Rezeki yang tidak disangka-sangka

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, alhamdulillah aku pun tumpang gembira melihat kegembiraan teman blogger yang menang hadiah terutama iPad 2 ibarat mimpi menjadi kenyataan. Semua itu tidak datang bergolek berkat usaha dan izin dari Allah SWT.

Aku pun nak ucap trillion terima kasih kepada Saudara Saiful dan Isteri yang out of the blue tiba-tiba bagi hadiah katanya beli kat London (kalau silap betulkan).

20110617-084034.jpg

Teringat Firman Allah SWT ayang maksudnya : “”Perumpamaan orang yang menginfakkan hartanya di jalan Allah seperti sebutir biji yang menumbuh tujuh tangkai, pada setiap tangkai ada seratus biji. Allah melipatgandakan bagi siapa yang Dia kehendaki Dan Allah Mahaluas, Maha Mengetahui” Al-Baqarah : 261.

Winston Churcill pun ada berkata “We make a living by what we get, we make a life by what we give“.

Dari pengalaman hidup aku yakin sangat dengan konsep Hidup Untuk Memberi kerana akan jelas lihat kegembiraan pada wajah penerima sudah membuat hati gembira terutama pada mereka yang berusaha siang dan malam untuk mendapat apa yang diimpikan. Jangan harapkan balasan kerana rezeki Allah Maha luas balasannya samada kegembiraan, ketenangan, kebahagian, harta benda, kesihatan, anak yang soleh, kerjaya yang bagus dan macam-macam cara pulangan yang kita akan dapat. Biarkan sahaja Allah menentukan jangan difikirkan.

Terima kasih Allah terima kasih sahabatku inilah yang dikatakan rezeki yang tidak disangka-sangka apa lagi yang nak ku kata.

---

  1. memang yang namanya rejeki, jodoh, dan kematian adalah urusan Allah….
    Entri terbaru Dadan – Laga Euro 2012 : Yunani vs RusiaMy Profile

  2. alhamdulilah,,saya turut senang.
    Entri terbaru salsabila – Paris Hilton PerfumeMy Profile

  3. selamat ya..,
    alhamdulillah..,
    Entri terbaru tyas – Merenung Mebelum bObOMy Profile

  4. alhamdulillah ya..,
    sesuatu :)
    Entri terbaru Bun No Ichi – Menyimpan Data, Info, Foto dan Kenangan dari FBMy Profile

  5. kebaikan akan berbuah kebaikan pula…
    Entri terbaru Dadan – Siklus Banjir Lima Tahunan Ancam JakartaMy Profile

  6. Subhanallah..Janji Allah selalu terbukti..akan diberikan rezeki dari jalan yang tak kita sangka..
    Entri terbaru Sams – MANTAN PEMAIN AC MILAN YANG PERNAH MEMBELA TIM AZZURIMy Profile

  7. wah, selamat ya. Semoga kita menjadi hamba Allah SWT yang memberi dan bersedekah kedapa semua muslim yaw.
    Entri terbaru Diskusi Blogger Pemula – Hal Menarik di Diskusi Blogger PemulaMy Profile

  8. wah..selamat, emang allah sangat luar biasa dan berkehendak kepada siapa aja yang beliau mau…?
    Entri terbaru Sulistyo – Tempat Belanja Favorit JakartaMy Profile

Trackbacks

  1. [...] pendapat para Ulama dijelaskan di atas, kemudian pengarang buku: Keluarga Berencana Indonesia (KB) Ditinjau dari Huku Islam berkesimpulan bahwa melaksanakan sterilisasi untuk membatasi kelahiran [...]

Artikel pilihan...close