs DenaihatiMy Profile

  8. tak ada saman lah
    Entri terbaru Belajar Internet – Membuat Widget Kode Warna HTML LengkapMy Profile

  9. masa aku tinggal kat malaysia dahulu, kawan juga suka bayar saman online, memang lebih senang.
    Entri terbaru Sungkem – PulauWeb Hosting MurahMy Profile

  10. aziman bin abdul majid says:

    assalamualaikum dan selamat pagi kepada semua pihak polis bulan lepas saya disaman tidak memakai topi keledar jadi berapa kos kompoun bayaran itu saya aziman bin abdul majid-890910-14-5995-no h/p=012-9315126 harap maklum sekian

  11. salam, saya nak tanya nie..kalo ade saman trafik, rotex insurans ley hidup kan ke tak??
    Entri terbaru gee – IBU TUNGGAL YANG BERJAYA DI MATA AKUMy Profile

  12. Perkhidmatan ni memang bagus dan aku telah gunakan sejak zaman berzaman. Rasanya dulu dia ada ada hantar email setiap bulan memberitahu status saman tapi sekarang tak terima la pulak.
    Entri terbaru RIS-FAMILI – Wordless Wednesday | Amin Cerita Tentang Abah & MakMy Profile

Trackbacks

  1. […] setiap trafik ke blog denaihati (3,340)Dua Kopitiam yang ada sijil halal daripada JAKIM (46,400)Semak Saman Trafik Online (63,200) Terjah blog Denaihati.com untuk plebagai info berkaitan blog, SEO dan pelbagai […]

  2. […] (Cara lengkap boleh terus @ Semak Saman Online) […]

  3. […] Semak Saman Trafik Online dan Sms […]

  4. […] melakukan sebarang urusan yang menggunakan internet. Selain perbankan online, perniagaan online, semak saman online dan sebagainya. Kini anda jangan khuatir jika telefon bimbit mengalami masalah kekurangan nilai […]

  5. […] Credit to:  Puan Bee (Cek Saman Trafik ( SMS dan Email ) dan Denaihati (Semak saman trafik online) […]

Artikel pilihan...close