Penawar SELSEMA BABI atau Influenza A (H1N1)

Spread the love

Jumlah terkumpul kes H1N1 sehingga 4/7/2009 yang dilaporkan kepada Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sehingga hari ini meningkat kepada 90,218 kes dengan 383 kematian daripada 126 negara, iaitu pertambahan 9,189 kes dan 43 kematian. Lima negara yang melaporkan pertambahan kes tertinggi adalah Amerika Syarikat (6,185), Mexico (1,234), United Kingdom (1,089), Singapura (91) dan New Zealand (87)..Di Malaysia sebanyak 35 lagi kes jangkitan selesema babi atau influenza A (H1N1) dikesan di negara ini hari ini menjadikan jumlah terbaru meningkat kepada 326 kes berbanding 291 sebelumnya, tanpa ada kes kematian.Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) juga telah mengistiharkan wabak selsema babi sudah di tahap ke 6 iaitu tahap pandemik.

Dunia sebenarnya dalam ketakutan tetapi ianya tidak diberita dengan sebenarnya supaya tidak timbul rasa panik. Amerika, Jepun dan beberapa negara dengan beribu saintis dan jutaa dollar sedang berusaha keras mencari penawar selsema babi.

Hadis riwayat Al-Bukhari menyebut yang maksudnya seperti berikut  “Habbatus Sauda’ mempunyai penawar bagi semua penyakit kecuali maut.”

Mencegah lebih baik daripada merawat. Kenapa kita tidak bersedia dari sekarang? Berdasar kepada keyakinan Hadis Nabi ini insyallah pengamalan Habbatus Sauda boleh menjadi penawar kepada selsema babi kecuali bagi mereka yang memang telah ditakdirkan dijangkiti selsema babi. Cara pengamalan yang terbaik adalah dengan Basmallah, Selawat dan Niat dilindungi oleh Allah dari wabak penyakit. Insyallah dengan izin Allah kita dan keluarga akan dihindari dari wabak yang sangat menakutkan ini dan mendapat berkat kerana mengamalkan Sunnah Nabi. ANDA boleh beli Habbatus Sauda dari sponsor contest Weblog Popular 1Malaysia di Saudacare.Com. Aku pun tengah risik-risik nak jadi agen Habbatus Sauda insyallah bisnis bagus untuk Penawar Selesema Babi. Mereka yang berjaya sering berkata dalam apa juga keadaan pasti ada PELUANG.

Teringat pulak beberapa filem Holywood, manusia dijangkiti virus dan berubah menjadi ganas seperti haiwan. Di Malaysia pun ada filem yang serupa Zombi Kampung Pisang. Aku ada terbaca sebuah buku tapi lupa tajuknya bahawa di akhir zaman kelak akan berlaku dimana manusia akan diserang wabak yang mengubah manusia menjadi ganas. Mungkinkah wabak 1918 yang membunuh jutaan manusia akan berulang lagi?


Spread the love

8 Comments

  1. Jinten Hitam (Habbatussauda) dapat meningkatkan jumlah se-sel T, yang baik untuk meningkatkan sel-sel pembunuh alami. Evektifitasnya hingga 72 % jika dibandingkan dengan plasebo hanya 7 %. Dengan demikian mengkonsumsikan Habbatussauda’ dapat meningkatkan kekebalan tubuh.
    Curahan rasa Bang Iwan @ ..Ketika Cinta Bertasbih Sinetron RamadhanMy Profile

  2. khasiat dan manfaat habbatussauda telah lama di sebutkan oleh Nabi Muhammad Sholallahu Alaihi Wassalam, Beliau bersabda : ‘ Gunakanlah (konsumsilah) Habbatussauda’, karena didalamnya terdapat obat untuk segala macam penyakit kecuali kematian. (HR. Bukhori dan Muslim).
    Curahan rasa Bang Iwan @ ..Ketika Cinta Bertasbih Sinetron RamadhanMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!