Perancangan Wang dari Sekarang hadiah dari Kak jie

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, yang ditunggu sudah tiba. Hadiah menang contest mudah kuji2.com dah sampai melalui Pos Ekspress. Buku Perancangan Wang dari Sekarang coretan Pakdi pengasas komuniti BicaraJutawan.com menjadi hadiah yang sungguh berharga dari Kak Jie. Buku yang sungguh menarik untuk aku menambah ilmu dalam perancangan wang bak kata Azman “Mengurus kewangan dalam hidup ini bagai bermain teka silang kata. Satu huruf berubah aliran tunai turut berubah“.

Buku tulisan Pakdi

Ramai yang fikir perancangan kewangan hanya boleh dilakukan apabila kita ada banyak duit. Pemikiran begini adalah tersangatlah salah. Kebanyakan orang yang kaya raya bukanlah dilahirkan kaya tetapi mereka menjadi kaya kerana telah merancang wang mereka dari awal. Begitu juga ada yang kata nak memberi dan bersedekah kena tunggu kaya. Sebenarnya merancang wang dan memberi dari awal adalah tips untuk menjadi kaya … kenapa tak percaya???

P/s : Buku ini berharga RM 17.50 dan boleh dibeli di kedai-kedai buku MPH, BookCafe.com.my, pts.com.my atau melalui Pakdi sendiri di Buku @ Pakdi.net

[ad#advertlets336]

Comments

    • says

      Kalau buku tebal2 macam buku panduan telefon tu, rasanya saya tidak akan dilayan sampai bila2.. tapi kalau buku komik, sekejap jer habis baca.

    • says

      Betul tu… macam saya juga.. kata nak rekod semua aliran keluar masuk duit dalam buku kira2.. tapi lepas seminggu dah tak mengamalkan benda tu lagi.. duit pun cepat jer mengalir keluar…

  1. kreuger says

    owh tak aci. Setelah sampai ke rumah, aku dapati contest ni dah pun tamat. Hari tu satu hari phone kena blocked. Kecewa xdapat adiah. Kejap sgt contest ni. Haha

Trackbacks