Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Perancangan Wang dari Sekarang hadiah dari Kak jie

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, yang ditunggu sudah tiba. Hadiah menang contest mudah kuji2.com dah sampai melalui Pos Ekspress. Buku Perancangan Wang dari Sekarang coretan Pakdi pengasas komuniti BicaraJutawan.com menjadi hadiah yang sungguh berharga dari Kak Jie. Buku yang sungguh menarik untuk aku menambah ilmu dalam perancangan wang bak kata Azman “Mengurus kewangan dalam hidup ini bagai bermain teka silang kata. Satu huruf berubah aliran tunai turut berubah“.

Buku tulisan Pakdi

Ramai yang fikir perancangan kewangan hanya boleh dilakukan apabila kita ada banyak duit. Pemikiran begini adalah tersangatlah salah. Kebanyakan orang yang kaya raya bukanlah dilahirkan kaya tetapi mereka menjadi kaya kerana telah merancang wang mereka dari awal. Begitu juga ada yang kata nak memberi dan bersedekah kena tunggu kaya. Sebenarnya merancang wang dan memberi dari awal adalah tips untuk menjadi kaya … kenapa tak percaya???

P/s : Buku ini berharga RM 17.50 dan boleh dibeli di kedai-kedai buku MPH, BookCafe.com.my, pts.com.my atau melalui Pakdi sendiri di Buku @ Pakdi.net

[ad#advertlets336]

---

  1. nak dptkan juga la buku tu

  2. Sepatutnya kewangan dirancang dari semalam. Hehe.

  3. salam saudara..
    dah ada panduan tu..
    nak dengar juga rakan kita
    jadi jutawan satu hari nanti
    Entri terbaru zulkbo – Penyakit Darah Tinggi Dan KitaMy Profile

  4. fahmi ibrahim says:

    saya perlu dapatkan sanaskah buku tu nanti.

  5. wah…best la bro hadiah ekau dah sampai
    pasnih jgn lupa baca plak buku tu
    leh kongsi sikit2 info dalam buku tu dkt blog nih

    P/S : Rajnikanth Nak Datang Malaysia? Biar Betul?? Nak Kena Pergi Jumpa Nih!

  6. tahniah. x dpt plak aku sertai contest tu.hehe
    Entri terbaru ilhamputra – Panduan Bina Blog Menggunakan BloggerMy Profile

  7. dah lama tak layan buku2 tebal camni

    • Kalau buku tebal2 macam buku panduan telefon tu, rasanya saya tidak akan dilayan sampai bila2.. tapi kalau buku komik, sekejap jer habis baca.

  8. mmg nak merancang. tp belum sempat merancang wang asik lebur jer..hehehe

    • Betul tu… macam saya juga.. kata nak rekod semua aliran keluar masuk duit dalam buku kira2.. tapi lepas seminggu dah tak mengamalkan benda tu lagi.. duit pun cepat jer mengalir keluar…

  9. wah,nak jugak….huhuhuhu….
    Entri terbaru eyriqazz – Alexa Ranking Below 150K In 3 MonthsMy Profile

  10. Rancang wang dari sekarang. Erk. Mmg nak kena start merancang nih. Huhu.
    Entri terbaru bubbles182 – Another well spent weekend in PenangMy Profile

  11. tahniah dan ilmu itu amat berharga! :D
    Entri terbaru mummynana – Kawal Pengambilan Minuman 3in1My Profile

  12. Ilmu tidak ternilai tu. Selalu juga nampak buku2 macam ni tapi belum ada kesempatan nak memiliki.
    Entri terbaru Steward John – DoFollow and NoFollowMy Profile

  13. Memang pos ekspress…Pakdi baru saja hantar bagitau dia pos semalam…. hari ni dah dapat.

    Ada kontest kat blog Pakdi mengenai buku ini bagi siapa yang buat preview.
    Entri terbaru Kujie – Rangsangan Seksual Kanak-kanakMy Profile

  14. kreuger says:

    owh tak aci. Setelah sampai ke rumah, aku dapati contest ni dah pun tamat. Hari tu satu hari phone kena blocked. Kecewa xdapat adiah. Kejap sgt contest ni. Haha

  15. Mengamankan yang pertama dulu….
    Selamat Siang semuanya.
    Entri terbaru Bang Iwan – Sarah Idol jadi Vokalis Band CoklatMy Profile

Trackbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Denaihati, Kaki Komplen. Kaki Komplen said: PING: Perancangan Wang dari Sekarang hadiah dari Kak jie – http://tinyurl.com/2vwr9ve via http://goo.gl/8FLH […]

Artikel pilihan...close