Mari belajar buat blog dengan WordPress

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, kejayaan Seminar Buat Duit dengan Blog telah banyak memberi kesan kepada dunia blogging Malaysia. Ramai sudah buka mata bahawa Blogger boleh menjadi kerjaya profesional seperti Kujie2.comAmanz.my dan Abangensem.com.

Semenjak SBDdB2013 kehangatan dunia blogging mulai terasa, ramai yang kembali bergiat aktif dan tidak kurang juga ramai yang berminat untuk mempelajari bagaimana untuk mempunyai blog sendiri. Akademi Denaihati sekali lagi akan mengadakan kelas belajar buat blog dengan WordPress pada hujung minggu ini. Seperti sebelum ini, kelas untuk mereka yang ingin belajar WordPress atau blogging itu sendiri, Junior WordPress Class, akan diadakan pada 16 November 2013, bermula jam 9 pagi sehingga 5 petang.

“Yang ditunggu sudah tiba > Teknik Buat Duit dengan Affiliate dari Sifu Affiliate En Titan @ Kitab Teknik SEO Merah Jambu

Berikut adalah beberapa gambar yang diambil semasa kelas yang diadakan sebelum ini, ada peserta sejauh dari Pulau Pinang yang datang jadi lokasi bukan alasan kepada yang sungguh-sungguh nak mencari ilmu. Alasan untuk tidak hadir memang banyak tapi cuba ketepikan semua dan utamakan mencari ilmu yang mungkin boleh mengubah kehidupan masa depan.

Kelas WordPress Master Class juga akan diadakan pada 17 November 2013, bermula jam 9 pagi sehingga 5 petang. Sekiranya anda berminat, bolehlah membuat pendaftaran dengan menekan butang di bawah.

WordPress Junior Class

Kelas Belajar Buat Blog

  • Memasang WordPress secara manual atau menggunakan one-click installer
  • Setting asas WordPress
  • Bagaimana untuk menulis menggunakan WordPress
  • Menggunakan media seperti gambar dan video di dalam artikel
  • Proses pemilihan plugin dan themes
  • Asas optimasi enjin carian (SEO)
  • Teknik promosi, apa dan bagaimana perlu dilakukan
RM15000
sertai sekarang

WordPress Master Class

Pelajari lebih mendalam

  • Proses selenggaraan WordPress
  • Mengawal keselamatan WordPress
  • Teknik optimasi enjin carian peringkat lanjutan
  • Bagaimana membina jenama anda menggunakan WordPress
  • Perkara yang perlu dielakkan atau dilakukan sekiranya menggunakan WordPress
  • Teknik menghadapi trafik yang tinggi
  • Bonus – Teknik rahsia pengguna WordPress
RM35000
sertai sekarang

Semua peserta akan secara automatik disenaraikan dalam Alumni Akademi Denaihati yang akan memberikan anda kelebihan-kelebihan lain yang akan diberitahu kelak. Jangan lepaskan peluang untuk memajukan diri dalam bidang penulisan blog ini.

---

  1. ada juga anjurkan kelas WP yea.. saya sedang berjinak-jinak dengan WP..benda baru ni mula-mula rasa payah, lama-lama bila dah biasa, mudah je sebenarnya..
    Entri terbaru tutyrahiza – Rabun Mata Dan Silau Mata Semakin KurangMy Profile

Trackbacks

  1. […] satunya kelas membuat website dengan wordpress yang dianjurkan oleh team DenaiHati.com. Dengan harga sebanyak RM150 untuk asas dan RM350 untuk […]

  2. […] kelebihan kita akan dapat bila join Kelas WordPress Akademi Denaihati. Seperti mana yang telah diberitahu, Kelas WordPress yang diadakan pada minggu lepas adalah kelas […]

  3. […] Melalui pemerhatian rambang saya blog-blog yang pernah disinggah merupakan pengguna platform blogger.Ada yang berdomain sendiri dan memang ramai lagi masih menggunakan blogspot.Saya bermula di blogspot juga dan saya tidak pandang rendah kepada blogspot ini.Jasamu dikenang dan tak mau kacang lupakan kulit.Saya percaya mereka juga akan berpindah juga ke wordpress suatu hari nanti.Ini merupakan peluang  bagi blogger yang ada terlibat dengan bisnes hosting,domain dan kelas wordpress. […]

  4. […] macam-macam jenis cara buat duit dengan blogging. Sebab tu, saya memasang hajat untuk menyertai Kelas WordPress anjuran denaihati untuk kembangkan potensi diri dalam […]

  5. […] Mari belajar buat blog dengan WordPress […]

  6. […] sesiapa yang mendaftar WordPress Master Class untuk sesi 22 September ni, akan menerima bonus Website Audit untuk satu blog pilihan […]

  7. […] ini merupakan hari pertama dalam sejarah hidup belajar buat blog di sini. Biasalah orang baru nak merangkak dalam dunia maya, boleh dikatakan AdikEnsem ini zero knowledge […]

  8. [...] cuba untuk membantu sesiapa yang ingin meningkatkan kemahiran blogging mereka dengan menyediakan Kelas Master WordPress yang membolehkan anda mempelajari teknik-teknik atau strategi untuk meningkatkan tahap blog ada ke [...]

  9. [...] cuba untuk membantu sesiapa yang ingin meningkatkan kemahiran blogging mereka dengan menyediakan Kelas Master WordPress yang membolehkan anda mempelajari teknik-teknik atau strategi untuk meningkatkan tahap blog ada ke [...]

  10. [...] teknikal seperti Google Analytics dan Google Webmaster. Untuk belajar lebih lanjut bagus juga join Kelas Pengurusan Blog Master anjuran Akademi Denaihati Network. Banyak lagi ilmu lain pengurusan blog akan dikongsikan untuk [...]

  11. [...] Cara paling baik memasarkan affiliate yang kita sertai adalah mengunakan blog dengan menulis sekurang-kurangnya lima entri untuk sesuatu produk yang dijual. Jika anda belum ada blog dan ingin belajar buat blog bolehlah join Kelas Buat Blog anjuran Akademi Denaihati Network. [...]

  12. [...] menggunakan perisian-perisian ini dengan lebih baik. Untuk belajar lebih lanjut bagus juga join Kelas Pengurusan Blog Master anjuran Akademi Denaihati Network. Banyak lagi ilmu lain pengurusan blog akan dikongsikan untuk [...]

  13. [...] Lihat sahaja blog-blog En Titan antaranya AhmadFaizal.com bukan sebarang blog tetapi blog penuh dengan skill dan teknik SEO yang betul. Jadi kunci pertama untuk buat duit mesti mempunyai blog yang baik. Untuk mempunyai blog yang bagus mesti kena belajar dari sifu blog yang pakar. Kepada Rakan Blogger yang sungguh-sungguh nak buat duit dengan blog jangan sayang nak keluar sedikit modal untuk belajar cara buat blog yang betul. Jom sertai kelas buat blog anjuran Akademi Denaihati Network. [...]

  14. [...] anda apabila diamalkan. Kepada yang masih pening macam mana nak jadi Blogger jom join “Kelas Buat Blog” dan kepada Blogger yang dah lama jadi Blogger tapi masih ditakuk lama jom join “Kelas [...]