Malaysia vs Bahrain Kelayakan Olimpik London 2012

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Bahrain vs Malaysia adalah perlawanan ke 4 team Malaysia untuk kelayakan Olimpik London 2012 setelah tewas kepada Jepun 0 – 2 dan Syria 0 – 2. Kemenangan Harimau Muda keatas Bahrain sangat penting setelah tewas perlawanan pertama 2 – 3 walaupun telaj mendahulu 2 – 0. Atas kertas kualiti team Harimau Muda memanglah masih jauh berbanding tean Jepun, Syria dan Bahrin tetapi bola itukan bulat tiada yang mustahil.

Perlawanan Malaysia vs Bahrain di Stadium Nasional Bukit Jalil jam 8.45pm, 27/11/2011 boleh disaksikan di Astro Arena 801, Astro StarSports dan RTM TV1.

Perlawanan kedua Bahrain vs Malaysia akan berlansung jam 11.15pm waktu Malaysia pada 5/2/2012 di stadium Manama. Perlawanan ini boleh disaksikan di Astro Arena 801, Astro StarSports 813 dan RTM TV1 atau boleh juga live streaming Malaysia vs Bahrain melalui twitter dengan hashtag #Malaysia vs Bahrain (akan ada beribu-ribu twitter yang akan diupdate setiap minit) atau online live streaming Bahrain vs Malaysia @ RTM live.

Keputusan perlawanan pertama Malaysia vs Bahrain : 2 – 3

Keputusan perlawanan kedua Bahrain vs Malaysia : 2 – 1

Kepada penyokong Harimau Muda janganlah sokong ketika menang sahaja tapi bila kalah pasukan dicemuh. Belajar jadi penyokong seperti penyokong Arsenal yang sentiasa dibelakang menyokong ketika kalah dan menang. Kepada Khairul Fahmi Che Mat dan semua pemain Harimau Muda buktikan kehebatan anda mana tahu suatu hari boleh jadi Jutawan Bola Sepak seperti Safee Sali.

MALAYSIA BOLEH!!

Video perlawanan pertama Malaysia vs Bahrain :


Spread the love

107 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!